MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οι επιστολές φωτιά που οδήγησαν στο πογκρόμ των εντίμων της ΕΛΣΤΑΤ!

Διαβάστε με προσοχή τις επιστολές του Νίκου Λογοθέτη (πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ) στις οποίες ενημέρωνε θεσμικά για τις δόλιες ενέργειες του επίορκου Γεωργίου που οδήγησαν στην εξαθλίωση της Ελλαδας και στην δικτακτορία του ΔΝΤ.





 




























Αποτέλεσμα; 



Το παρακράτος Παπανδρεου επιχείρησε να εξοντώσει τον Λογοθετη για να αποκρύψει το ολέθριο σχέδιο. (Διαβάστε εδώ το υπόμνημα-φωτιά για την προσπάθεια "κουκουλώματος" της δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ) 



Το θέμα έχει κοινοποιηθεί από τις 30-10-2012! Οι εισαγγελείς πού βρίσκονται;

Ακολουθεί μια άκρως αποκαλυτπική συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Λογοθέτης στον Γιάννη Ντάσκα λίγους μήνες πρίν, για λογαριασμό της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.


* Κύριε Λογοθέτη, ο συνήγορός σας, Μιχ. Δημητρακόπουλος, έχει δηλώσει ότι έχετε τις ίδιες απόψεις με τη Γεωργαντά και συμφωνείτε σε όλα εκτός από την κομματική προέλευση. Πώς μπήκατε στην ΕΛΣΤΑΤ, ποιος και ποια ημερομηνία, αν θυμάστε, σας πρότεινε και αποδεχθήκατε;


«Αν δεν υπήρχε ο έσωθεν "πρόθυμος συνεργάτης" για να προετοιμάσει το έδαφος για την εφαρμογή του όποιου έξωθεν "σχεδίου", δεν θα φτάναμε εδώ που φθάσαμε», τονίζει ο Ν. Λογοθέτης- Επειτα από προκήρυξη των θέσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Οικονομικών στο Διαδίκτυο τον Απρίλιο του 2010, εκδήλωσα το ενδιαφέρον μου μέσω του OPENGOV με αποστολή του βιογραφικού μου. Στις αρχές Ιουνίου του 2010, ο κ. Πλασκοβίτης (ο τότε γ.γ. του ΥΠΟΙΚ) μέσω τηλεφώνου, μου γνωστοποίησε ότι θα προτεινόμουν για τη θέση του αντιπροέδρου και με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε η θέση. Του είπα ότι φυσικά με ενδιέφερε και ότι θα το θεωρούσα τιμή μου. Την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010, επιλέχθηκα επισήμως από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.


* Ο κ. Ανδρέας Γεωργίου ισχυρίστηκε στους δικαστές ότι είχατε προσωπική αντιδικία. Γνωριζόσασταν και πριν και είχατε αντιδικία προσωπική ή μήπως εννοεί ότι αποκτήσατε προσωπική αντιδικία εντός της ΕΛΣΤΑΤ στο τρίμηνο που μείνατε, και ποια είναι η βάση της αντιδικίας;


- Δεν είχα ουδεμία επαγγελματική ή φιλική σχέση με τον κ. Γεωργίου πριν από τον Ιούνιο του 2010. Οι αντιδικίες μαζί μου -και όχι μόνο μαζί μου, αλλά με τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ.- αρχίσανε πολύ γρήγορα, μετά την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ., στις 3 Αυγούστου 2010. Πριν ακόμη από τη χρονική περίοδο των σημαντικών διαφωνιών μαζί του σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του ελλείμματος του 2009, έγιναν προφανείς σε όλους μας οι σοβαρές αδυναμίες του στη σωστή άσκηση των καθηκόντων του ως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Εσωκλείω έγγραφο με αυτές τις αδυναμίες που απετέλεσε μέρος μιας επιστολής που έστειλα στις 10.10.2010 στον κ. Πλασκοβίτη, διαμαρτυρόμενος για μια συμπεριφορά πλήρους αυθαιρεσίας εκ μέρους του Γεωργίου, και για «ενέργειες που αντιβαίνουν κάθε έννοια λογικής αλλά και διοικητικής δεοντολογίας, και που δεν συνάδουν με την τόσο σημαντική θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ».


* Οταν ανέβηκε στην εξουσία ο Γιώργος Παπανδρέου είχατε πιστέψει ότι υπήρχαν χρήματα και θα γινόταν νοικοκύρεμα της χώρας και, αν ναι, από πότε και για ποιο λόγο αρχίσατε να αμφιβάλλετε;


- Πάντα πίστευα ότι η Ελλάδα χρειαζόταν νοικοκύρεμα στα δημοσιονομικά της και μεταρρυθμιστικές επεμβάσεις στο δημόσιο τομέα, αλλά δεν πολυπίστεψα το «λεφτά υπάρχουν» καθ' όσον, αν υπήρχαν, δεν θα είχαμε ανάγκη νοικοκυρέματος! Και επιπλέον, αν υπήρχαν λεφτά, γιατί καταλήξαμε στο Μνημόνιο και στη σχετική δανειακή σύμβαση του Μαΐου του 2010; Βέβαια, αν η πρώτη αμφισβήτησή μου για το «λεφτά υπάρχουν» προέκυψε λόγω της μη αποφυγής του πρώτου Μνημονίου, η πρώτη αμφισβήτησή μου για το αν έπρεπε να μπούμε στο Μνημόνιο προέκυψε όταν άρχισα να βλέπω τις προσπάθειες του Γεωργίου να «φουσκώσει» περαιτέρω το έλλειμμα του 2009 στο 15,4%, αντί να κάνει το αντίθετο που περιμέναμε ότι θα κάνει: να ερευνήσει, δηλαδή, αν ήταν πραγματικά σωστό το ήδη υψηλό ποσοστό του 13,6% του ελλείμματος λόγω του οποίου «μπήκαμε» στο πρώτο Μνημόνιο.


* Στο βούλευμα οι εφέτες αναφέρονται και στο swap της Γκόλντμαν Σακς του 2001, με το οποίο μπήκαμε, κρύβοντας έλλειμμα, στο ευρώ. Στις ΗΠΑ, η Γκόλντμαν Σακς κατηγορήθηκε γι' αυτό και υποστήριξε ότι για να κάνει αυτή τη «δουλειά» πήρε αμοιβή 1 δισ. δολάρια. Οταν ρωτήθηκε σχετικά είπε ότι εκείνη κράτησε τα 735 εκατομμύρια και για τα άλλα 265 είπε «ρωτήστε την ελληνική κυβέρνηση για το ποιοι πήραν αυτό το ποσό». Σχετική έρευνα γι' αυτή την υπόθεση έκανε η ελληνική Δικαιοσύνη, με τον εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή. Τι γνωρίζετε εσείς γι' αυτό το σκέλος της υπόθεσης;


- Εφ' όσον υποστήριξε κάτι τέτοιο η ίδια η Γκόλντμαν Σακς εγώ δεν έχω λόγο να την αμφισβητήσω! Και δεν μπορώ να ξέρω ποιος ωφελήθηκε με το ποσό της «προμήθειας» των 265 εκατομμυρίων - καλό θα ήταν πάντως να ερωτηθεί η τότε ελληνική κυβέρνηση για το ποιοι πήραν αυτό το ποσό. Αυτό όμως που ξέρω είναι ότι το τότε swap του Σημίτη (που έγινε για να μπούμε στο ευρώ) ήταν αξίας περίπου 2,8 δισεκατομμυρίων το 2001 και κατέληξε να «κοστίζει» 21 δισεκατομμύρια το 2009.


Ηταν τότε που ο κ. Radermacher, διευθυντής της Eurostat, αποφάσισε να το διαιρέσει διά 4 και να «φορτώσει» το ένα τέταρτο αυτού του ποσού στο έλλειμμα του 2009 - μία ενέργεια τελείως αυθαίρετη, που έγινε για πρώτη φορά τότε, και μόνο για την Ελλάδα - αλλά για καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα που είχε καταφύγει σε παρόμοιες αλχημείες με swaps. Αυτό αποτέλεσε την πρώτη προσωπική μου διένεξη με τον Γεωργίου, όταν υποψιάστηκα, δηλαδή, ότι προετοιμαζότανε μια «εμπλοκή» του swap του 2001 με το έλλειμμα του 2009!


Το έναυσμα για αυτή την υποψία ήταν ένα πολύ αρνητικό δημοσίευμα του ιδίου του Radermacher στις 8.9.2010 στο Bloomberg σχετικά με τη δήθεν καθυστέρηση της Ελλάδας να αποκαλύψει τις «μυστικές» συμφωνίες με τα swaps, ώστε να αποκαλυφθεί το πραγματικό χρέος! Αποτέλεσμα, μάλιστα, του δημοσιεύματος ήταν να εκτιναχτούν τα spreads δεκαετών ομολόγων στις 980 μονάδες βάσης ενώ μέχρι τότε έδειχναν τάσεις αποκλιμάκωσης. Ωσάν κάποιος να ήθελε με κάθε τρόπο να μας εμποδίσει να ξαναβγούμε στις αγορές για τις δανειακές μας ανάγκες και να μείνουμε υποταγμένοι στην τρόικα! Υπενθυμίζω ότι μετά την ανακοίνωση της Eurostat και της μονοπρόσωπης ΕΛΣΤΑΤ του Γεωργίου για το τελικό ποσοστό του ελλείματος του 15,4% τον Νοέμβριο του 2010, τα spreads ξεπέρασαν τις 3.000 μονάδες! Και ήταν τότε που «νομιμοποιήθηκε» το πρώτο Μνημόνιο και επιβλήθηκαν τα επαχθή μέτρα, από τα οποία ακόμη υποφέρουμε σήμερα.


* Οταν κάνατε συνεδρίαση στην ΕΛΣΤΑΤ, είχατε μπροστά σας πίνακες ή εκθέσεις του υπουργείου Οικονομικών ή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ή φακέλους με το χρέος αναλυτικά σε κάθε δανειστή, όπως γίνεται σε τόσο σοβαρά όργανα και σοβαρές υποθέσεις;


- Το μόνο πράγμα που είχαμε μπροστά μας σε κάθε συνεδρίαση της ΕΛΣΤΑΤ ήταν η ατζέντα των θεμάτων που ο Γεωργίου ήθελε να συζητήσουμε, έχοντας απαγορεύσει τη συζήτηση οποιουδήποτε ζητήματος που προτείναμε εμείς. Θέταμε εγγράφως θέματα που θέλαμε να συζητήσουμε, και ζητούσαμε την εμπλοκή μας στις συναντήσεις με την Eurostat για τον υπολογισμό του ελλείμματος, αλλά τα αιτήματά μας έπεφταν στο κενό!


* Εν τέλει, την Ελλάδα χτύπησε μια κρίση, όπως τις ΗΠΑ το 2008, ή μήπως κατασκεύαζαν κάποιοι μια κρίση -με υπερδανεισμό ή άλλον τρόπο-, για να χτυπήσει όταν δοθεί κάποιο σύνθημα;


- Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι ήταν έξωθεν σχέδιο, συνωμοσία, πείραμα ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, όπως λέει μια αγγλική ρήση: «it takes two to tango». Αν δεν υπήρχε ο έσωθεν «πρόθυμος συνεργάτης» για να προετοιμάσει το έδαφος για την εφαρμογή του όποιου έξωθεν «σχεδίου», δεν θα φθάναμε εδώ που φθάσαμε. Και ο μόνος επιστημονικός τρόπος προετοιμασίας του εδάφους για το Μνημόνιο ήταν το φούσκωμα του ελλείμματος, κάτι που οδήγησε την οικονομική αξιοπιστία της χώρας μας στα Τάρταρα και τα spreads στα ύψη. Εξ ου και η είσοδος και η παραμονή μας στα Μνημόνια της τρόικας, καθώς και η επιβολή των επαίσχυντων μέτρων. Διότι μια παράγραφος του πρώτου Μνημονίου, για όσους τέλος πάντων το διάβασαν -διότι άκουσα ότι κάποιοι το ψήφισαν χωρίς καν να το διαβάσουν!- φέρεται να λέει ότι τα μέτρα που θα λαμβάνονταν, θα προσαρμόζονταν στα στοιχεία που θα προέκυπταν - και τι καλύτερο «στοιχείο» για να μπουν τα επαχθή μέτρα από το στοιχείο του διογκωμένου ελλείμματος!


Απομένει πλέον στην ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύομαι ακράδαντα, να αποκαλύψει επιτέλους τους λόγους που μπήκαμε σε αυτόν το μνημονιακό Μεσαίωνα και να τιμωρήσει αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτόν.




Με πληροφορίες απο olympia.gr και Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 

Πηγή : logiosermis.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου