MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Γιούνκερ σε ΕΕ: "Μερικοί δεν έχετε καταλάβει την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα"

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κάλεσε «όλο τον κόσμο», στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να κατανοήσει τη σοβαρότητα της κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt και δημοσιεύεται αύριο, στο κυριακάτικο φύλλο της. 

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση δεν θα συνεχίσει να επιδεινώνεται στην Ελλάδα. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν έχουν κατανοήσει όλοι, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη σοβαρότητα της κατάστασης στην Ελλάδα», επέμεινε. 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν διευκρίνισε αν αναφερόταν σε ένα ή περισσότερα κράτη μέλη ή σε ένα από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δύο ημέρες, μετά το αυστηρό μήνυμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς την Αθήνα. 

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υπενθύμισε ότι το ένα τέταρτο των Ελλήνων στερείται κοινωνικής ασφάλισης, ότι η ανεργία είναι «στο υψηλότερο» επίπεδο κυρίως στους νέους και ότι στη χώρα οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι συχνότατες.
Ο Γιούνκερ απέκλεισε εκ νέου οποιαδήποτε έξοδο της Αθήνας από την Ευρωζώνη, χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο σενάριο «ανεπανόρθωτη απώλεια για τη φήμη» του ευρωπαϊκού νομίσματος, ενώ παράλληλα κάλεσε την Ελλάδα να «σεβαστεί τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές. Εάν η κυβέρνηση θέλει να δαπανά περισσότερα χρήματα, πρέπει να αντισταθμίζει με την εξοικονόμηση ή πρόσθετα έσοδα», δήλωσε. 

«Μετά τον Ιούλιο» θα πρέπει «να εξεταστεί πως οι διεθνείς πιστωτές θα πρέπει να συμπεριφέρονται σε χώρες που βρίσκονται σε κρίσιμη οικονομική κατάσταση». 

Σύμφωνα με τον Γιούνκερ, οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τα προγράμματα βοήθειας δεν πρέπει να είναι κατ΄ανάγκην λιγότερο απαιτητικές αλλά θα πρέπει να είναι «περισσότερο πολιτικές». 

«Δεν είναι αποδεκτό ένας πρωθυπουργός να πρέπει να διαπραγματεύεται μεταρρυθμίσεις με αξιωματούχους. Ο ένας είναι αιρετός, οι άλλοι δεν είναι», πρόσθεσε. 

Πηγή : www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου