MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου “απειλούσαν” με Grexit

Δήλωση-σοκ από πρώην ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για το ρόλο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του τέως υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το περίφημο Grexit.

Σύμφωνα με τον Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, πρώην στέλεχος της ΕΚΤ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν αυτοί που “απειλούσαν με Grexit”. 


Η δήλωση αναμένεται να προκαλέσει πολιτικό σεισμό στο ΠΑΣΟΚ, κι εφόσον είναι αλήθεια τα όσα υποστηρίζει, στη Realnews,  ο πρώην αξιωματούχος της ΕΚΤ, τότε η Βουλή και κάποιες αρχές σ΄ αυτόν τον τόπο πρέπει να ζητήσουν εξηγήσεις από το δίδυμο του ΠΑΣΟΚ, που επιμελώς είχε φροντίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια να "τρομοκρατήσει" ; Τον ελληνικό λαό, ότι αν δεν “δεχτεί” τα μνημόνια, τότε η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ευρώ. 

Και φυσικά περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακούσουμε τις απαντήσεις και τις εξηγήσεις που θα δώσουν, Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου για τη δήλωση- βόμβα του κυρίου Σμάγκι.

Τέλος, ο πρωθυπουργός και η ΝΔ πρέπει να πάρουν άμεση και καθαρή θέση για τον κυβερνητικό τους “συνεταίρο”…

ΥΓ. Ο Μπίνι Σμάγκι είχε αποκαλύψει τις προάλλες, ότι η Γερμανίδα καγκελάριος πίστευε έως και την αρχή του φθινοπώρου του 2012 ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να φύγει από την Ευρωζώνη χωρίς να προκληθούν απαγορευτικά επίπεδα χρηματοοικονομικής αναταραχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου