MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Το γερμανικό τέταρτο Ράιχ «μόλις έκανε την εμφάνιση του»

Η παγκόσμια ιστορία στην περίπτωση της στάσης της Γερμανίας έναντι των χωρών της ΕΕ, πιθανόν απλά σηκώνει τα « χέρια ψηλά».

Όλοι οι «συμμετέχοντες» στον πλέον αιματηρό και καταστροφικό δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο , θεώρησαν ότι το κεφάλαιο « γερμανικός εθνικισμός» θάφτηκε οριστικά και αμετάκλητα στα ερείπια της γερμανικής Καγκελαρίας του Αδόλφου Χίτλερ , μετά την κατάληψη της από τα ρωσικά στρατεύματα. 

Όλες οι χώρες της Ευρώπης» από το 1945 «σήκωσαν τα μανίκια» για την δημιουργία μιας ενωμένης , ειρηνικής και προπάντων ασφαλούς Ευρώπης . Όλοι οι λαοί πλην των Γερμανών, προσανατολίστηκαν στην παραγωγική ανασυγκρότηση των κρατών τους «οδεύοντας» προς την ειρηνική συνύπαρξη των λαών σε μια μελλοντική ενωμένη Ευρώπη. 

Οι Γερμανοί όμως ενθυμούμενοι την βάρβαρη καταγωγή τους πραγματοποίησαν από την δεκαετία του 1950 , με αμερικανικά κεφάλαια το αποκαλούμενο γερμανικό «οικονομικό θαύμα», το οποίο οφείλεται και στην συμβολή χιλιάδων Ελλήνων εργατών, έχοντας ως « όραμα» την ρεβάνς από όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς που «συνέβαλαν» στην ήττα του άξονα, από τους τότε συμμάχους . Μέσα σε αυτές τις χώρες ήταν η Γιουγκοσλαβία, η Ελλάδα και η Ρωσία. Μετά την πάροδο τόσων χρόνων γίνεται ακόμα πιο σαφές ότι οι χώρες αυτές «στοχοποιήθηκαν» με σκοπό την ολοκληρωτική υποταγή τους . Οι «ίδιες» τευτονικές οικονομικές δυνάμεις που «κινούνται» στο εσωτερικό της Γερμανίας, ανακάλυψαν και έναν άλλο , διαφορετικό τρόπο για να υλοποιήσουν τα επεκτατικά σχέδια τους στην ευρωπαϊκή ήπειρο. 

Με όπλο την οικονομική ευμάρεια και την χορήγηση δανείων, η Γερμανία σιγά-σιγά θα έλεγχε πολιτικά πολλές από της χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης. Στην πορεία αυτή ήδη έχει δημιουργηθεί ένα μπλοκ χωρών που ελέγχεται πλήρως από το Βερολίνο . Όπως είναι οι χώρες της Βαλτικής , η Ολλανδία, η Σλοβακία και η Πολωνία. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός διευθυντηρίου, από το οποίο θα εκδίδονται « πολιτικά τελεσίγραφα» για τις κυβερνήσεις όλων των «υποτελών ευρωπαϊκών χωρών». Κύριο σκοπός δηλαδή θα είναι η τοποθέτηση κυβερνήσεων συνασπισμού κατά προτίμηση για να ανταποκρίνονται στα κελεύσματα των αποφάσεων που λαμβάνουν χώρα στο νησί Σίλτ. Στο νησί αυτό συναθροίζονται οι 100 πλουσιότεροι Γερμανοί βιομήχανοι έχοντας απέναντι τους τον περιβόητο «ταχυδρόμο τους» Β.Σόιμπλε , για να μεταφέρει τις εντολές τους!! 


Για αυτό τόσο μίσος κατά της Ελλάδος ειδικά το τελευταίο διάστημα, μετά την «ελληνική υπενθύμιση » περί κατοχικών δανείων και απίστευτων θηριωδιών από τα ναζιστικά στρατεύματα. Η υπενθύμιση αυτή από ελληνικής πλευρά των «αναγκαστικών» δανείων του τρίτου Ράιχ έφερε στην επιφάνεια «τις αληθινές προθέσεις» των Γερμανών , δείχνοντας το πραγματικό τους πρόσωπο το οποίο, « φόβισε» πραγματικά πολλούς Ευρωπαίους Εταίρους αλλά και τα εκατομμύρια των πολιτών. 

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει την δημιουργίας ενός πλήρως ελεγχόμενου από την Καγκελαρία «ευρωπαϊκού στρατού καθώς και της ευρωαστυνομίας». Σκοπός είναι να τεθεί σε εφαρμογή η πλήρη και ολοκληρωτική κυριαρχία επί των χωρών της ΕΕ με «ειρηνικό τρόπο», αφού θα έχουν καταργηθεί ΠΡΩΤΑ όλοι οι εθνικοί στρατοί. Σύμφωνα με πλήθος άρθρων Βρετανών, Γάλλων , κά, αμυντικών εμπειρογνωμόνων η Γερμανία οδεύει προς τον «δρόμο της στρατιωτικής ηγεμονίας» αρχικά στην Ευρώπη. 

Το Βερολίνο θα δαπανήσει περισσότερα χρήματα, σύμφωνα με άρθρο μας τον Μάρτιο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr με τίτλο (Γερμανία: Αργά και σταθερά προς μια Ευρωπαϊκή στρατιωτική ηγεμονία) για την άμυνα κατά τα επόμενα χρόνια, ως απάντηση στην αυξανόμενη παγκόσμια αστάθεια,όπως δήλωσε και πριν τρείς μήνες ο «εκφραστής» του οικονομικού κατεστημένου στην χώρα αυτή, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild am Sonntag, «η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, θα πρέπει να επωμιστεί υψηλότερες δαπάνες για την άμυνα, κατά τα επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι οι διάφορες κρίσεις και η αστάθεια παγκοσμίως εγκυμονούν κινδύνους». Με «διαφήμιση» την ισλαμική τρομοκρατία θα δημιουργηθεί ένας ιδιότυπος στρατός ο οποίος θα ελέγχει όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο και ο οποίος θα ελέγχεται «ουσιαστικά» από το Βερολίνο. 

Η ουσία είναι ότι η Γερμανία διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία κουλτούρα , σύστημα , αλλά και την αμυντική βιομηχανία για να «στηρίξει» τα σχέδια για την δημιουργία μιας νέας ευρωπαϊκής «Βέρμαχτ» που θα κυριαρχήσει επί ευρωπαϊκού εδάφους. Διότι η «οικονομική υποδούλωση» δεν είναι αρκετή να «ελεγχθούν» πλήρως τα κράτη «δορυφόροι» αλλά και οι «υπόλοιποι»». 

Με όλα αυτά σαν δεδομένα, στην τελευταία ευρωπαϊκή σύνοδο οι ηγέτες της ΕΕ διακριτικά δεν εμβάθυναν το θέμα της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού στρατού, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα . Το ζήτημα είναι ότι μόνο η Γαλλία και η Ιταλία μπορούν να «προβάλλουν» αντιρρήσεις στα γερμανικά σχέδια. 

Παρ “όλα αυτά, η συζήτηση αυτή λαμβάνει χώρα στα μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας ότι οι Γερμανοί αμυντικά θέλουν να «αποστασιοποιηθούν» πλήρως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την ίδρυση ενός είδους εναλλακτικής στρατιωτικής λύσης εκτός ΝΑΤΟ. Την ιδέα της υλοποίησης εντατικών προσπαθειών για τη δημιουργία ενός γερμανοκίνητου ευρωπαϊκού στρατού ανακοίνωσε στις αρχές Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Jean-Claude Juncker. 

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός πολυεθνικού στρατού στην ευρωπαϊκή ήπειρο χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950, περίπου την ίδια εποχή με τον σχηματισμό του πρωτοτύπου για το μέλλον της ΕΕ, ένωσης του Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ). Πάντα όμως όλα αυτά τα σχέδια τα « εξουδετέρωναν» κάθε φορά οι Αμερικανοί. 

Προς το παρόν υπάρχει μόνο η δύναμη ταχείας αντίδρασης της ΕΕ που αριθμεί 1.500 στρατιώτες . Επίσης υπάρχει η γερμανο-γαλλική ταξιαρχία, η πολυεθνική Ταξιαρχία των σκανδιναβικών χωρών, και το νεοσυσταθέν τάγμα από στρατιώτες της Πολωνίας-Λιθουανίας-Ουκρανίας. Όλα αυτά αποτελούν αποσπασματικές ενέργειες στα πλαίσια της υψηλής «επίβλεψης» του ΝΑΤΟ. Στρατιωτικοί αναλυτές συμφώνησαν ότι υπάρχουσες δομές δεν εκπληρώνουν τις ανάγκες της συμμαχίας σε μία πιθανή σύγκρουση της με την Ρωσία. 

Οι Γερμανοί όμως «ασφυκτιούν» διότι δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να «δέχονται» εντολές ούτε από την Ουάσιγκτον, ούτε από την ίδια την ΕΕ, την οποία τη έχουν μετατρέψει σε ένα γερμανικό προτεκτοράτο. Θέλουν την δημιουργία μίας ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης , η οποία να δέχεται έμμεσα ή άμεσα εντολές από το Βερολίνο. Πρόκειται για την αναβίωση της ναζιστικής Μεραρχίας των SS «Καρλομάγνος» από άνδρες διαφόρων εθνικοτήτων στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. 

Πρόκειται για ένα επικίνδυνο σχέδιο που θα περιπλέξει την κατάσταση στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ακόμα πιο πολύ. 

«Όχι πολύ καιρό πριν, η Γαλλία ζήτησε από την ΕΕ αμυντική βοήθεια στην στρατιωτική αποστολή της στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Ως εκ τούτου, έλαβε απάντηση από το Βερολίνο ότι η ευρωπαϊκή δύναμη ταχείας αντίδρασης η οποία έχει συσταθεί, είναι προσανατολισμένη σε άλλους «σκοπούς», υπενθύμισε ο διευθυντής του ρωσικού Κέντρου Στρατηγικών Αναλύσεων της Μόσχας Ivan Konovalov. 

Τέτοιες αντιδράσεις από την ΕΕ, καταδεικνύουν ότι η δύναμη ταχείας αντίδρασης έχει σχεδιαστεί για να απαντά μόνο σε «Χίμαιρες», τόνισε ο Ρώσος εμπειρογνώμονας. «Έχουν μπροστά τους το ισλαμικό κράτος », αλλά οι Ευρωπαίοι και οι Γερμανοί προσπαθούν να αγνοήσουν την πραγματική στρατιωτική απειλή», δήλωσε ο Konovalov. 

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Jean-Claude Juncker, έχει εκφράσει δημόσια τη δυσαρέσκειά του με το γεγονός ότι η δήλωσή του σχετικά με την ανάγκη ίδρυσης κοινών ευρωπαϊκών ενόπλων δυνάμεων δεν έχει λάβει μεγάλη υποστήριξη. 

Ειδικότερα τονίζει η ρωσική ανάλυση, « διάφορες χώρες αντιτίθενται σθεναρά στην πρωτοβουλία αυτή ενεργώντας ως κεντρικό στοιχείο των αμερικανικών συμφερόντων στην Ευρώπη. Χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ελλάδα, υποστηρίζουν σθεναρά την άποψη αυτή. Σκεπτικισμό σχετικά με το σχηματισμό ενόπλων δυνάμεων της ΕΕ, αντιπαραθέτουν κυρίως οι νότιες ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία , Ιταλία και Ελλάδα). Εκτός από τη Γερμανία, την δημιουργία μιας πολυεθνικής δύναμης υποστηρίζει με πολύ « λεπτούς χειρισμούς » η Γαλλία. 

Η Γερμανία προωθεί υπογείως συνεχώς πιο ενεργά την ιδέα της δημιουργίας ενός ευρωστρατού . Υποθετικά, η Γερμανία έχει τους απαραίτητους πόρους για να γίνει η κύρια «πλατφόρμα» για τη δημιουργία αυτής της πολυεθνικής δύναμης. Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή οικονομία , διαθέτοντας ένα αρκετά ανεπτυγμένο στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα και 200.000 στρατιώτες. 

Ωστόσο, στο δρόμο για την επίτευξη αυτού του μυστικού σχεδίου το Βερολίνο αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια. Αρχικά από τις ίδιες τις ΗΠΑ, οι οποίες μετά το τέλος του Β “Παγκοσμίου Πολέμου, διατηρούν στρατιωτικές βάσεις στην χώρα αυτή . Ρώσοι πολιτικοί και εμπειρογνώμονες δεν διστάζουν να αποκαλέσουν την Γερμανία εν έτει 2015 ως «κατεχόμενη χώρα». 

Ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής συνταγματάρχης ε.α. Βίκτορ Litovkin σημειώνει ότι η Γερμανία παίζει εδώ και πολύ καιρό τον ρόλο της ηγέτιδας δύναμης της Ευρώπης έχοντας «κρυφά ηγεμονικά σχέδια ». 

«Είναι σαφές ότι για τον ρόλο αυτόν , θα πρέπει να διαθέτουν ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Οι Γερμανοί σε αυτή την προσπάθεια έχουν αποτύχει προς το παρόν , διότι οι ένοπλες δυνάμεις τους δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση », είπε ο εμπειρογνώμονας. Για αυτό πριν δύο μήνες ψηφίστηκε νομοσχέδιο για την πλήρη αναβάθμιση του γερμανικού στρατού.

Ο Litovkin είναι πεπεισμένος ότι η επιθυμία του Βερολίνου για στρατιωτική και πολιτική κυριαρχία είναι εντελώς απραγματοποίητη. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν χρειάζονται ανταγωνιστές στην Ευρώπη. Η παγίωση της αμερικανικής επιρροής στην Ευρώπη , αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της Ουάσιγκτον για να διατηρήσει την παγκόσμια ηγεμονία της στο σύνολό της », τονίζει ο Ρώσος εμπειρογνώμονας. 

Η ηγεσία της ΕΕ οφείλει και πρέπει να ασχολείται περισσότερο με τα προβλήματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση. «Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερο στην αστυνομία, και όχι το στρατό», δήλωσε ο αναλυτής. 

Στρατιωτικοί αναλυτές πιστεύουν επίσης ότι η Ευρώπη δεν έχει τα χρήματα για το σχηματισμό μιας νέας στρατιωτικής δομής. «Σχεδόν καμία από τις χώρες δεν δύναται να σπαταλήσει τα απαιτούμενα ποσά σε αμυντικές δαπάνες επιτυγχάνοντας το ποσοστό του 2 % . Ακόμη και η Πολωνία, η Λιθουανία και η Λετονία, που «φωνάζουν δυνατά» για την ρωσική απειλή, απέχουν πολύ μακριά από αυτό το ποσοστό», υπενθύμισε Litovkin. 

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η Ελλάδα αποτελεί σπουδαίο στρατηγικό σημείο στην Ευρώπη για τις ΗΠΑ, και σε καμία περίπτωση δεν θα « αφεθεί» στις « ορέξεις» του Βερολίνου που προετοιμάζει μια νέα « γερμανική αυτοκρατορία» εδώ και 75 χρόνια!! «Στο τέλος οι Γερμανοί πάντα χάνουν», όπως αναφέρει και ένα ρητό. 

Πηγή : pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου