MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Βαρουφάκης: Το πλεόνασμα δεν θα επιστραφεί στους πολίτες -Θα πάει όλο στην αποπληρωμή του χρέους

Την άποψη ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν πρόκειται να διατεθεί για την ενίσχυση των πολιτών αλλά θα διατίθεται εξ' ολοκλήρου για την αποπληρωμή μέρους του χρέους διατύπωσε ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης, διαψεύδοντας έτσι τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες.

Ο γνωστός οικονομολόγος, απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,8% για τα επόμενα χρόνια σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ενώ παράλληλα κατήγγειλε πως η χώρα έχει μπει σε έναν κύκλο διακίνηση δανείων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε και τις διαπραγματεύσεις του Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών, σημειώνοντας πως ο υπουργός Οικονομικών έχασε την μεγάλη ευκαιρία να κάνει παρέμβαση στο Eurogroup.

«Κερδίζουμε μάχες άνευ σημασίας και χάνουμε τον πόλεμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βαρουφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου