Του Γιώργου Δελαστίκ
Επέβαλαν, τελικά, οι Γερμανοί στον Αλέξη Τσίπρα τη γραμμή τους για εξαθλίωση του ελληνικού πληθυσμού στον οικονομικό τομέα. Ούτε που τους νοιάζει, φυσικά, η εικόνα που σχημάτισαν οι Ελληνες για την Ευρωζώνη, την ΕΕ, τη Γερμανία, μέσα από τη διαδικασία πειθαναγκασμού της κυβέρνησης Τσίπρα να αποδεχθεί τους γερμανικούς όρους εναντίον του ελληνικού πληθυσμού. Θα έπρεπε. Σύσσωμο το 61,3% του ελληνικού πληθυσμού που ψήφισε «Οχι» στην αποδοχή των όρων των Γερμανών στο ιστορικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 αισθάνεται βαρύτατα προσβεβλημένο από την περιφρόνηση που επέδειξαν οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι απέναντι στην έκφραση της βούλησής του. Κατέρρευσαν στις συνειδήσεις αυτών των πολιτών οι αυταπάτες που είχαν για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Οι «εταίροι» της Ευρωζώνης μετατράπηκαν σε «ανηλεείς δανειστές» που αξιοποιούν το χρέος της Ελλάδας για να τη μετατρέψουν από κυρίαρχο κράτος σε γερμανικό προτεκτοράτο. Η κυβέρνηση, η Βουλή, η δημόσια διοίκηση της πατρίδας μας υπάγονται πλέον στην καγκελαρία της Γερμανίας! Απαγορεύεται διά ροπάλου να αποφασίσουν ή να νομοθετήσουν οτιδήποτε, αν προηγουμένως δεν το έχει εγκρίνει το Βερολίνο μέσω της υποτιθέμενης τρόικας.
Το Βερολίνο, το οποίο φυσικά αντανακλά στην ανθελληνική πολιτική του τη διαδεδομένη στη Γερμανία άποψη την οποία τόσο γλαφυρά αποτύπωσε το γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ» στο τεύχος του που κυκλοφορεί αυτήν την εβδομάδα. «Η Ελλάδα είναι διαφορετική, λέγεται τώρα, ίσως πρέπει να τη μετρούμε στα Βαλκάνια, στην Ανατολή, όχι όμως στην Ευρώπη» (!) γράφει με χοντρά γράμματα το «Σπίγκελ» στο πολυσέλιδο αφιέρωμά του. Εντυπωσιακό είναι και το άρθρο που δημοσιεύθηκε στη «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», την περασμένη εβδομάδα, του Γερμανού τραπεζίτη Οτμαρ Ισινγκ, πρώην επικεφαλής των οικονομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο Ισινγκ ουσιαστικά κατηγορεί τους Γερμανούς επειδή άφησαν να γίνει το δημοψήφισμα στην Ελλάδα με τις τράπεζες κλειστές... μόνο για μία εβδομάδα!!! «Ας φανταστεί κανείς μόνο πώς θα συμπεριφερόταν οι Ελληνες αν καλούνταν στις κάλπες με κλειστές τις τράπεζες και άδεια τα ΑΤΜ επί αρκετές εβδομάδες.
Πώς θα ήταν τότε η ψήφος του λαού;» γράφει επί λέξει στο σύντομο άρθρο του. Οι Ελληνες δηλαδή ψήφισαν «Οχι» μόνο και μόνο επειδή ο τραπεζικός εκβιασμός είχε διαρκέσει μόνο μία εβδομάδα! Αν έβγαζαν και τα νύχια των Ελλήνων ψηφοφόρων ή τους υπέβαλλαν σε άλλα βασανιστήρια οι Γερμανοί, σίγουρα θα είχε νικήσει το «Ναι», είναι προφανώς η γνώμη του Γερμανού Οτμαρ Ισινγκ! Τι να πει κανείς για τη γερμανική αντίληψη περί δημοκρατίας. Είναι απολύτως σύμφωνη με την παράδοσή τους... Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες, αν και κυβερνητικοί εταίροι της δεξιάς καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και πλήρως ομοφωνούντες με αυτήν σε κυβερνητικό επίπεδο στην πολιτική της εναντίον της Ελλάδας, σε δημοσιογραφικό επίπεδο δείχνουν να καταλαβαίνουν κάτι περισσότερο, τουλάχιστον στα λόγια.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από άρθρο που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Ντι Τσάιτ» της σοσιαλδημοκρατικής γερμανικής διανόησης. «Πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη» γράφει η εφημερίδα «έπειτα από πέντε χρόνια κρίσης έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι δεν θα ήταν σε χειρότερη κατάσταση χωρίς το ευρώ. Ισως μάλιστα να ήταν και σε καλύτερη» ομολογεί η «Ντι Τσάιτ» και συνεχίζει γράφοντας ότι η πολιτική της λιτότητας «δίχασε την Ευρώπη στον πλούσιο Βορρά που όριζε τους κανόνες και στον φτωχό Νότο που υπέφερε από τον ζυγό». Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι όμως η συνέχεια: «Στη Γερμανία η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη θεωρείται πλέον σχεδόν βρισιά! Σύμφωνα με κάποιους, πρέπει να πληρώνεται με τόκους!».
Η «Ντι Τσάιτ» κάνει ακόμη μία καίρια επισήμανση, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στην Ελλάδα δείχνει πως η κρίση και η επιθυμία των Ελλήνων να ξαναγίνουν κύριοι του εαυτού τους έχουν αλλάξει την κοινωνία ... «Όχι» ψήφισαν κυρίως οι νέοι. Ψήφισαν «Όχι» γιατί δεν έχουν πια τίποτα να χάσουν. Για τους νέους στην Ελλάδα η Ευρώπη είναι συνώνυμη της κρίσης, της ύφεσης και της μαζικής ανεργίας ... Στη νότια Ευρώπη μια γενιά νέων ανθρώπων κατηγορούν τη Γερμανία για τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται. Αυτό ήταν κάτι ακόμη που έδειξε το ελληνικό δημοψήφισμα».
Πηγή: ethnos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου