ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΓΙΑ COVID-19.
Επειδή πλέον έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μας στην πληροφόρηση από τα ΜΜΕ,αναλύω τα κύρια σημεία της έγκρισης του εμβολίου της PFIZER από τους Ευρωπαιους της EMA.
Επειδή πλέον έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μας στην πληροφόρηση από τα ΜΜΕ,αναλύω τα κύρια σημεία της έγκρισης του εμβολίου της PFIZER από τους Ευρωπαιους της EMA.
-η μελέτη περιελάμβανε περίπου 44000 συμμετέχοντες.
Οι μισοί έλαβαν το mRNA εμβόλιο και οι άλλοι μισοί placebo δόση.
-8 άτομα από εκείνα που έλαβαν το εμβόλιο και 162 άτομα απο εκείνα που έλαβαν το placebo εμφάνισαν συμπτώματα της ίωσης COVID-19 ,ήτοι δηλώνουν μια αποτελεσματικότητα περίπου 95% επί αυτών που έλαβαν το εμβόλιο.
-στη μελέτη συμμετείχαν άτομα και υψηλού κινδύνου όπως ασθενείς με άσθμα,
σακχαρώδη διαβήτη
υψηλή αρτηριακή πίεση και
BMI(μαζα δεικτη σώματος>30kg/m2
-η χορήγηση έγινε σε δύο δόσεις με διαφορά 21 ημερών
-οι παρενέργειες αφορούσαν ήπιες εως μέτριες αντιδράσεις(πονοκέφαλο,μυικό πόνο,πυρετό)για λίγες μέρες μετά τη δόση.
-εντύπωση κάνει πως το μόριο mRNA δεν μένει στο σώμα,αλλά απομακρύνεται σύντομα μετά τον εμβολιασμό….
-η μελέτη αφορά ηλικίες από 16 ετών και άνω.
Άρα ΟΧΙ ΠΑΙΔΙΑ<16. Ούτε εγκύους. Η έγκριση είναι στην κατάσταση ‘CONDITIONAL’!(υπό όρους). Που γίνεται όταν λόγω έκτακτης ανάγκης αναζητείται μία λυση πιο αμεση. -Σημειώνεται πως θα γίνονται αναλύσεις και μελέτες συμπληρωματικές καθ όλη την πρώτη διετία για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1-Μελέτη μη επαρκής ΧΡΟΝΙΚΑ πράγμα που ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ με την διετή παρακολούθηση(που και πάλι λίγη είναι)& τον όρο CONDITIONAL. Άρα έμμεση ομολογία συμμετοχής του κοινού ως μέρος του πειράματος. 2-Τελειώνει επίσημα για την ώρα η χρήση σε <16 ετών. 3-ΔΕΝ υπάρχει σαφής επεξήγηση για τη δράση mRNA στον ενδοκυττάριο χώρο, ελλιπής απάντηση για πιθανη επίδραση στον πυρήνα του κυττάρου και κατ επέκταση στο DNA, ελάχιστο χρονικό διάστημα μελέτης για απόδειξη της όποιας επίδρασης στο DNA αλλά και των όποιων επιπλοκών. 4-Για ίωση με φονικότητα >20% θα καταλάβαινα τη σπουδή για άμεση κυκλοφορία του εμβολίου.
Για 0,2% δεν την κατανοώ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Για να προτείνει ένας ιατρός ένα εμβόλιο με τόσα λίγα δεδομένα και χρόνο κυρίως δοκιμών,θα πρεπε να είχαμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια υψηλή θνητότητα.
Σε εμβόλιο με συνθήκη ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ και αποτροπή σε όσους εμφανίζουν ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ(αρκετά διφορούμενο διοτι πολλοί δεν γνωρίζουν καν αν πασχουν και σε ποια ουσία έχουν αλλεργία),τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για σύσταση.
Εως ότου δοκιμαστεί επαρκώς κλινικά και έχουμε δημοσιευμένες μελέτες σε διεθνή ιατρικά περιοδικά,παραμένω επιφυλακτικός και σε κάθε περίπτωση όταν υπάρξουν αυτές οι προυποθέσεις θα υπάρξει ΣΥΣΤΑΣΗ κυρίως σε ευπαθείς ομάδες και σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ουδεμίας μορφής υποχρεωτικότητα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου