MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Σάββας Καλεντερίδης: Να γίνονται ψυχοτεχνικά τεστ σε υποψήφιους βουλευτές

Από τον Σάββα Καλεντερίδη – Ψυχοτεχνικά τεστ για επιδοξους βουλευτές

Οταν ένας νέος θέλει να δώσει εξετάσεις στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι υποχρεωμένος να περάσει από ψυχοτεχνικά τεστ. Ο λόγος είναι απλός: Τα τεστ αυτά λειτουργούν ως «φίλτρο» για να μην περάσουν στις σχολές άτομα με διαταραγμένη προσωπικότητα, αφού σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους θα διαχειρίζονται την εξουσία. Και όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, όταν διαχειρίζονται την εξουσία άτομα με διαταραγμένη προσωπικότητα, τότε μπορεί να έχουμε δράματα και καταστροφές!

Το περίεργο είναι ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τους υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι με τις δηλώσεις, τις πράξεις και τις αποφάσεις τους επηρεάζουν τη ζωή των Ελλήνων πολιτών αλλά και το μέλλον της χώρας που λέγεται Ελλάδα.

Για παράδειγμα, καλούνται να διαχειριστούν ζητήματα όπως τα Μνημόνια, το Σκοπιανό, αλλά και το… καυτό ζήτημα των υποθαλάσσιων ενεργειακών αποθεμάτων στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, τα οποία απαιτούν παίκτες στιβαρούς, με ισχυρή και φυσικά όχι διαταραγμένη προσωπικότητα.

Τώρα, αν είχαν τα παραπάνω προσόντα εκείνοι που χειρίστηκαν το θέμα των Μνημονίων και της Συμφωνίας των Πρεσπών, το αφήνουμε να το κρίνουν οι αναγνώστες μας. Εμείς δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο…

Ομως, αν στις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις το έγκλημα έχει συντελεστεί, το θέμα των ενεργειακών αποθεμάτων στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο είναι ανοιχτό και σε εξέλιξη, και θα πρέπει να δοθεί μέγιστη προσοχή στη διαχείρισή του, γιατί από την πορεία του θα κριθεί στην κυριολεξία πώς θα συνεχίσουν την ύπαρξή τους ως κράτη τον 21ο αιώνα η Κύπρος και η Ελλάδα.

Στο άρθρο μας της προηγούμενης Κυριακής αναφέραμε όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσαμε τη στρατηγική που έχει υιοθετήσει η Τουρκία για να εξουδετερώσει τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς Κύπρου και Ελλάδας και να ιδιοποιηθεί αυτή τα κοιτάσματα σε θαλάσσιες περιοχές που θεωρούνται ότι ανήκουν στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και της Ελλάδας.

Τονίσαμε όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσαμε ότι η «Γαλάζια Πατρίδα» δεν είναι μια άσκηση, όπως αναφέρθηκε από ορισμένους, αλλά ένα νέο εθνικό δόγμα, η στρατηγική της Τουρκίας να επιβουλευτεί την υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και της Ελλάδας και ότι από τούδε και στο εξής όλες οι ενέργειες, σε πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, θα εντάσσονται στην υποστήριξη αυτού του ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ.

Και δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς Ελληνας, πέρασε δεν πέρασε ψυχοτεχνικά τεστ, ότι η λέξη «πατρίδα» δεν επιλέχτηκε τυχαία.

Να ενημερώσουμε τους Ελληνες ότι για τον Τούρκο η λέξη «πατρίδα» είναι ιερή και δεν υπάρχουν στην Τουρκία οι εθνομηδενιστές και οι «αριστεροί» που υπάρχουν στην Ελλάδα, που δεν πιστεύουν στην έννοια αυτή και όποτε βρουν την ευκαιρία την απαξιώνουν, καθυβρίζοντας εκείνους που πιστεύουν σ’ αυτήν. Επίσης να ενημερώσουμε τους Ελληνες ότι η Τουρκία, όταν κατέλαβε το βόρειο τμήμα της Κύπρου, το ονόμασε «Γιαβρού Βατάν», δηλαδή «Νεογέννητη Πατρίδα», και έκτοτε την υπερασπίζεται με κάθε μέσο και τρόπο.

Αρα το «Γαλάζια Πατρίδα» επιλέχθηκε για να προσδώσει ιερότητα στο σχέδιο αυτό και να δείξει η Τουρκία ότι η θαλάσσια περιοχή που οριοθετείται αυθαίρετα αποτελεί προέκταση της τουρκικής επικράτειας και από τούδε και στο εξής θα την υπερασπίζεται ως τέτοια.

Αν είχαν διαβάσει με προσοχή το άρθρο οι διπλωματικοί και στρατιωτικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού και αν το είχαν αναλύσει σωστά, θα έπρεπε να περιμένουν ότι οι Τούρκοι θα έκαναν εκείνες τις ενέργειες που θα εξουδετέρωναν -κατά την άποψή τους- τον συμβολισμό που ήθελε να δώσει ο Ελληνας πρωθυπουργός με την επίσκεψή του στο Αγαθονήσι, την ημέρα της εθνικής μας επετείου. Το σκεπτικό των Τούρκων ήταν το εξής:

«Ερχεσαι εσύ με ελικόπτερο στο Αγαθονήσι, το οποίο εγώ θεωρώ ότι είναι τουρκικό και το έχω μέσα στα όρια της “Γαλάζιας Πατρίδας”. Πρώτον, τα ραντάρ μου θα προειδοποιήσουν το ελικόπτερο που μεταφέρει τον Ελληνα πρωθυπουργό ότι εισέρχεται σε τουρκικό εναέριο χώρο και αυτό θα καταγραφεί. Δεύτερον, θα αναχαιτίσω το ελικόπτερο που μεταφέρει τον Ελληνα πρωθυπουργό, δίνοντας προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα ότι υπερασπίζομαι τη “Γαλάζια Πατρίδα”. Και τρίτον, στις ανακοινώσεις ή στα διαβήματα της ελληνικής πλευράς θα απαντήσω ότι “τα τουρκικά αεροσκάφη έκαναν το καθήκον τους”».Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής:

Εγινε η σχετική ανάλυση πριν σχεδιαστεί το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Αγαθονήσι; Καταγράφηκαν σε χαρτί οι πιθανές αντιδράσεις της Τουρκίας και έγιναν τα ανάλογα σχέδια για αντιμετώπισή τους; Συμβούλεψε κάποιος διπλωμάτης πώς πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας στην τουρκική πρόκληση, για να μη φθάσουμε στο σημείο να μιλάμε για… κηροζίνες;

Ξαναγυρνώντας στην ανάγκη να περνούν από ψυχοτεχνικά τεστ οι υποψήφιοι βουλευτές, να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας τις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου, με τις οποίες μάς επανέφερε στη μνήμη ποια είναι τα συμφέροντα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Κανείς Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν έχει μιλήσει ποτέ για τα ελληνικά συμφέροντα, περιορίζεται να υποστηρίζει τα τουρκικά συμφέροντα και να μάχεται και να επιβουλεύεται τα ελληνικά και τα κυπριακά…

Για το «να μην είμαστε μοναχοφάηδες» του αρχιτέκτονα της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών κ. Κοτζιά και τη δήλωση «το Καστελόριζο ανήκει στην ανατολική Μεσόγειο, πώς να το κάνουμε» του κ. Τσιρώνη παρέλκει να κάνουμε οποιαδήποτε αναφορά.

Απλά να υπογραμμίσουμε ότι οι Τούρκοι επιδιώκουν συστηματικά να «αποχωρήσει» το Καστελόριζο από το νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου. Δηλαδή, θέλουν να οριοθετήσουμε την υφαλοκρηπίδα πρώτα στα νησιά του Αιγαίου και σε επόμενη φάση να οριοθετήσουμε ξεχωριστά την υφαλοκρηπίδα στο σύμπλεγμα Καστελορίζου.

Γιατί το θέλουν αυτό; Γιατί, αν αποκολλήσουν το Καστελόριζο από τα άλλα νησιά του Αιγαίου, τότε η επήρειά του ως μεμονωμένης συστάδας μικρονησίδων απέναντι στην ακτή της Τουρκίας από την Τραχεία Χερσόνησο (Ντάτσα) ως την Αλεξανδρέττα, που έχει μήκος πάνω από 1.100 χλμ., θα είναι μικρή.

Με άλλα λόγια, αν το σύμπλεγμα του Καστελορίζου αποτελεί μέρος του νησιωτικού συμπλέγματος του Αιγαίου, έχει πολύ μεγαλύτερη υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ από ό,τι στην περίπτωση που αυτή θα οριστεί ξεχωριστά, ως μεμονωμένη συστάδα απέναντι σε μια ακτή 1.100 χιλιομέτρων.

Α, κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι εκτός από ψυχοτεχνικά τεστ, υπάρχει ανάγκη για θέσπιση θέσης εισαγγελέα Εθνικής Ασφάλειας και ίσως μιας διάταξης που να προβλέπει την απόσυρση βουλευτών με κάποια επιδότηση, όπως γίνεται με τα αυτοκίνητα.

Κατακαημένη Ελλάδα. 

Πηγή : dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου