Πρωτογενές πλεόνασμα και αλήθειες από το ΔΝΤ, στράγγισαν μια χώρα και την κατέστρεψαν την βύθισαν στην ύφεση και τώρα παραδέχονται αφού δεν βγαίνει να πάρουν προς το παρών κάτι άλλο από τον λαό της και λένε ανοικτά ότι έκαναν λάθος μέσω του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του IMF, και οι αντίδραση;
Του Κώστα Βουκελάτου
Οι κότες άλαλες!!! Αφού κερδοσκόπησαν σε βάρος μιας χώρας με τον χειρότερο τρόπο, σπρώχνοντας τους πολίτες της στην φτώχεια και στην ανέχεια και πολλούς χιλιάδες στην αυτοκτονία, ήρθε η ώρα της αυτοκριτικής από το ΔΝΤ χωρίς να ανοίξει μύτη γιατί οι κότες έμειναν για ακόμα μια φορά άλαλες!!!
Δεν ήταν λίγοι οι πολιτικοί και οι οικονομολόγοι από όλα τα κόμματα ακόμα και την Ν.Ν.Δ του Σαμαρά που έκαναν προσεκτική κριτική εναντίον του προγράμματος του ΔΝΤ και παράλληλα οι προστάτες του ΔΝΤ προσπαθούσαν να κρύψουν το έγκλημα που διέπρατταν εναντίον του ελληνικού λαού λοιδορώντας τους άλλους που έκαναν κριτική λέγοντας τους ψεύτες η κομουνιστές.
Αυτό το παραμύθι ότι όλοι όσοι ήταν και είναι αντίθετοι με αυτή την καταλήστευση των οικογενειών με τα παράλογα μέτρα και την άθλια τοκογλυφική φορολογία είναι κομουνιστές δεν είναι άμυνα είναι βλακεία!!! Δεν είναι όλοι κομουνιστές είναι και δεξιοί και κεντρώοι και τα αποτελέσματα θα φανούν στις κάλπες για το εάν αυτοί που αντιδρούν είναι μόνο κομουνιστές.
Η αυτοκριτική που έκανε για ακόμα μία φορά το ΔΝΤ εκ του ασφαλούς φυσικά και με θράσος αφού γνωρίζουν ότι οι κότες είναι άλαλες, έρχεται πολύ καθυστερημένα αφού με τα προγράμματα που εφαρμόστηκαν συντρίβει ο κοινωνικός ιστός της χώρας και ο ελληνικός λαός βυθίστηκε στην απόλυτη φτώχεια και στην απελπισία.
Η έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office) του ΔΝΤ που δόθηκε πριν λίγες ημέρες στη δημοσιότητα, περιγράφει το πρόγραμμα στο οποίο εντάχθηκε η Ελλάδα, ως ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά λάθη του Ταμείου. Είναι τέτοια η κρίση αλήθειας και θράσους του ταμείου που έφτασε στο σημείο να το συγκρίνει με τα «μεγάλα σφάλματα» που έκανε ο διεθνής οργανισμός στις προβλέψεις του για την ασιατική κρίση το 2007 και στην Αργεντινή στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Το ανεξάρτητο γραφείο του ΔΝΤ αξιολόγησε τις προβλέψεις των στελεχών του σε 103 χώρες από το 1990 μέχρι και το 2011.
Η έρευνα και αξιολόγηση του γραφείου εστίασε σε χώρες μεγάλου ενδιαφέροντος στις οποίες έχουν χορηγηθεί σημαντικά ποσά, καταλήγοντας στη διαπίστωση ότι οι αναλυτές του οργανισμού προχωρούσαν σε αισιόδοξες εκτιμήσεις για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό. Αυτή η υπεραισιοδοξία των στελεχών του ΔΝΤ κατέληξε στο να χορηγούνται μεγαλύτερα δάνεια στις χώρες και με τα λάθος στοιχεία που έδιναν να ανάγκαζαν τις οικονομίες (όπως η Ελλάδα) σε υπερχρέωση. Στην περίπτωση ειδικά της Ελλάδας, τα δάνεια μετατράπηκαν από ιδιωτικά σε διακρατικά, υπό βρετανικό δίκαιο, με τους ομολογιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία που είχαν δηλώσει την έμπρακτη στήριξή τους προς το δημόσιο με την αγορά ελληνικών ομολόγων, να δέχονται το κούρεμα, χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου τους.
Το ΔΝΤ προχωρούσε ανεξέλεγκτο συνεχώς σε τροποποιήσεις των στοιχείων, με αποτέλεσμα να εγκρίνονται όλο και περισσότερα δάνεια, ακόμα και δυο φορές πάνω από τη συνεισφορά κάθε χώρας στον διεθνή οργανισμό. Αυτή η αθλιότητα συνέβη και στην περίπτωση της Ελλάδας, με το Ταμείο να δέχεται συνεχώς το γεγονός ότι η χώρα μας έχει επαρκή χρηματοδότηση τους επόμενους 12 μήνες, με το χρέος να είναι δήθεν διαχειρίσιμο.
Η εγκληματική συμπεριφορά του ΔΝΤ κατά της χώρας μας αλλάζοντας συνέχεια τα στοιχεία καθώς το διάστημα Νοέμβριος 2010 - Απρίλιος 2013, το ΔΝΤ αναθεώρησε επανειλημμένα τις προβλέψεις του για το ονομαστικό ΑΕΠ της Ελλάδας το 2014, βοήθησε στο τραγικό αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί πολύ περισσότερο ο σχεδιασμός του προγράμματος προσαρμογής.
Και ρωτάω εμείς στο Υπουργείο Οικονομικών δεν έχουμε Υπουργό και συμβούλους οικονομολόγους;;;; Πώς δεν αντιλήφθηκαν αυτά τα λάθη και δεν τους τα έτριψαν στην μούρη;;; Η τα αντιλήφθηκαν αλλά η δουλειά τους ήταν να μην τα αντιληφθούν;;; Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται γιατί οι κότες έμειναν άλαλες!!!!!!
Πηγή : http://www.freepen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου