MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Πέντε Μεγάλοι πιστωτές απαιτούν τα χρήματά τους από τις ΗΠΑ !

Πέντε μεγάλες πιστωτές του αμερικανικού χρέους ΠΩΛΟΥΝ σαν τρελοί αμερικανικά ομόλογα , σε μια ένδειξη της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης η οποία «ωθείται» από την Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που μόλις δημοσιοποίησε η Federal Reserve Board στην Ουάσιγκτον, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα

Ο μεγαλύτερος κάτοχος των αμερικανικών ομολόγων η Κίνα, έχει «πουλήσει» αμερικανικά ομόλογα αξίας 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίωντον Σεπτέμβριο, με την Ιαπωνία να έπεται με 19,9 δις $. 

Οι υπεράκτιες εταιρείες Καραϊβικής , οι οποίες αποτελούν παράρτημα των χωρών του ΟΠΕΚ, πούλησαν αμερικανικά ομόλογα αξίας 7.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Βραζιλία 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η Ρωσία μείωσε τις συμμετοχές της στα ίδια ομόλογα με 0,8 δις μετά από ένα ρεκόρ στην αγορά ομολόγων ΗΠΑ επί επτά έτη, με συνολική αγορά που ανέρχεται σε 21,4 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. 

Τον Σεπτέμβριο η Βρετανία και η Ινδία πούλησαν αντίστοιχα 8,9 δις και 2,1 δις δολάρια σε ομόλογα ΗΠΑ, ενώ οι χώρες BRICS πούλησαν ομόλογα αξίας 18.900.000.000 δολαρίων. 

Αυτές τις ρευστοποιήσεις ακολουθήθηκαν από μαζικές αγορές από την Ιρλανδία, την Ελβετία, το Λουξεμβούργο, την Σιγκαπούρη και μια σειρά άλλων πιστωτών. 

Ως αποτέλεσμα, οι ξένες κεντρικές τράπεζες αγόρασαν αμερικανικά ομόλογα αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων , κατά το πρώτο τέτοιο άλμα μέσα σε πέντε μήνες ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό που ευρίσκεται εκτός ΗΠΑ σε 6.1 τρισεκατομμύρια δολάρια. 

Από τον Ιανουάριο, όλοι οι μεγάλοι αγοραστές του χρέους των ΗΠΑ έχουν πουλήσει αμερικανικά ομόλογα αξίας 115 300 000 000 δολαρίων σε γραμμάτια και ομόλογα. 

Αν αυτή η τάση συνεχιστεί, μέχρι το τέλος του 2015 οι πιστωτές των αμερικανικών ομολόγων θα έχουν πουλήσει ένα τεράστιο μερίδιο της αγοράς των ομολόγων αυτών , κτυπώντας «καμπανάκι» για το δυσθεώρητο αμερικανικό χρέος. 

Με λίγα λόγια σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με ένα «τσουνάμι» λόγω του υπέρογκου χρέους που διαθέτουν. 

Δύο φορές στο παρελθόν είχαμε μια μίνι στάση πληρωμών στην αμερικανική οικονομία, κάτι που προοιωνίζει δυσοίωνο μέλλον. 

Για αυτό θεωρητικά είμαστε κοντά σε μια μεγάλη στρατιωτική σύγκρουση ενδεχομένως, με αφορμή την Συρία πιο πολύ από ποτέ σύμφωνα με δηλώσεις ηγετών, επιστημόνων, και ειδικών επι των γεωπολιτικών και οικονομικών θεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου