MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

O Τόμσεν αποποιείται τις ευθύνες του ΔΝΤ: Δεν υπήρχε ευρεία πολιτική υποστήριξη γι αυτό αποτύχαμε

Συνεχίζει να απειλεί ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν ότι μόνο με τη συνέχεια της μεταρρυθμιστικής πολιτικής και με πρόοδο στον εκσυχρονισμό των δημοσιονομικών θεσμών, όπως με την ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης, θα είναι δυνατόν να αποφευχθούν περαιτέρω οδυνηρές περικοπές δαπανών. 

Σε συνέντευξή του στο «Εθνος», ο κ. Τόμσεν προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του ΔΝΤ, λέγοντας πως οι αιτίες που δεν έχουν επιτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο οφείλεται στην πολιτική αναταραχή 2011-2012 και κυρίως στην «έλλειψη ευρείας πολιτικής υποστήριξης», που δημιούργησε αμφιβολίες σχετικά με τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, δείχνοντας ουσιαστικά προς τη κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είχε αντισταθεί στις πιέσεις συμμετοχής σε μια ευρεία κυβέρνησης συνασπισμού.

Ακόμα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, επισημαίνει πως οι οικονομικές συνθήκες έχουν αρχίσει να αντιστρέφονται και πως υπάρχει φως «στην άκρη του μεγάλου τούνελ», αλλά και ότι αναμένεται οικονομική ανάπτυξη στο 2014, «μετά από έξι χρόνια ύφεσης».

Ο κ. Τόμσεν, υπογραμμίζει, τέλος, τη σημασία της έγκαιρης εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ενώ αναφέρεται συγκεκριμένα στους τομείς της απελευθέρωσης της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών, της μετατροπής της αδειοδότησης των επενδύσεων και της άρσης των υπερβολικών περιορισμών στην αγορά εργασίας.

Πηγή : www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου