Το πρωτοσέλιδο της «κυριακάτικης δημοκρατίας» δεν άφηνε χώρο για... παρερμηνείες της πραγματικότητας: «Σοκ και δέος για τη μεσαία τάξη.
Δηλητήριο ο φόρος ακινήτων. Χαράτσι και σε άδεια σπίτια και καταστήματα (μη ηλεκτροδοτούμενα)». Οπως αναφερόταν στο σχετικό άρθρο της εφημερίδας μας, η φορολογική επιβάρυνση των πολιτών που ανήκουν στην πολύπαθη μεσαία τάξη είναι δυσβάσταχτη, ενώ εκείνοι που μπορούν να πληρώσουν κάτι περισσότερο θα καταβάλουν λιγότερα: «Οι νέες ρυθμίσεις επιβαρύνουν τους πολλούς και ευεργετούν τα ακριβά ακίνητα σε περιοχές όπως η Εκάλη, η Βουλιαγμένη και η Μύκονος. Γλιτώνουν μόνο τα μαντριά και οι γεωργικές αποθήκες».
Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και το χαράτσι για τα ακίνητα που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των εχόντων και κατεχόντων. Για παράδειγμα, η εφαρμογή του σχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλες μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων (θα φτάσουν έως και το 68%) για τις ιδιοκτησίες ακινήτων σε περιοχές όπως η Εκάλη, η Βουλιαγμένη, η Μύκονος κ.λπ.! Αντιθέτως, οι πολλοί, τα συνήθη υποζύγια, για επιπλέον μία φορά θα υποχρεωθούν να πληρώσουν φουσκωμένο τον μνημονιακό λογαριασμό.Οι πίνακες με τα ποσά και τους συντελεστές φορολόγησης που δημοσίευσε η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποδεικνύουν την άφρονα πολιτική την οποία ακολουθεί συστηματικά το υπουργείο Οικονομικών σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η μεσαία ιδιοκτησία ακίνητης περιουσίας στην πατρίδα μας έχει... ποινικοποιηθεί. Η άγρια φορολόγησή της αποτελεί σταδιακή δήμευση -όποιον ευφημισμό και αν χρησιμοποιεί το κράτος για να χρυσώνει το χάπι της φοροεπιδρομής.
Θα μπορούσε να είναι ένα κακόγουστο αστείο όλο αυτό, αλλά δυστυχώς αποτελεί μια πτυχή της αδυσώπητης καθημερινότητας, μέσα στην οποία υποχρεούνται να ζήσουν εκείνοι που δυσκολεύονται να επιβιώσουν.Σε όλες τις προεκλογικές περιόδους η μεσαία τάξη εγκωμιάζεται ως η «ραχοκοκαλιά» του έθνους και μετεκλογικά στοχοποιείται από τους εισπρακτικούς μηχανισμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου