MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Η τουρκική ηλιθιότητα

Η προσχηματική επίθεση της Δύσης στη Συρία, προσέχοντας να μην ενοχληθούν οι Ρώσοι, ήταν κωμικοτραγική – ενώ το ύψος των χρημάτων που θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν η Ελλάδα και η Τουρκία παύοντας να παίζουν τα παιχνίδια αυτών που τις εκμεταλλεύονται ασύστολα είναι τεράστιο.

Επικαιρότητα

Οι τρεις μεγάλες δυτικές δυνάμεις, η μία πραγματική και οι δύο άλλες κατά φαντασία, οι σταυροφόροι της «δημοκρατίας» σήμερα αντί της «θρησκείας» στο παρελθόν, διεξήγαγαν την προσχηματική επίθεση τους εναντίον της Συρίας, για να μην εκτεθούν στην παγκόσμια κοινότητα μετά τα μεγάλα τους λόγια – προσέχοντας ιδιαίτερα να μην ενοχλήσουν τη Ρωσία, τα αντίποινα της οποίας ασφαλώς φοβούνται. Ενδιαφέρον έχουν εν προκειμένω τα αινιγματικά λόγια της βρετανίδας πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία τα εξής:

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει η χρήση χημικών όπλων φυσιολογική: εντός της Συρίας, στους δρόμους της Μ. Βρετανίας ή οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη«.
Δεν ξέρουμε τι ακριβώς εννοούσε, αλλά φυσικά προξενεί απορία το γεγονός ότι, επιλέχθηκε η Συρία για μία ενέργεια απόδοσης ευθυνών, για τις οποίες κανένας δεν μπορεί να τεκμηριώσει πως είναι δικές της – ούτε καν η ίδια η Μ. Βρετανία που με τη συμπεριφορά της έβαλε σε κίνδυνο τους δικούς της Πολίτες, οι οποίοι ασφαλώς θα αποτελέσουν το στόχο μελλοντικών τρομοκρατικών επιθέσεων εκ μέρους των άδικα βομβαρδισμένων που θα αναζωπυρώσουν επί πλέον τα μεταναστευτικά κύματα.

Το γεγονός πάντως ότι, η εικόνες που δόθηκαν από το στρατό στα δυτικά ΜΜΕ δεν δείχνουν σαφώς καθορισμένες πολεμικές ενέργειες, αλλά στρατιωτικό υλικό, θολά βίντεο, φωτεινά φαινόμενα μέσα στη νύχτα και διάφορα αεροπλάνα κατά την προσγείωση τους, δεν βοηθάει καθόλου στην κατανόηση της επίθεσης – πόσο μάλλον όταν το ρωσικό υπουργείο άμυνας δήλωσε ότι, δεν χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί η δική του αντιαεροπορική άμυνα, αφού η συριακή κατέστρεψε τους περισσότερους πυραύλους.

Σε κάθε περίπτωση η επίθεση θύμισε το πρώτο αεροπορικό χτύπημα του κ. Trump πριν από ένα χρόνο, εναντίον κενών αεροδρομίων – επίσης εξαιτίας της δήθεν χρήσης δηλητηριωδών αερίων, ξανά εν μέσω των πολιτικών πιέσεων που ασκούνταν εναντίον του αμερικανού προέδρου. Τόσο το Ισραήλ πάντως, όσο και η Τουρκία «καλωσόρισαν» τις επιθέσεις υπό την ηγεσία των Η.Π.Α., δηλώνοντας πως ήταν μία λογική απάντηση και σηματοδοτούν μία κόκκινη γραμμή – αυτήν της χρήσης χημικών, η οποία δεν πρέπει ποτέ να παραβιάζεται.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε βέβαια είναι τη συνεχή παραβίαση των κόκκινων γραμμών εκ μέρους της Τουρκίας σε σχέση με την Ελλάδα, με αφετηρία το 1990 – μετά τη συνάντηση του 1988 στο Νταβός με πρωτοβουλία του κ. Α. Παπανδρέου, ο οποίος ουσιαστικά με τη στάση του αυτή «νομιμοποίησε» την παράνομη εισβολή στην Κύπρο, εγκαινιάζοντας μία υποχωρητική ελληνική πολιτική που μας έχει κοστίσει ήδη τεράστια ποσά. Δεν κατανοούμε δηλαδή την τουρκική ηλιθιότητα (η Ελλάδα αμύνεται αναγκαστικά) της δαπάνης τόσο μεγάλων ποσών για τον πολεμικό εξοπλισμό των δύο χωρών – του ανόητου «Ερτοάν» καλύτερα αφού οι Πολίτες δεν φταίνε, προς όφελος της Γερμανίας, της Γαλλίας, των Η.Π.Α. και πρόσφατα της Ρωσίας.

Διαβάζοντας τώρα πως μόνο το κόστος των αεροπλάνων που έχουν συντριβεί είναι της τάξης των 20 δις € (πηγή), ενώ για τις καθημερινές τους πτήσεις ξοδεύονται εκατοντάδες χιλιάδες €, συν τις δαπάνες συντήρησης και αναβάθμισης τους, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί και οι δύο χώρες κατέληξαν στο ΔΝΤ – προς το οποίο βαδίζει ξανά ολοταχώς η Τουρκία, μετά το δράμα της το 2001

Εάν συνυπολογίσει δε κανείς τα χαμένα έσοδα από τον τουρισμό στην περίπτωση της Τουρκίας, τα οποία η ίδια υπολογίζει στα 30 δις € για το 2017, τότε θα εκπλαγεί ακόμη περισσότερο με την ηλιθιότητα της – αφού το ύψος των χρημάτων που θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν και οι δύο χώρες παύοντας να παίζουν τα παιχνίδια αυτών που τις εκμεταλλεύονται ασύστολα είναι τεράστιο, υψηλότερο ασφαλώς για την Τουρκία λόγω του μεγέθους της.

Πόσο μάλλον όταν δεν έχει κανένα νόημα για τους Τούρκους η συνεχής παραβίαση των συνόρων μας, αφού θα ήταν παράλογο να επιδιώξουν την εισβολή σε ελληνικό χώρο και την κατοχή του – ακόμη περισσότερο όταν την ίδια στιγμή είναι ολοφάνερο πως οι ξένες δυνάμεις επιδιώκουν την τριχοτόμηση της Τουρκίας, για την εξυπηρέτηση των δικών τους σχεδίων. 

Οι Τούρκοι μπορούν άλλωστε να επενδύουν στην Ελλάδα εάν το επιθυμούν ή/και να συνεργάζονται με τους Έλληνες επιχειρηματίες, αντί να πετούν τα χρήματα τους στον αέρα – αναγκάζοντας και εμάς να κάνουμε το ίδιο, για να πλουτίζουν όλοι αυτοί που μας πουλούν όπλα και ενέργεια. Όλα τα άλλα είναι απλά ανοησίες και πρέπει κάποτε να το καταλάβουν – ειδικά όταν η οικονομική τους κατάσταση είναι τόσο άθλια (άρθρο), ώστε να μην έχουν την πολυτέλεια να ξοδεύουν χωρίς λόγο τέτοια ποσά.


Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου