MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Deutsche Bank: Τι θα σηματοδοτήσει ένα πιθανό τεχνικό default της αμερικανικής κυβέρνησης - Οι επενδυτές θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται το «απίθανο» - Επί θύραις οι παγκόσμιοι κλυδωνισμοί στις αγορές

Χιλιάδες είναι τα μηνύματα που λαμβάνει η Deutsche Bank από τους ανήσυχους πελάτες της σχετικά με τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, και το "κλείσιμο" των αρμόδιων υπηρεσιών. 

Αυτή τη στιγμή το Κογκρέσο έχει δύο θέματα να λύσει για την κυβέρνηση: Το κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών και την αύξηση του ορίου του χρέους. Ωστόσο, η Deutsche Bank επισημαίνει ότι οι επενδυτές πρέπει να σκεφτούν "το απίθανο" (Thinking the unthinkable).
 



Οι αναλυτές της Deutsche Bank προσπαθούν να σκιαγραφήσουν τις εκφάνσεις ενός τεχνικού default για τις ΗΠΑ, καθώς για πολλούς το σενάριο αυτό έχει αρχίσει και λαμβάνει περισσότερες πιθανότητες.
 

Τι θα συμβεί λοιπόν σε μία τέτοια περίπτωση;
 

1) εκροή κεφαλαίων σε πιο ασφαλή νομίσματα. Κατά σειρά σε γιεν, ελβετικό φράγκο, ευρώ και στερλίνα
 

2) εκροή κεφαλαίων από εμπορεύματα που συνδέονται με την ανάπτυξη
 

3) κατάρρευση της εμπιστοσύνης προς την αμερικανική κυβέρνηση (εάν συμβεί μία φορά δεν αποκλέιται να ξανασυμβεί)
 

4) sell off στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα
 

Τέλος, σύμφωνα με τη Deutsche Bank το Κογκρέσο φάνηκε ότι δεν διαθέτει σχέδιο για την αντιμετώπιση της πρώτης διακοπής της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης εδώ και 17 χρόνια, ενώ φάνηκε και αδύναμο να καταλήξει σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου