MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Δημοσίευμα των NYT για Γιώργο Προβόπουλο - «ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ DEAL»

Στο στόχαστρο δημοσιεύματος των New York Times βρέθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος για δικαστική έρευνα που διενεργείται εις βάρος του, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Στo δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας γίνεται λόγος για μεγάλη τραπεζική συμφωνία που είχε πραγματοποιηθεί και προκάλεσε την περεταίρω έρευνα της καθώς εντοπίστηκε προσωπική εμπλοκή του κ. Προβόπουλου.

«Σε μια εποχή, όπου οι κεντρικοί τραπεζίτες, όπως ο Ben S. Bernanke κυριαρχούν στην παγκόσμια οικονομική σκηνή, στο εσωτερικό της Ελλάδας ο Γεώργιος Α. Προβόπουλος, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος έχει κατά τα άλλα διαδραματίσει καίριο ρόλο στην αποφυγή της πτώχευσης της χώρας αλλά και της ελληνικής οικονομίας στην Ευρωζώνη, τώρα βρίσκεται υπό έρευνα» γράφει ο δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας συνεχίζοντας ότι

«Ο κ. Προβόπουλος αντιμετωπίζει πλέον ίσως την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του με μια έρευνα εις βάρος του σχετικά με το αν καταχράστηκε τη θέση του για τον καθορισμό μιας τραπεζικής συμφωνίας με τη συμμετοχή πρώην μεγιστάνα των επιχειρήσεων».

Ο ρόλος  που διαδραμάτισε σε αυτή την συμφωνία διερευνάται και από την εισαγγέλευα επισημαίνεται ακόμη στο δημοσίευμα των NYT.  .
Το πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι  π Γ. Προβόπουλος θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις και εκτός Ελλάδος καθώς  άλλες χώρες της Ευρωζώνης έχουν επενδύσει περισσότερα από 40 δισ. ευρώ για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου