MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Να τελειώνουμε με τους εχθρούς του λαού

Του Δημήτρη Μπεκιάρη 

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 41 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε την αφετηρία για την πτώση της ξενοκίνητης, αμερικανοκίνητης χούντας των Συνταγματαρχών.

41 χρόνια μετά, το Νοέμβρη του 2014, στην ιστορική συγκυρία που το μνημονιακό καθεστώς των Κουίνσλινγκ τρίζει, η λαομίσητη ακροδεξιά κυβέρνηση του "τελειωμένου" εχθρού του λαού, του γερμανόφιλου Μερκελιστή Αντώνη Σαμαρά αποκαλύπτει το πιο αυταρχικό και βίαιο πρόσωπο. 

Η εχθρική προς το λαό και την πατρίδα, ακροδεξιά συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, παρέα με το τσιράκι της, τον φερόμενο και ως Πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Φορτσάκη, επιστράτευσε τους πραιτοριανούς του καθεστώτος, τις δυνάμεις καταστολής, που έχουν αναλάβει καθήκοντα κατοχικών δυνάμεων, για να εξαπολύσει την πιο βίαιη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών σε βάρος των φοιτητών, του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος.


Η ετοιμόρροπη κυβέρνηση του Κουίσλινγκ Σαμαρά, λαϊκά και δημοκρατικά απονομιμοποιημένη, ετοιμόρροπη και γελοιοποιημένη σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, έχει καταφύγει στο έσχατο στάδιο της συνολικά καταστροφικής της λειτουργίας. Βλέπει το τέλος της να έρχεται, είναι τρομοκρατημένη εν όψει της δημοκρατικής της ανατροπής και αφήνει καμμένη γη, αλλά και εκδικείται τον ελληνικό λαό που αντιστέκεται στις επιταγές της τρόικας και των δανειστών, των ντόπιων συμφερόντων και της διαπλοκής, των θρασιμιών της τραπεζοκρατίας και των μοσχοαναθρεμένων απομειναριών της εγχώριας έκφρασης του νεοφιλελευθερισμού. Τιμωρεί, η ξενόδουλη και ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, τον ελληνικό λαό με ξύλο και χημικά, με τον εξοντωτικό ΕΝΦΙΑ και την καταστροφική πολιτική του ξεπουλήματος και της υποτέλειας.


Την ίδια στιγμή, που η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, εκδικείται με βία τον ελληνικό λαό, έρχονται στο φως στοιχεία για την εμπλοκή του περιθωριακού γκρουπούσκουλου που ενσωματώθηκε στο ακροδεξιό κόμμα Σαμαρά, στις υποθέσεις των μιζών που αφορούν στα εξοπλιστικά προγράμματα. Αυτά τα περιθωριακά ακροδεξιά απομεινάρια, οι επίγονοι της δοσιλογικής Δεξιάς, οι σύγχρονοι δοσίλογοι, οι δήθεν πατριώτες, εκείνοι που ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο, εκείνοι που διαλύουν τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας για να τους εκχωρήσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα, τα μιντιακά τους ερείσματα και οι πάσης φύσεως παρατρεχάμενοι του καθεστώτος προκαλούν έναν ολόκληρο λαό, με δηλώσεις και με παρακρατικές μεθόδους που παραπέμπουν σε σκοτεινές, προ μεταπολίτευσης εποχές που μόνο με το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς μπορούν να συγκριθούν. 

Και όλα αυτά ενώ έρχονται στο φως μπίζνες εκατομμυρίων ευρώ, εμπλοκή πολιτικών προσώπων - ερεισμάτων του Σαμαρά σε offshore εταιρείες και οι (πιεστικές) ερωτήσεις των πρωτοπαλίκαρων του ακροδεξιού πρωθυπουργού στη Βουλή για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Πρόκειται για τα πρόσωπα που αποδέχθηκαν την πρόταση Σαμαρά το 2012 ώστε να συγκροτηθεί το σκληρό Δεξιό αντι - ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.


Η κυβέρνηση Σαμαρά, το πολιτικό έκτρωμα που κυβερνά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που υποβαθμίζει τον ρόλο του κοινοβουλίου, που ξυλοφορτώνει με σαδισμό τις κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν στην πολιτική της, που καταργεί τα δημόσια αγαθά και που λέει "ναι σε όλα" στα ιερατεία του Βερολίνου, των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης είναι επικίνδυνη για το λαό, για την πατρίδα και για τη Δημοκρατία.

Οι μέρες του πολιτικού τους βίου είναι μετρημένες.


Η δημοκρατική ανατροπή της επικίνδυνης και προδοτικής κυβέρνησης Σαμαρά έρχεται.


Ας τελειώνουμε μια και καλή με τους εχθρούς του λαού, με την ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά.

Πηγή : periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου