MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Τραπεζοκρατούμενο κράτος: Ο απόλυτος εκφυλισμός της οικονομίας και της δημοκρατίας μας!

Εάν οι λαοί της Ευρώπης και στην προκειμένη περίπτωση ο Ελληνικός λαός δεν αντιληφθεί τον στρατηγικό σχεδιασμό των διεθνών τραπεζιτών, η πολιτική και οικονομική εξουσία θα συνεχίσει να παραμένει στα χέρια τους!

Προσπαθήστε να θυμηθείτε μία έστω απόπειρα «Ελληνικής» κυβέρνησης να προστατεύσει τις οικονομίες των Ελλήνων εις βάρος των ξένων τοκογλύφων. 



Οι «σύμμαχοί» μας ισοπέδωσαν τη Συρία για να πείσουν τους Σύριους να αποδεχτούν μία φιλοδυτική κυβέρνηση, ενώ εμείς που έχουμε φιλοδυτική κυβέρνηση αποφύγαμε τους βομβαρδισμούς και πληρώσαμε ΜΟΝΟ σε μετρητά τη δίψα για αίμα των ξένων τοκογλύφων.



Και ευχαριστημένοι να είμαστε με λίγα λόγια που αυτοκτόνησαν μόλις 10.000 άνθρωποι, που έκλεισαν μόλις 300.000 επιχειρήσεις και που η ανεργία είναι στο 24%...

Ενα είναι το σίγουρο ότι πολύ σύντομα αυτή η χώρα θα βρεθεί σε πολιτικά αδιέξοδα που θα φέρουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις μέσα στην κοινωνία γιατί κανείς δεν έχει καταλάβει τον σχεδιασμό των τραπεζιτών γιατί κανείς δεν έχει καταλάβει την στρατηγική και του στόχους τους και προκειμένου να τους πετύχουν θα τους βάλουν όλους μαζί στο κάδρο της συγκυβέρνησης.

Και θα το πετύχουν σχετικά εύκολα αυτό διότι σήμερα ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας παραμένει πολιτικά ανενεργό και κομματικά ανένταχτο περιμένοντας να έρθει η στιγμή που θα περάσει η μπόρα, όπου όλοι θα ξαναγυρίσουν πίσω στις προμνημονιακές δόξες!

Όλοι εμείς λοιπόν θα πρέπει να καταλάβουμε ότι τα χρόνια της ψεύτικης ευημερίας και του Ευρωπαϊκού ονείρου, στο οποίο οι περισσότεροι πιστέψαμε ελπίζοντας ότι θα μπορούμε να ζούμε πλουσιοπάροχα, αποτελούν, πλέον, παρελθόν. 

Οι μέρες του καταναλωτισμού έχουν περάσει για τα καλά, όπως και η εποχή που ο μύθος της φιλελεύθερης Δύσης και των καπιταλιστικών παραδείσων που στο φαντασιακό του μέσου Έλληνα παρέχουν τα πάντα ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν μια απατηλή βιτρίνα κοινωνιών που παραπαίουν. 

Μέσα λοιπόν σε αυτό το μακροπεριβάλλον όλοι μας θα πρέπει να επανατοποθετηθούμε ιδεολογικά κοινωνικά πολιτικά αλλά πάνω από όλα υπαρξιακά και να ορίσουμε τους όρους του παιχνιδιού μέσα από κοινωνικές συμμαχίες χωρίς τις ιδεοληψίες τους χθες αλλά με τις προκλήσεις του αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου