Η οικονομία έχει καταρρεύσει, οι Ευρωπαίοι μας ληστεύουν και οι Τούρκοι κάνουν βόλτες έξω από τη μαρτυρική Κύπρο
Μοναδική λύση οι εκλογές, ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρείας λαϊκής βάσης και η συναινετική εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας
Σε πολy μεγάλη περιπέτεια φαίνεται να οδηγούν τη χώρα, σύμφωνα με όλα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας και σε συνδυασμό με εκτιμήσεις διαφόρων πολιτικών και δημοσιογραφικών κύκλων, η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Η κυβέρνηση έχει χάσει πλέον την πλειο-ψηφία του λαού, μαζί με το κύρος, μέσα και έξω από τη χώρα, ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΣΕΛ. 1
όπως αποδεικνύεται και από την απαράδεκτη συμπεριφορά των ξένων, οι οποίοι για το μόνο που ενδιαφέρονται πλέον είναι να αρπάξουν όσα περισσότερα και γρηγορότερα γίνεται από τον ελληνικό λαό.
Μοναδική λύση πλέον είναι μόνο μία: Η άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, ο σχηματισμός κυβέρνησης όσο το δυνατόν μεγαλύτερης αποδοχής και η συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Παίζουν με τη φωτιά Παπούλιας, Σαμαράς και Βενιζέλος, ακολουθώντας επικίνδυνες πρακτικές που οδηγούν σε πολιτική αποσταθεροποίηση, οικονομική καταστροφή και μπορούν να οδηγήσουν σε εθνικές περιπέτειες. Η πολιτειακή και πολιτική εξουσία, ακολουθώντας πιστά και δογματικά τις εντολές της τρόικας και των ξένων τοκογλύφων, αρνείται να δει την πραγματικότητα που διαμορφώνεται σε επίπεδο κοινωνίας και έχει ανάγει σε στρατηγική το ροκάνισμα χρόνου, μεθοδεύοντας την υπογραφή νέων μνημονίων που θα αλυσοδένουν για δεκαετίες το λαό και τη χώρα.
Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου βρίσκεται σε απόγνωση και κάτω από τα όρια της φτώχειας, η πραγματική οικονομία βουλιάζει στην κυριολεξία και οι Τούρκοι «εγκαταστάθηκαν» μόνιμα στην Κύπρο και ετοιμάζονται να στήσουν σεισμογραφικά και στο Αιγαίο, Παπούλιας, Σαμαράς και Βενιζέλος νίπτουν τας χείρας τους και αρνούνται να οδηγήσουν συντεταγμένα τη χώρα σε εκλογές, προκειμένου να μιλήσει ο λαός να αναλάβει τις ευθύνες του, να εκλεγεί με ισχυρή εντολή μια νέα κυβέρνηση, ικανή να αντιμετωπίσει την πολυεπίπεδη και επικίνδυνη κρίση. Σε μια επίδειξη αλαζονείας ο Αντώνης Σαμαράς, απέρριψε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για συναίνεση και εκλογές, ενώ ο Κάρολος Παπούλιας, εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων, αφού δεν μπορεί να πάρει ούτε μια πρωτοβουλία τουλάχιστον για σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Δυστυχώς κυβέρνηση και πολιτειακή ηγεσία οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνη αποσταθεροποίηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Iστορικές ευθύνες
Ενώπιον των ευθυνών τους απέναντι στο λαό και τη χώρα, έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όσο και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαίτησε την άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, με συντεταγμένο τρόπο ως απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η χώρα από τα δραματικά αδιέξοδα, την οικονομική κρίση που λαμβάνει χαρακτήρα ανθρωπιστικού δράματος αλλά και της αντιμετώπισης των καυτών εθνικών θεμάτων. Είναι η μόνη πρωτοβουλία που μπορεί να διαμορφώσει ένα ισχυρό και αρραγές μέτωπο, σε αντίθεση με τη διαρκή αποσταθεροποίηση που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική και η πρακτική της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, η οποία όπως κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ετοιμάζεται να υπογράψει νέο σύμφωνο – μνημόνιο με τους δανειστές, βάζοντας σε επικίνδυνες περιπέτειες το λαό και τη χώρα, για τα επόμενα πενήντα ή εκατό χρόνια. Στην κατεύθυνση αυτή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών στη διάρκεια της οποίας να συμφωνηθεί τόσο η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, όσο και το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Μάλιστα δήλωσε διατεθειμένος να συναινέσει σε υποψήφιο που δεν θα προέρχεται από τους κόλπους της Αριστεράς, συναινώντας ακόμα και σε εκλογή ενός από τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Κ. Καραμανλής. Γιατί το κυρίαρχο για τον Αλέξη Τσίπρα, είναι μέσα από τις εκλογές να προκύψει μια νέα κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή για να μπορέσει να δώσει τη μάχη για τη μείωση του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου χρέους και να υποστηρίξει τα δίκαια της χώρας απέναντι στους δανειστές. Η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τον θέσει προ των ευθυνών του, είναι στρατηγικής σημασίας. Κανένας πλέον μετά τη χθεσινή συνάντηση δεν έχει άλλοθι για ότι συμβεί στη χώρα.
Όλοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για ενδεχόμενες οικονομικές καταστροφές, κοινωνική έκρηξη και αποσταθεροποίηση που θα φέρει ένα νέο μνημόνιο. Όλοι όσοι αρνούνται την εθνική λαϊκή ενότητα και τη συντεταγμένη πορεία, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη ακόμα και σε περιπτώσεις εθνικής κρίσεως, όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε με την Τουρκία. Γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σταθεί μια κυβέρνηση χωρίς την ηθική νομιμοποίηση έχοντας απολέσει προ πολλού την λαϊκή στήριξη. Στην περίπτωση κατά την οποία Σαμαράς – Βενιζέλος και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί δεν συμφωνήσουν σε μια συντεταγμένη πορεία, τότε αναλαμβάνουν την ευθύνη για την οποιαδήποτε εκτροπή με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει εξαντλήσει κάθε θεσμική πρωτοβουλία. Αν διαπιστώσει αγκυλώσεις και επικίνδυνα παιχνίδια από τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, τότε θα καταφύγει αναγκαστικά στο λαό κηρύσσοντας το νέο ανένδοτο αγώνα που θα οδηγήσει σε συντριβή το σημερινό κυβερνητικό μόρφωμα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε και τελεσίγραφο στο Βερολίνο και τους δανειστές, προειδοποιώντας με αυστηρό τόνο ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμία απολύτως συμφωνία, κανένα νέο μνημόνιο και καμία δέσμευση που θα αναλάβει η σημερινή κυβέρνηση.
Οποιαδήποτε απόπειρα εγκλωβισμού της χώρας σε νέες δεσμεύσεις, δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα θα καταγγελθούν και θα ακυρωθούν από τη νέα κυβέρνηση ισχυρής πλειοψηφίας που θα προκύψει από τις εκλογές.
Η συνάντηση
Στο Προεδρικό Μέγαρο μεταφέρθηκε το επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών αναδεικνύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τις βασικές πτυχές της στρατηγικής του κόμματός του.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως πρώτο στόχο, να καθοριστεί η ημερομηνία των πρόωρων εκλογών ,-πριν την εκλογή Προέδρου τον Μάρτιο-, όπως και να υπάρξει συμφωνία στο πρόσωπο του νέου ανώτατου πολιτειακού άρχοντα από τη νέα βουλή, με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτές οι δύο επιλογές, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, θα διαμορφώσουν ένα διαφορετικό κλίμα για τη χώρα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο μπροστά, στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, έλεγε με νόημα στην kontranews μετά το πέρας της συνάντησης, ότι «περιμένουμε τουλάχιστον στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας μια απόκριση. Η κριτική που θα ασκούσε η κυβέρνηση ότι εμείς δεν θέλουμε την συνεννόηση είναι κενή».
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Τσίπρας εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου δεν παρέλειψε να τονίσει πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητα ώστε με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο να πάει σε μία δημοκρατική διαδικασία, με ενότητα και όχι σύγκρουση και να τεθούν στο λαό δύο σχέδια: συνέχιση της ίδιας πολιτικής ή διαπραγμάτευση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ανησυχία του για τους «κινδύνους που εγκυμονούν» τόσο η επιμονή της κυβέρνησης σε μία πολιτική που γεννά φτώχεια και ανεργία, όσο και για την επιλογή του πρωθυπουργού να οδηγήσει τον τόπος με τους εταί- ρους. «Πρόκειται για επιλογή αποσταθεροποίησης» από τον κ. Σαμαρά, επισήμανε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «Η απάντηση του κ. Σαμαρά στην πρόταση διεξόδου που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί την πολιτική συνεννόηση και επιλέγει την τεχνητή πόλωση και την αποσταθεροποίηση».
«Το γεγονός ότι αρνείται τη συναίνεση για το πρόσωπο του νέου ΠτΔ , δείχνει ότι μοναδική του επιδίωξη είναι η πολιτική του επιβίωση» σημειώνουν επιμένοντας στην ανάγκη «της σταθερότητας και των ομαλών δημοκρατικών εξελίξεων που μπορούν να εγγυηθούν την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας και την έξοδο από την κρίση».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιχείρησε να φανεί ενωτικός, και σε μια προσπάθεια να αναλάβει πρωτοβουλίες, έστω και στο παρά ένα του τερματισμού της θητείας του, τόνισε ότι: «επιβάλλεται ενότητα πολιτικών δυνάμεων και ένα ελάχιστο συναίνεσης για την αντιμετώπιση τόσο των οικονομικών όσο και διεθνών προβλημάτων της χώρας». «Τα εθνικά προβλήματα βρίσκονται σε κρίσιμη στιγμή. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα αυτά, χρειάζεται ένα μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης και όλα τα άλλα θα τα βρούμε, αυτή είναι η θέση μου», πρόσθεσε ο Κάρολος Παπούλιας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης φάνηκε αιφνιδιασμένος από την πρόταση του κ.Τσίπρα, αποφεύγοντας να σχολιάσει.
Πηγή : http://www.kontranews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου