MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Καθηγητής Μάζης: Bρισκόμαστε ενώπιον πολέμου με την Τουρκία και δεν ζητάμε κυρώσεις

''Υπήρξε ολιγωρία της Ελληνικής διπλωματίας στο θέμα της Λιβύης- Τελευταία φορά ασχοληθήκαμε τον Δεκέμβρη του 2019''


Bρισκόμαστε ενώπιον πολέμου με την Τουρκία και δεν ζητάμε κυρώσεις δηλώνει ο ομότιμος Καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης, στο Blue Sky, στ Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων.

Επίσης ο καθηγητής αναφέρεται και στο θέμα της Λιβύης, όπου τονίζει ότι υπήρξε ολιγωρία της Ελληνικής διπλωματίας στο θέμα της Λιβύης. Τελευταία φορά ασχοληθήκαμε τον Δεκέμβρη του 2019 με το θέμα, επισημαίνει ο κος Μάζης.

Η Τουρκία του κυρίου Ερντογάν και μάλιστα στο μεγαλύτερο διεθνές φόρουμ ενός οργανισμού του οποίου τα κείμενα αποτελούν επιτομή της Διεθνούς νομιμότητας και τα οποία από το Πόντιουμ του οργανισμού αυτού δεν διστάζει να τα παραχαράξει να τα καταπατήσει και να εξευτελίζει.

Εμείς Βεβαίως στον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών συζητήσαμε για την Ουκρανία, για την οικολογία, για την πράσινη ανάπτυξη και αφιερώσαμε μερικές λέξεις για την Τουρκία μεταξύ των οποίων ήταν ότι οι Τούρκοι είναι φίλοι μας και ότι μας αγαπάνε όπως τους αγαπούμε και εμείς.

Ήταν μια λαμπρή ευκαιρία να διανεμηθεί και ένα ψηφιακό μέσο σε όλα τα μέλη του οργανισμού του Συμβουλίου του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου ασφαλείας, αλλά και της γενικής συνελεύσεως, ούτως ώστε όλοι να καταλάβουν πού ακριβώς βρίσκεται η νομιμότητα και που η παρανομία η οποία θα οδηγήσει μοιραία σε έκρηξη.

Για το θέμα της Λιβύης ο καθηγητής επισημαίνει, "η τελευταία φορά που ακούστηκε για το Τουρκολιβυκό μνημόνιο από ελληνικής πλευράς ήταν ο Δεκέμβρης του 2019. Έκτοτε υπήρξαν φωνές και στο εσωτερικό της χώρας, αντίστοιχες φωνές στο εσωτερικό της Τουρκίας δεν υπήρξαν ποτέ, οι οποίες έλεγαν ότι βρε παιδί μου πρέπει να το δούμε λίγο γιατί ξέρουμε ότι έχει πρωτοκολληθεί αυτό το μνημόνιο και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση, κάτι σημαίνει.

Δεν έλεγαν τι σημαίνει γιατί προφανώς ήξεραν ότι η πρωτοκόλληση ενός εγγράφου στη γραμματεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών δεν δίνει το δικαίωμα έννομων συνεπειών ούτε έννομων δικαιωμάτων (...) κάποια πράγματα όμως πρέπει να τα λέμε όλοι ανεξαρτήτως πρωθυπουργού και κυβερνήσεως σε όλα τα διεθνή φορά διαρκώς και με μία σύντομη νομική ανάλυση 2 σελίδων, ή τηλεγραφικά η οποία θα πηγαίνει να επιμορφώνει τον κάθε διπλωμάτη ο οποίος κατέχει επίσημη θέση θεσμική θέση, και στο ΝΑΤΟ και στο συμβούλιο ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αυτά πρέπει να τα κάνουμε ανελλιπώς. (...).

Από τότε απεναντίας υπεύθυνες φωνές με αρμόδιες θέσεις μας έλεγαν ότι δεν πρέπει να κάνουμε παρέα με την πλευρά της Βεγγάζης, ότι κακώς τον κουβαλήσαμε εδώ τον κύριο Χαφτάρ ότι είναι κακές παρέες αυτές και είναι κακοί άνθρωποι. Αλλά έλα που σήμερα η κυβέρνηση της Βεγγάζης είναι αυτή η οποία βγαίνει και με τον Ακίλα Σάλεχ και με τον κύριο Μπασάγκα και λέει ότι αυτό το πράγμα το οποίο έκανε η Τουρκία δίνει τα νερά της Βεγγάζης.

Γιατί λίγοι έχουμε καταλάβει κι ότι το μνημόνιο ουσιαστικά, εκεί που καταλήγει, το 90% των ακτών που καταλήγει είναι της Βεγγάζης. (...) Είναι δυνατόν όμως την ίδια στιγμή που έχουμε επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία και δικαίως έχουν επιβάλει κυρώσεις γιατί έκανε ακριβώς αυτό το οποίο έκανε η Τουρκία στην Κύπρο δηλαδή έβαλε στρατό κατοχής προσάρτησε κομμάτια και τα λοιπά και τα λοιπά. Ναι, παράνομα όλα έτσι εκτός Διεθνούς δικαίου όλα ε το δικό μας αφήγημα είναι ότι η επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας δεν είναι αυτοσκοπός ποιος είναι ο αυτοσκοπός αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ενώπιον πολέμου να μην ντρεπόμαστε να το λέμε.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου