MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Ρέντσι «απασφάλισε» και η μπάλα πήρε τον Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη.

Με απανωτές παρεμβάσεις ο Ιταλός πρωθυπουργός μετά τη σύνοδο της Μπρατισλάβας βάλλει κατά πάντων. 

Δεν ήταν να κάνει την αρχή. Πλέον από την κριτική του δεν ξέφυγαν ούτε η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ, ούτε όμως και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο λόγος για τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, ο οποίος επανήλθε σε υψηλούς τόνους, αλλά και με μεγάλη δόση ειρωνείας απατώντας στον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι «έχει ήδη γίνει κατάχρηση της ευελιξίας» και «αυτό που χρειάζεται είναι να συνεχίσει η Ιταλία τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Σε σχετική ερώτηση που τού έγινε στην Νέα Υόρκη, όπως γράφει η εφημερίδα La Stampa, ο Ρέντσι απάντησε πρώτα «για ποιόν Βάιντμαν συζητάμε;» και αμέσως μετά συμπλήρωσε: 

«Ο διοικητής έχει ήδη μια δύσκολη αποστολή, του εκφράζω όλη μου την αλληλεγγύη, διότι πρέπει να αντιμετωπίσει το μεγάλο θέμα των γερμανικών τραπεζών. Ελπίζουμε να τα καταφέρει». 

Και ο Ιταλός πρωθυπουργός συνέχισε, γράφει η La Stampa, πάντα ειρωνικά, αναφερόμενος στον Βάιντμαν: «Τον αγκαλιάζουμε με στοργή και του ευχόμαστε καλή δουλειά, εφόσον οι ιταλικές τράπεζες έχουν κάποιες δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ κόκκινα δάνεια, αλλά στις γερμανικές υπάρχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ παράγωγα». 

«Από τη μια υπάρχει η υποστήριξη της λιτότητας από εκείνους που διαθέτουν τη δύναμη για να την εφαρμόσουν, από την άλλη υπάρχουν οι θέσεις όσων χρησιμοποιούν τις δημόσιες δαπάνες σε μια προσπάθεια να αναζωογονηθεί η άρρωστη οικονομία. Έπειτα από μια επαναπροσέγγιση, η οποία αποδείχθηκε αυταπάτη, η Ιταλία και η Γερμανία βρίσκονται σε δυο όχθες οι οποίες απέχουν όλο και περισσότερο», σχολιάζει η La Stampa. 

Πηγή : fortunegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου