MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΛΑΟ - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ GREXIT

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις Βούλτεψη, Μανώλη Κεφαλογιάννη και Χαρδούβελη.

Mε το βλέμμα στραμμένο στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης (17/12/2014), αλλά και τις ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές που θα ακολουθήσουν αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος, η κυβέρνηση ανεβάζει τους τόνους.

Κάτι που θα θεωρούνταν απόλυτα θεμιτό και στο πλαίσιο της πολιτικής διαμάχης, αν με την ατζέντα που επιχειρεί να επιβάλλει δεν έθετε σε κίνδυνο την ίδια τη χώρα, την οποία εδώ και τόσους μήνες προσπαθεί να μας πείσει ότι σώζει!

Το κρίσιμο σαρανταοκτάωρο πριν την πρώτη «μάχη» για την Προεδρική εκλογή, η Νέα Δημοκρατία, μέσω στελεχών της, θέτει ξεκάθαρα θέμα Grexit και πιστωτικού γεγονότος για τη χώρα. Ουσιαστικά, δηλαδή, υιοθετεί ως επιχειρήματα τα επικίνδυνα σενάρια που διακινούσαν τα τελευταία δύο χρόνια – που ο κ. Σαμαράς μιλούσε για «success story» - συγκεκριμένοι οίκοι αξιολόγησης και ξένα ΜΜΕ, και τα οποία καταδίκαζε σε κάθε ευκαιρία.

Στη γραμμή, λοιπόν, που επέλεξε το Μέγαρο Μαξίμου, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι τυχόν εμπλοκή στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να οδηγήσει σε πιστωτικό γεγονός.

«Υπάρχει κίνδυνος για πιστωτικό γεγονός εάν αποτύχει η χώρα να εκλέξει Πρόεδρο και οδηγηθεί σε εκλογές. Το απεύχομαι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης, σημειώνοντας ότι σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ελλοχεύει ο κίνδυνος να σημειωθεί νέο bank run με τον κόσμο να βγάζει τα λεφτά από τις τράπεζες και να τα βάζουν στα... μαξιλάρια.

Την ίδια ώρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι η χώρα απειλείται με πιστωτικό γεγονός από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης σε περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές. 


«Πρέπει όλοι οι βουλευτές να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει χρόνος για αυτά τα οποία συζητούν. Η χώρα ξαναβρέθηκε δυστυχώς στην κόψη του ξυραφιού. Έχουμε προειδοποιηθεί από τους διεθνείς οίκους ότι με την προκήρυξη των εκλογών θα θεωρηθεί η χώρα σε πιστωτικό γεγονός», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος επικαλούμενη την έκθεση του οίκου Moody's για την ελληνική οικονομία. 

Βούτσης: Πολιτική αλητεία αυτά που λέει η Βούλτεψη 

Οι δηλώσεις της κ. Βούλτεψη προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτική αλητεία». 

Ανδρουλάκης: Από απρόσεκτη έως επικίνδυνη η δήλωση της κ. Βούλτεψη 

Άμεση ήταν η αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να χαρακτηρίζει τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου από απρόσεκτη έως επικίνδυνη. 

«Ως κ. Βούλτεψη μπορεί να λέει ότι θέλει, ως κυβερνητική εκπρόσωπος, όμως, η δήλωση αυτή είναι από απρόσεκτη έως επικίνδυνη και καλό θα ήταν το επόμενο διάστημα να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι είναι μία περίοδος σημαντική για τη χώρα και πρέπει σε αυτή την περίοδο όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Κουίκ: Να παρέμβει η Δικαιοσύνη για τις δηλώσεις Βούλτεψη 

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητά ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ με αφορμή τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη πως οι εκλογές θα θεωρηθούν πιστωτικό γεγονός. 

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Κουίκ έγραψε: 

«Όταν κάποιος ασκεί απροκάλυπτη τρομοκρατία, οφείλει να παρέμβει αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη, ναι ή όχι;». 

 
Χαρδούβελης: Κίνδυνος GREXIT αν επικρατήσουν ακραίες φωνές

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, τόνισε - σε συνέντευξη στη «Ναυτεμπορική» - ότι το Grexit δεν υπάρχει πλέον στις κεραίες των Ευρωπαίων εταίρων μας με τη συχνότητα και την ένταση που υπήρχε το 2011 και 2012, αλλά «θα μπορούσε να υποκινηθεί από την Ευρώπη στην περίπτωση που στην Ελλάδα επικρατήσουν ακραίες αντιευρωπαϊκές φωνές». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου