Η γνωστή σε όλους μας στατιστική υπηρεσία της ΕΕ «Eurostat» μας έβγαλε και πάλι «πρωταθλητές» στον τομέα της ανεργίας, αναφέροντάς ότι η χώρα μας διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με 23,6 τοις εκατό για τον Ιούνιο του 2016, σύμφωνα με ανακοίνωση .
Δεύτερη είναι η Ισπανία με 19,6 τοις εκατό ανεργία γεγονός που επισημάνει σε όλους ότι ο νότος έχει σταθερά πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα.
Η Κροατία σημείωσε το τρίτο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας με 13,2 τοις εκατό. Η σοβαρότητα του προβλήματος είναι ακόμη πιο αισθητή, έχοντας κατά νου ότι το μέσο ποσοστό ανεργίας στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ είναι στο 8,6 τοις εκατό τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2016.
Στο άλλο άκρο του ζητήματος , η Μάλτα είχε 3,9 τοις εκατό ανεργία ως η χώρα της ΕΕ με το μικρότερο ποσοστό ανεργίας, ακολουθούμενη από την Τσεχία και την Γερμανία, που και οι δύο είχαν 4,3 τοις εκατό .
Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι επικεφαλής όσον αφορά στην κατηγορία « ανεργία των νέων» με (50,3 τοις εκατό), με το ένα 1 στα 2 άτομα ηλικίας κάτω των 25 ετών να μην μπορούν να βρουν μια θέση εργασίας και ακολουθείται από την Ιταλία με (39,2 τοις εκατό).
Η πρόβλεψη της Eurostat για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη είναι στο 0,2 τοις εκατό τον Αύγουστο.
Η ουσία είναι ότι οι αριθμοί σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην ωμή πραγματικότητα. Εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται είτε να κλείσουν είτε να μετακομίσουν στην Βουλγαρία λόγω της άγριας φορολογίας.
Καμία σοβαρή επιχειρηματική προσπάθεια δεν υπάρχει στην Ελλάδα εδώ και έξι χρόνια και οι νέοι ξενιτεύονται σε ένα ριμέικ των δεκαετιών του 1950 και 1960 στις φάμπρικες και τότε της Γερμανίας.
Αυτά τα εξωφρενικά ποσοστά για Ελλάδα-Ιταλία-Ισπανία αποδεικνύουν επίσης ότι ήδη η ΕΕ έχει χωριστεί από οικονομικής άποψης de facto σε Βορρά και Νότο.
Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν αυτές οι επιδόσεις σε αυτές τις χώρες της ένωσης και να συνεχίσει να υπάρχει «κοινή οικονομική πολιτική», «κοινό νόμισμα» και άλλα τέτοια.
Το ..τέλος της ιστορίας της Ευρωπαϊκής ένωσης που ξεκίνησε το 1957 είναι πολύ πιο κοντά από ότι νομίζουν κάποιοι στις Βρυξέλλες.
Πηγή : http://www.pentapostagma.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου