MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΕΚΤ ΖΗΤΑΝΕ NA ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

Λίγες μέρες μετά το ΕWG και το κυνικό τελεσίγραφο των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση οι λεγόμενοι εταίροι ως νέου τύπου «αποικιοκράτες» εντείνουν τις πιέσεις προς την ελληνική πλευρά για την λήψη αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων.

Και ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν εν όψει του κρίσιμου ΕYROGROUP τις 24ης Απριλίου οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ απαιτούν από την Ελληνική κυβέρνηση ουσιαστικά να μην προχωρήσει στο νομοσχέδιο για την αναστολή των πλειστηριασμών της α’ κατοικίας καθώς επίσης και σύμφωνα με δηλώσεις της Κριστιν Λαγκάρτν απαιτούν μειώσεις συντάξεων.

Οι εκβιασμοί που με περισσή κυνικότητα και αγριότητα τίθενται ακόμα και στις γιορτινές μέρες του Πάσχα από τους «θεσμούς» και το πλαστό δίλημμα υποταγή ή στραγγαλισμός της οικονομίας είναι εμφανές, καθώς οι λεγόμενοi «εταίροι» βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο της κυβέρνησης ζητώντας να βγουν στο σφυρί σπίτια και να μειωθούν ξανά οι συντάξεις . 

Δημοσιεύματα του Reuters αναφέρουν ότι σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της ΕΚΤ το Ελληνικό προσχέδιο του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ξεπερνά τα όρια της προστασίας των προσώπων με χαμηλά εισοδήματα και πιθανώς να ενθαρρύνει κάποιους να προβούν σε ηθελημένη στάση αποπληρωμής των δανείων τους.

«Είναι πολύ πιθανό ότι οι απαγορεύσεις στο προσχέδιο του νόμου, να δώσουν κίνητρα στους δανειολήπτες που δεν τελούν σε ανάγκη προστασίας, ώστε να μην είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους ή να τις μειώσουν σε σημαντικό βαθμό, παρότι θα είναι ικανοί να τις εκπληρώσουν», συνεχίζει η ΕΚΤ, θέτωντας προφανώς στο στόχαστρο των δανειστών τη λαϊκή κατοικία των ελλήνων.

Την ίδια στιγμή, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ζητά να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές, βάζοντας στο τραπέζι και "δύσκολα θέματα" καθώς μεταξύ άλλων ζητά να αναμορφωθεί το συνταξιοδοτικό που θεωρεί ότι δεν είναι βιώσιμο. «Το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι καταδικασμένο να επιβαρύνει αρκετά την ελληνική οικονομία, δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να αναμορφωθεί» σύμφωνα με σηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ.Τοποθετώντας στην «κλίνη του Προκρούστη» τις συντάξεις, στόχος είναι η εξοικονόμηση 3,3 δισ. ευρώ από τις συνταξιοδοτικές δαπάνες. Οι δανειστές επίσης ζητούν μείωση 1,6 εκατομμυρίου επικουρικών συντάξεων κατά 90%, η οποία θα θίξει κυρίως τους χαμηλοσυνταξιούχους του ΙΚΑ. Αλλιώς θα πρέπει να μειωθούν οι 2,9 εκατομμύρια κύριες συντάξεις κατά 13%.

Αν δεν γίνει καμία μείωση στις συντάξεις, ενδέχεται να μην ξεμπλοκαριστούν οι δόσεις των νεοαποικιοκρατών δανειστών προς την Ελλάδα σύμφωνα με πηγές αξιωματούχων.

Για την κυβέρνηση αποτελεί προτεραιότητα να εφαρμόσει άμεσα το μεταβατικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση με βάση το οποίο την εξέλεξε ο ελληνικός λαός προκειμένου να δοθεί «ανάσα ζωης» στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα και να μην υποταχθεί στους κυνικούς εκβιασμούς των δανειστών.

Αποτελεί επίσης πρώτιστη ανάγκη για τη νέα ελληνική κυβέρνηση η χώρα να μην αποτελέσει οικονομικό και πολιτικό προτεκτοράτο των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών της ΕΕ και του ΔΝΤ αλλά να αντιταχθεί στον νεοφιλελεύθερο μονόδρομο που της επιβάλλουν. Μέσα από την αναβάθμιση της γεωπολιτικής της θέσης και την πολυδιάστατη εξωτερική της πολιτική να προβεί σε τολμηρές εναλλακτικές επιλογές απέναντι στην Γερμανική ευρωζώνη παρόλες τις δυσκολίες που παρουσιάζουν. 

ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΑΝΑΣ 

Πηγή : iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου