Εδώ που φτάσαμε, με τα δεκάδες λάθη τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο δρόμος της διπλωματίας και των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία «υπό την αιγίδα της Γερμανίας», δεν πιστεύουμε πως θα βοηθήσει καθόλου – οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι η προετοιμασία μας για πόλεμο, περιμένοντας να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Απαιτείται δε επί πλέον η σύσφιξη των διεθνών συμμαχιών μας – από τις οποίες όμως, με την οικονομική δύναμη που έχει πλέον το Βερολίνο, σε συνδυασμό με τα συμφέροντα του στην Τουρκία που συμπεριλαμβάνουν επίσης τα εκατομμύρια Τούρκων που μένουν στη Γερμανία, δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά. Εκτός εάν καταλάβουν τόσο οι Η.Π.Α., όσο και η υπόλοιπη Ευρώπη, το γερμανικό κίνδυνο για την ειρήνη – αν και πιστεύουμε πως θα υποτιμηθεί ακόμη μία φορά.
Επικαιρότητα
Χωρίς καμία αμφιβολία, ο πόλεμος με την Τουρκία, εφόσον θελήσουμε να υπερασπισθούμε την εθνική μας κυριαρχία και να μη χάσουμε εδάφη, είναι προ των πυλών – ενώ δρομολογείται διάλογος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του τούρκου δικτάτορα, υπό την «αιγίδα» της καγκελαρίου. Στην ουσία βέβαια ο τούρκος θέτει τους όρους του και η Γερμανίδα τους κοινοποιεί στην Ελλάδα – στέλνοντας τελεσίγραφο, σύμφωνα με το οποίο η περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού που δεν συμπεριλήφθηκε στη συμφωνία ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ανήκει στην Τουρκία!
Επομένως, οι όποιες διαπραγματεύσεις θα αφορούν μόνο την περιοχή που τέμνονται οι συμφωνίες της Ελλάδας με την Αίγυπτο, καθώς επίσης της Τουρκίας με τη Λιβύη – δηλαδή, δυτικά του 28ου μεσημβρινού. Το γεγονός αυτό προκλήθηκε ξεκάθαρα από την αντεθνική συμφωνία με την Αίγυπτο – μέσω της οποίας η κυβέρνηση αποδέχθηκε πως το σύμπλεγμα του Καστελόριζου ανήκει στην ανατολική Μεσόγειο, με μηδενική σχεδόν ΑΟΖ (ανάλυση).
Περαιτέρω, αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα των Βρυξελών άρθρο του αμφιλεγόμενου πρώην διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ, του κυρίου Γεωργίου, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί για τα χειρότερα – για πόλεμο δηλαδή (πηγή)! Κατά τον ίδιο τόσο ο Τούρκος δικτάτορας, όσο και η ευρύτερη ηγεσία της χώρας, δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα με την Ελλάδα στη βάση του διεθνούς Δικαίου, αλλά να κόψουν το γόρδιο δεσμό – χρησιμοποιώντας το δοκιμασμένο μοντέλο εισβολής στην Κύπρο.
Στόχος τους είναι η προσάρτηση του ανατολικού Αιγαίου και της Θράκης, καθώς επίσης η μετάθεση των συνόρων με την Ελλάδα στο μέσον του Αιγαίου – προκαλώντας ένα μη αναστρέψιμο και τετελεσμένο γεγονός. Είναι δε θέμα χρόνου η πραγματοποίηση των τουρκικών σχεδίων – ενώ ο χρόνος είναι πολύ κοντά. Ο Τούρκος δικτάτορας θέλει να αφήσει ως κληρονομιά στη χώρα του την εικόνα του οράματος του για μία νέα, Μεγάλη Τουρκία – κάτι που τον επείγει, αφενός μεν λόγω της ηλικίας του, αφετέρου λόγω των τεράστιων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει (ανάλυση).
Πιθανότατα λοιπόν είχαμε προβλέψει σωστά πως χτυπούν ήδη τα τύμπανα του πολέμου, καθώς επίσης πως είναι αναπόφευκτος (πηγή) – ενώ ο κ. Γεωργίου τελειώνει το άρθρο του με το ευχολόγιο της στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ. Εκφράζει την ελπίδα δηλαδή πως η Ευρώπη δεν θα συμπεριφερθεί όπως το 1453 – όταν ο τελευταίος βυζαντινός αυτοκράτορας ζήτησε βοήθεια για να υπερασπιστεί την Κωνσταντινούπολη και δεν του δόθηκε.
Δυστυχώς όμως, εμείς έχουμε την ακριβώς αντίθετη άποψη, ενώ είμαστε σίγουροι πως ο στόχος του Τούρκου είναι ταυτόχρονα στόχος της Γερμανίδας καγκελαρίου – των δύο ηττημένων των παγκοσμίων πολέμων που θέλουν μεταξύ άλλων να ανακτήσουν όλα όσα έχασαν τότε. Ο κίνδυνος για την Ελλάδα, μετά τη 12ετή κρίση που βιώνει από τα καταστροφικά μνημόνια που της επέβαλλε η Γερμανία αποδυναμώνοντας την εντελώς, τόσο την κοινωνία, όσο και το στρατό της, είναι τεράστιος – ενώ έχει ήδη προετοιμαστεί ο εδαφικός της ακρωτηριασμός, ξεκινώντας με την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, όπως είχαμε αναφέρει πριν συμβεί (ανάλυση).
Εδώ που φτάσαμε πάντως, με τα δεκάδες λάθη τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο δρόμος της διπλωματίας και των διαπραγματεύσεων δεν πιστεύουμε πως θα βοηθήσει καθόλου – οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι η προετοιμασία μας για πόλεμο, περιμένοντας να συμβεί ανά πάσα στιγμή.
Απαιτείται δε επί πλέον η σύσφιξη των διεθνών συμμαχιών μας – από τις οποίες όμως, με την οικονομική δύναμη που έχει πλέον το Βερολίνο, σε συνδυασμό με τα συμφέροντα του στην Τουρκία που συμπεριλαμβάνουν επίσης τα εκατομμύρια Τούρκων που μένουν στη Γερμανία, δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά. Εκτός εάν καταλάβουν τόσο οι Η.Π.Α., όσο και η υπόλοιπη Ευρώπη, το γερμανικό κίνδυνο για την ειρήνη – αν και πιστεύουμε πως θα υποτιμηθεί ακόμη μία φορά.
Πηγή : https://analyst.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου