MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Μας δουλεύει ο Παπούλιας. Aφού υπέγραψε όλες τις ανθελληνικές εντολές κάνει τον αντιστασιακό πριν φύγει

Aφού υπέγραψε όλες τις αντιλαϊκές και ανθελληνικές εντολές των ξένων κατακτητών και των διεθνών τοκογλύφων, τώρα που φεύγει, προσπαθεί να κάνει τον Αντιστασιακό!

ΣΥΝΗΘΩΣ τα μνημόσυνα γίνονται 40 μέρες μετά το θάνατο. Ο Κάρολος Παπούλιας περίμενε όμως σαράντα χρόνια για να κάνει το μνημόσυνο της Δημοκρατίας την οποία υπό των ημερών του κατήργησε η τρόικα και το ΔΝΤ. 

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επέτειο της Μεταπολίτευσης αποτελεί στην κυριολεξία ένα καταγγελτικό κρεσέντο για την ακύρωση κάθε έννοιας συνταγματικής τάξης στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας. 

Πρόκειται για ένα μανιφέστο που θα μπορούσε κάλλιστα να γράψει ένας ανεξάρτητος σχολιαστής που βλέπει τη Δημοκρατία να ακυρώνεται, το Σύνταγμα να καταπατείται βάναυσα, την ποιότητα της Κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης να βρίσκεται σε επίπεδα της πλατείας Βάθη και τον κόσμο να αποστρέφεται αυτό το επικίνδυνο μόρφωμα μαζί με το πολιτικό προσωπικό. 

Το κείμενο όμως αυτό το υπογράφει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που έχει δώσει όρκο να προστατεύει το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία.

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή ο Πρόεδρος μας δουλεύει άγρια αφού αυτός είναι που υπέγραψε όλες τις αντιλαϊκές και ανθελληνικές εντολές των ξένων κατακτητών και των διεθνών τοκογλύφων. 

Η προσπάθεια να «ξεπλυθεί» λίγους μήνες πριν από το τέλος της θητείας του. Και στις δύο περιπτώσεις εγκληματεί σε βάρος του λαού και του έθνους, διασύροντας το πολίτευμα για τη θεμελίωση του οποίου έχει χυθεί μπόλικο αίμα από τον ελληνικό λαό. 

Στην περίπτωση κατά την οποία πιστεύει αυτά που αναφέρει στο μήνυμα τώρα θα πρέπει αμέσως να παραιτηθεί για να διασωθεί το κύρος του θεσμού και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στη Δημοκρατία. 

Στο μήνυμά του ο κ. Παπούλιας παραδέχεται ότι η Δημοκρατία υποχώρησε και τραυματίστηκε επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια.

Μήπως γνωρίζει ποιος ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο επίμαχο διάστημα. Απ΄ ό,τι γνωρίζουμε ήταν ο ίδιος και φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι έγινε.
Με ύφος ανεξάρτητου παρατηρητή του ΟΑΣΕ, ο Κάρολος Παπούλιας μας λέει ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε βάναυσος τραυματισμός της λειτουργίας του κοινοβουλίου. 

Προφανώς αναφέρεται στα νομοσχέδια που παρέδιδε έτοιμα ο Τόμσεν του ΔΝΤ και τα ψήφιζαν όλα σε ένα διάφορα πρόβατα στη Βουλή και στη συνέχεια ο ίδιος έβαζε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του και γινόταν νόμος του κράτους.
Μήπως τελικά ο Πρόεδρος κάνει την αυτοκριτική του φορτώνοντας όλες τις αμαρτίες στο πολιτικό προσωπικό που προσκύνησε την τρόικα. Ο ίδιος τι ακριβώς παρίστανε: τον ανεύθυνο άρχοντα και τον αγορανομικό υπεύθυνο της τρόικας. 

Καταγγέλλει ο κ. Παπούλιας τον τρόπο λήψης των αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας. 

Γνωρίζει πολύ καλά ότι η εκτελεστική εξουσία δεν έπερνε αποφάσεις αλλά υλοποιούσε με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τις απαιτήσεις των ξένων τοκογλύφων. Μιλάμε για μια κατάσταση μπανανίας, την οποία αποδέχτηκε και δεν έκανε τίποτα για να την σταματήσει. 

Στο μήνυμά του ο Κάρολος Παπούλιας μίλησε για το «νεοναζιστικό μόρφωμα», όπως αποκάλεσε τη Χρυσή Αυγή. Αλήθεια γιατί εκπλήσσεται. 

Όταν η Δημοκρατία εξευτελίζεται στο Κοινοβούλιο και ο ίδιος δεν κάνει το παραμικρό για να επαναφέρει τη συνταγματική νομιμότητα, τι περιμένει να συμβεί; 

Δυστυχώς φέρει ακέραια την ευθύνη και για το «νεοναζιστικό μόρφωμα» το οποίο ως γνωστόν αναπτύσσεται εκεί όπου η Συνταγματική τάξη δεν λειτουργεί.

Αναγνωρίζει επίσης ότι δέχτηκε πολλές βολές για τις υπογραφές που έβαλε στα διατεταγμένα νομοσχέδια της τρόικας που εξόντωσαν το λαό και κατέστρεψαν στην κυριολεξία την ελληνική οικονομία. Προβάλλει δε, ως δικαιολογία τις συνταγματικές αρμοδιότητες που κάνουν διακοσμητικό το ρόλο του Προέδρου. 

Μόνο που έπρεπε να είχε παραιτηθεί αφού έβλεπε την κατρακύλα της κυβέρνησης. Είχε υποχρέωση απέναντι στο λαό και το έθνος να προστατεύει τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα και όχι να κάνει τον… τροχονόμο στα νομοσχέδια του Τόμσεν. Με καθυστέρηση μισού αιώνα ο Κάρολος Παπούλιας κατάλαβε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις. Καλά, 35 χρόνια που ήταν βουλευτής, υπουργός και δεξί χέρι του Ανδρέα Παπανδρέου γιατί δεν έκανε καμία μεταρρύθμιση και τις θυμήθηκε τώρα στη δύση του βίου του που αποχαιρετάει για πάντα τη δημόσιά ζωή; 

Για μια ακόμα φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που έπρεπε να είναι ο εγγυητής της Συνταγματικής ομαλότητας συμπεριφέρεται σαν τηλεσχολιαστής επαρχιακού καναλιού. 

Είναι κρίμα για τον ίδιο και τη Δημοκρατία. Το μόνο που μπορεί πλέον να προσφέρει στο λαό τη Δημοκρατία και το Έθνος είναι η παραίτησή του για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες απελευθέρωσης της χώρας. Δυστυχώς ούτε αυτό δεν τολμάει να κάνει.

Πηγή : kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου