Το ύπουλο σχέδιο της Γερμανιας ανεπτυξε ο πρωην ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς στον Γιώργο Τράγκα. Όπως είπε «η Γερμανία θελει να κρατήσει εγκλωβισμένη την χώρα κάτω από την μνημονιακη μπότα γιατί φοβάται το ανοιχτό χρέος που έχει προς την Ελλάδα των 350 δισ. ευρώ από τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Το σχέδιο αυτό μάλιστα μπήκε σε εφαρμογή όταν η Ελλάδα υπέγραψε το πρωτο μνημόνιο με τον ESM. Εκεί μπήκε η ρήτρα ότι το δάνειο που παίρνουμε από τι ευρωπαικες χωρες δεν συμψηφιζεται με οποιανδηποτε αλλη απαιτηση.
Η Γερμανία όμως δεν υπεγραψε ως κρατικη οντοτητα δηλαδη το Δημοσιο, αλλα εβαλε μια κρατικη της τραπεζα να υπογραψει, αντιθετα απο ολες τις αλλες χωρες. Η Ελλάδα όμως δεν είχε καμία απαίτηση από καμία άλλη ευρωπαικη χωρα εκτος απο την Γερρτανια . Με αυτό τον τρόπο η Γερμανία διασφάλισε οτι δεν θα μπορουμε στο μελλον να συμψηφισουμε τις γερμανικες αποζημιωσεις με τα δανεια που μας εδωσαν. Να σημειωθεί ότι η Γερμανια το δάνειο που εδωσε στην Ελλαδα με βαση το πρωτο μνημονιο ειναι περιπου 16δισ.».
Κα συνεχισε ο κ Μαριάς: «Εμείς ωστοσο θα μπορούσαμε, αφου δεν ενεγραψε στον προυπολογισμο της η Γερμανία την οφειλή της εναντι ημων των 350 δισ. να εγγραψουμε εμεις στον προυπολογισμο μας αν οχι ολο το ποσο, 30 δισ. Κι επειδη ο προυπολογισμός μας περνάει απο την Ευρωπη και κρινεται θα συζητείτο στο Ecofin. Και σε περίπτωση που τον απέρριπταν θα πηγαινε στο Ειδικό Δικαστήριο της ΕΕ. Οπως καταλαβαινετε, εαν η Ελλαδα επαιρνε πισω χρηματα των γερμανικων αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου (το οποιο η Βουλη το υπολογιζει στα 21 δισ.,αλλά ο Μανώλης Γλεζος στα 50 δισ.) τότε δεν θα είχε καθόλου χρεος!
Παράλληλα, εμείς θα μπορούσαμε να τιτλοποιήσουμε το κατοχικό δάνειο και να το βγάλουμε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Σε αυτη την περιπτωση θα διαταρασσόταν συθέμελα ο προυπολογισμός της Γερμανιας και εκει που σημερα δανειζονται με αρνητικα επιτοκια θα εκτινασσόταν στο 3-4%».
Οι «βόμβες» όμως του κ. Μαριά συνεχίστηκαν. Όπως είπε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεσε από τα σύννεφα. Γιατί από το 2013 όταν μπήκε η Κύπρος σε μνημόνιο υπήρξε συνάντηση του ιδίου, του Πάνου Καμμένου με τους Τσίπρα, Παππά και Σκουρλέτη όπου συζητήθηκε τι μπορούσε να κάνει η Ελλάδα για την Κύπρο αλλά και τι θα έκανε στην περίπτωση που στο μέλλον θα αναλάμβανε την διακυβέρνηση της χώρας μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Εκεί τότε αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στην διαγραφη του χρεους αλλα και ήταν γνωστό ότι οι δανειστές μας θα είναι πολυ σκληροι, για αυτο και έπρεπε ο κεντρικός τραπεζίτης να ειναι υπερ αυτής της κατεύθυνσης. Όπως είπε ο κ. Μαριάς «η εκαστοτε κυβερνηση δεν μπορει να αντικαταστήσει τον κεντρικό τραπεζίτη γιατί είναι συνδεδεμένος με την ΕΚΤ εκτός αν έχει κάνει πολιτική παρέμβαση.
Τον Δεκέμβριο του 2014 ο κ Στουρνάρας από υπουργός Οικονομικών που ήταν ανέλαβε την Τράπεζα της Ελλάδος και τοτε μίλησε υπέρ της ΝΔ. Αυτό έδινε το δικαίωμα στην κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει την αντικατάσταση του. Όμως δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε νερο στο κρασι του μολις ανελαβε την διακυβέρνηση. Ο τότε ΥΠΟΙΚ Βαρουφάκης ευθέως είχε πει οτι το μνημονιο είναι 70% σωστο και 30% λαθος και ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι το χρέος ειναι νομιμο και θα το πληρώσουμε. Στις 4 Φεβρουαρίου 2015 ο κ. Ντράγκι ανακοίνωσε οτι δεν δέχεται τα ελληνικά ομόλογα, γεγονός που ήταν παράνομο». Και συμπλήρωσε ο κ. Μαριάς «εαν η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ ηθελε να συγκρουστεί καταρχάς δεν θα επέστρεφε τα 11 δις. που ειχαν περισσέψει από το προηγούμενο μνημόνιο και κατα δεύτερον δεν θα πλήρωνε τις δόσεις των δανείων ώστε να «στεγνώσει» τα δημοσια οικονομικα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προαποφασίσει τον συμβιβασμό. Οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται με μαγνητοφωνάκια αλλα θα μπορούσαμε τον Μάρτιο του 2015 οταν η Γαλλία δεν ήθελε να μπει σε επιτήρηση να ζητήσουμε κι εμείς τα δικά μας προαπαιτούμενα».
Σε σχέση με το μεταναστευτικό, ο Ν. Μαριάς αποκάλυψε ότι από το 2010 υπήρχε απόφαση την οποία είχαν υπογράψει Μερκελ, Σαρκοζι, ΓΑΠ για το Europlus για την ‘κινεζοποιηση’ των ευρωπαικών μισθών. Όπως ειχαν αποφασίσει έπρεπε η Ευρώπη να εχει ανταγωνιστικούς μισθούς με Ινδία και Κινα. Επειδή αυτό δεν γίνεται με βούρδουλα, θα μπορούσε να γίνει αν υπήρχαν 40 εκατομμύρια νεα εργατικά χερια. Παράλληλα και ο Τσίπρας συμμετείχε στην συμφωνία του Μαρακές όπου εκεί αποφασίστηκε η ελεύθερη μετανάστευση. Έτσι το σχέδιο του συστήματος είναι η φθηνή ενεργεια και η παραγωγη να ξαναγυρίσουν στην Ευρώπη. Η Ελλάδα θα γίνει χώρος διαλογής και επιλογής μεταναστών που η Γερμανία και οι υπόλοιπες χώρες θα πάρουν όσους και αυτούς που χρειάζονται. Ήδη αυτό το σχέδιο εξελίσσεται με τις μετεγκαταστάσεις.
Η Γερμανία τώρα επιλέγει 22.000 μετανάστες που θα πάρει από την Ελλάδα, αλλά θα πάρει τους μορφωμένους, δηλαδή τους γιατρούς, τους μηχανικούς κλπ. Το σχέδιο αυτό το ξεκίνησε η Μέρκελ το 2015 όταν βγήκε μια ανάλυση ότι τα μεροκάματα στην Γερμανία αυξάνονται γιατί δεν υπάρχουν εργατικά χέρια. Έτσι άνοιξε τις πύλες και πήρε 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες. Αλλά τώρα το σχέδιο είναι να γίνει σκληρή επιλογή και ο χώρος διαλογής θα είναι η Ελλάδα.
Πηγή : https://crashonline.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου