MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Άρθρο-βόμβα της Washington Post: "Γερμανία θυμήσου το 1953 όταν και η Ελλάδα έσβησε τα χρέη σου"!

"Τελεία και παύλα με την εμμονή της δημοσιονομικής “ορθοδοξίας” που έχει τινάξει στον αέρα όλη την Ευρώπη" 

"Η εμμονή της Γερμανίας οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή" 

Άρθρο "φωτιά" της μεγάλης αμερικανικής εφημερίδας Washington Post με τίτλο, “Για την ελληνική κρίση η Γερμανία να μάθει από το δικό της οικονομικό παρελθόν”, υπενθυμίζει στο Βερολίνο όσα Μέρκελ και Σόϊμπλε... έχουν ξεχάσει. 

Συγκεκριμένα, ο συντάκτης του άρθρου Harold Meyerson, συγκρίνει την νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του Αντενάουερ στην Γερμανία υποστηρίζοντας ότι και οι δύο κλήθηκαν να διαχειριστούν την κακοδιαχείριση των χωρών τους. 

Ο δημοσιογράφος υπενθυμίζει αυτό που χρόνια τώρα όλος… ο πλανήτης λέει σε Μέρκελ και Σόϊμπλε: 

H Γερμανία είναι υποχρεωμένη να θυμάται πάντα ότι η ανάπτυξη και η ευημερία της οφείλονται στη μεγαλόψυχη απόφαση των αντιπάλων της στον Β΄Παγκόσμιο, να διαγράψουν το 50% των χρεών της!

Τελεία και παύλα λοιπόν με την εμμονή της δημοσιονομικής “ορθοδοξίας” η οποία έχει τινάξει στον αέρα όλη την Ευρώπη. 

“Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 25%, ενώ η ανεργία των νέων ξεπέρασε το 50%. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 26% και η κατανάλωση κατά 40%.

Το χρέος ανήλθε στο 175% του ΑΕΠ, ενώ τα κεφάλαια από τα δάνεια που παραχώρησαν η Γερμανία και τα άλλα κράτη στην Ελλάδα δόθηκαν είτε για την κάλυψη των επιτοκίων είτε για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων. Μόλις το 11% εξ αυτών δόθηκε πραγματικά στην ελληνική κυβέρνηση”. 

Κλείνοντας το άρθρο ο συντάκτης υπενθυμίζει τη συμφωνία του Λονδίνου το 1953 όπου 20 κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, που είχαν δανείσει χρήματα στη Γερμανία της εποχή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και μετά το 1945, συμφώνησαν να μειώσουν το χρέος της Γερμανίας κατά το ήμισυ. 

Επιπλέον συμφώνησαν ότι η αποπληρωμή του δεν θα προέρχεται από τις κυβερνητικές δαπάνες αλλά αποκλειστικά από τις εξαγωγές. Θα ακούσουν άραγε οι Γερμανοί; 

Η φωτογραφία είναι από τη συμφωνία του Λονδίνου το 1953, με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να υπογράφει την «διευκόλυνση» των Γερμανών…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου