MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Ο σύγχρονος Μεγάλος Αδελφός

Με δεδομένο το ότι, οι κυβερνήσεις ελέγχονται από τις αγορές, από τις παγκόσμιες ελίτ δηλαδή, ειδικά η μικρογραφία της παγκοσμιοποίησης, η Ευρωζώνη και η ΕΕ μέσω της ΕΚΤ, πόσο παράλογο είναι να σκεφθούμε την πιθανότητα της εξαπόλυσης ενός ιού για τη δημιουργία συνθηκών «στρατιωτικού νόμου»; Για τη διεξαγωγή ενός πειράματος παγκοσμίως, με στόχο την κατάλυση της Δημοκρατίας, παρακολούθηση και των έλεγχο των Πολιτών; Πόσο μάλλον όταν ο ιός αυτός έχει την παράλληλη «χρησιμότητα» να εξολοθρεύει τους ηλικιωμένους συνταξιούχους και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που επιβαρύνουν τα υπερχρεωμένα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ταμεία σε όλα σχεδόν τα ανεπτυγμένα κράτη και όχι μόνο; Τα χρήματα αυτά δεν απελευθερώνονται έτσι, για να είναι στη διάθεση αυτών που θέλουν να τα εκμεταλλευθούν, με τους τρόπους που γνωρίζουν; Δεν επιλύεται επί πλέον το πρόβλημα της υπερχρέωσης των κρατών; Γιατί αλήθεια δεν ισχύει η αστυνόμευση, όσον αφορά τις μετακινήσεις των παράνομων μεταναστών που νομιμοποιήθηκαν με τη συμφωνία του Μαρόκου; Θεωρία συνωμοσίας; Ίσως, αλλά αρκετά τεκμηριωμένη. 

“Το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού. παρακολουθώντας συνεχώς τους πάντες και τα πάντα μέσα από αμέτρητες διαδραστικές οθόνες, ασκεί τον απόλυτο έλεγχο στις πράξεις και στις συνειδήσεις…..Το έγκλημα της σκέψης είναι το θανάσιμο αμάρτημα. Για αυτό πρέπει να εξαλειφθεί οτιδήποτε οδηγεί στη διάπραξη του: η ελευθερία, η γλώσσα, η εθνικότητα, η θρησκεία και τα ανθρώπινα συναισθήματα” (Orwell, 1984 με μία μικρή παρέμβαση).

Ανάλυση

Είναι φανερό πως η επιδημία χρησιμοποιείται για να δοκιμαστούν οι σύγχρονες μέθοδοι παρακολούθησης των ανθρώπων, σε κάποιο βαθμό με υπόδειγμα αυτά που συμβαίνουν στην Κίνα – στο 3ο Ράιχ του 21ου αιώνα, όπως αποκαλείται (ανάλυση), όπου οι πάντες παρακολουθούνταν και ελέγχονταν μέσω των κινητών τηλεφώνων τους, πολύ πριν εμφανιστεί ο ιός. Κανένας φυσικά δεν γνωρίζει εάν επιδιώκεται η δικτατορία των ελίτ στη Δύση, η επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων σύμφωνα με διάφορες «θεωρίες συνωμοσίας», όπως του κομμουνιστικού κόμματος στην Κίνα – είτε με αφορμή την πανδημία, είτε με τη σκόπιμη εξαπόλυση της (άρθρο). 

Σε κάθε περίπτωση, η κατάρρευση του υπερδιογκωμένου χρηματοπιστωτικού συστήματος, ως αποτέλεσμα της μη ισορροπημένης αναδιανομής των εισοδημάτων διεθνώς, η οποία προκάλεσε τη δημιουργία τεράστιων βουνών χρεών, θα ήταν ανεξέλεγκτη εάν δεν είχε μεσολαβήσει ο ιός (ανάλυση) – πόσο μάλλον οι φασιστικές μέθοδοι απαγορεύσεων, παρακολούθησης, κατάργησης της ελευθερίας κίνησης των ανθρώπων, αστυνόμευσης κοκ. εκ μέρους των κρατών. Φαίνεται δε αδιανόητο να υποχρεώνεται ο καθένας να ζητάει την άδεια της κυβέρνησης απλά και μόνο για να βγει από το σπίτι του – με άλλα λόγια πρόκειται για το αποκορύφωμα του φασισμού, αφού αντιμετωπίζονται οι Πολίτες, τα αιώνια θύματα που ενοχοποιούνται «επί παντός επιστητού» όπως για τα μνημόνια (=μαζί τα φάγαμε), ως εντελώς ανεύθυνα άτομα, ανίκανα να συμπεριφερθούν σωστά. 

Εύλογα δε δημιουργείται η απορία, γιατί οι τόσο υπεύθυνες κυβερνήσεις δεν έλεγξαν τόσα χρόνια τους κερδοσκόπους του καπιταλισμού-καζίνο, οι οποίοι οδηγούν το σύστημα ξανά και ξανά σε όλο και μεγαλύτερες κρίσεις, αλλά ελέγχουν σήμερα τους απλούς Πολίτες, χωρίς να έχουν κανένα δημοκρατικό δικαίωμα – αφού αυτού του είδους οι πρακτικές αστυνόμευσης δεν έχουν ψηφισθεί από κανένα Κοινοβούλιο. Μπορεί λοιπόν να αποδειχθούν πράγματι ωφέλιμες όσον αφορά την καταπολέμηση της πανδημίας, αλλά είναι σίγουρα οδυνηρές για τη Δημοκρατία – η οποία φαίνεται ξεκάθαρα πως χάνει την πρωτοκαθεδρία από τον ολοκληρωτισμό. 

Με δεδομένο δε το ότι, οι κυβερνήσεις ελέγχονται από τις αγορές, από τις παγκόσμιες ελίτ δηλαδή, ειδικά η μικρογραφία της παγκοσμιοποίησης, η Ευρωζώνη και η ΕΕ μέσω της ΕΚΤ, πόσο παράλογο είναι να σκεφθούμε την πιθανότητα της εξαπόλυσης ενός ιού για τη δημιουργία συνθηκών «στρατιωτικού νόμου»; Πόσο μάλλον όταν ο ιός αυτός έχει την παράλληλη «χρησιμότητα» να εξολοθρεύει τους ηλικιωμένους συνταξιούχους και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που επιβαρύνουν τα υπερχρεωμένα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ταμεία σε όλα σχεδόν τα ανεπτυγμένα κράτη και όχι μόνο; 

Τα χρήματα αυτά δεν απελευθερώνονται έτσι, για να είναι στη διάθεση αυτών που θέλουν να τα εκμεταλλευθούν με τους τρόπους που γνωρίζουν; Γιατί αλήθεια δεν ισχύει η αστυνόμευση όσον αφορά τις μετακινήσεις των παράνομων μεταναστών που νομιμοποιήθηκαν με τη συμφωνία του Μαρόκου; Θεωρία συνωμοσίας; Ίσως, αλλά αρκετά τεκμηριωμένη. 

Οι διεθνείς συνθήκες 

Στο παράδειγμα τώρα του Χονγκ Κονγκ, υπενθυμίζοντας τις αντιδράσεις των Πολιτών του απέναντι στη διχοτόμηση της κοινωνίας (α) σε μία φτωχή, χωρίς ιδιοκτησία μάζα και (β) σε μία μικρή, εξαιρετικά πλούσια Ολιγαρχία (άρθρο), για να εξασφαλισθεί πως τα άτομα που ευρίσκονται υπό υποχρεωτική καραντίνα δεν απομακρύνονται από τα όρια των διαμερισμάτων τους, η κυβέρνηση έχει επιβάλλει ηλεκτρονικά βραχιόλια-ιχνηλάτες που προειδοποιούν αυτόματα την αστυνομία εάν τυχόν φύγουν. Πρόκειται στην ουσία για κάτι ανάλογο με τα βραχιόλια αυτών που φυλακίζονται στα σπίτια τους στις Η.Π.Α. – με πολύ αυστηρές ποινές εάν δεν συμμορφωθούν με τις κρατικές εντολές. 

Όποιος φτάνει δε αεροπορικώς στην πόλη, υποχρεώνεται να κλειστεί σε καραντίνα για 14 ημέρες – χωρίς καν να είναι ύποπτος φορέας της ασθένειας, αφού ελέγχεται από γιατρούς με τα υφιστάμενα τεστ. Δοκιμάζεται έτσι η ανοχή των ανθρώπων στη στέρηση των ατομικών τους ελευθεριών και στην αποδοχή μεθόδων που δεν έχουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση – ενώ με εντελώς ή εν μέρει κλειστά αρκετά κοινοβούλια, λαμβάνονται αποφάσεις κάθε είδους εκ μέρους των κυβερνήσεων (ΠΝΠ στην Ελλάδα), χωρίς να ερωτάται κανένας. 

Περαιτέρω, ο τρόπος που λειτουργεί το σύστημα με τα ηλεκτρονικά βραχιόλια (wrist bands) είναι ο εξής: Σε όλες τις αφίξεις στο αεροδρόμιο δίνεται σε κάθε εισερχόμενο ένα βραχιόλι με έναν μοναδικό κωδικό QR. Στη συνέχεια ο χρήστης κατεβάζει μία εφαρμογή που ονομάζεται «Stay Home Safe» (μείνε σπίτι ασφαλής, πηγή) στο κινητό του και «σαρώνει» τον κωδικό QR για να συνδέσει το βραχιόλι με την εφαρμογή (σύζευξη, εικόνα). Όταν φτάσει δε στο σπίτι ή στο διαμέρισμα του, υποχρεώνεται να περπατήσει γύρω-γύρω, στην περίμετρο του, για να οριοθετήσει το βραχιόλι το χώρο που επιτρέπεται να κινείται – όπου, εάν βγει εκτός, τότε ειδοποιείται αυτόματα η αστυνομία και προφανώς τον συλλαμβάνει. 


Η εφαρμογή Stay Home Safe είναι διαθέσιμη στο κατάστημα εφαρμογών της Apple
και στο Google Play. 

Εάν αυτό δεν είναι ο απόλυτος Μεγάλος Αδελφός, η απολυταρχική παρακολούθηση και ο έλεγχος των πάντων δηλαδή από το σύστημα, με τη δικαιολογία της συλλογικής ασφάλειας μέσω της κατάργησης των ατομικών ελευθεριών, τότε τι ακριβώς είναι; Από την άλλη πλευρά, είναι αλήθεια τόσο εύκολο να το αποδεχθούν οι άνθρωποι, εάν προηγουμένως τρομοκρατηθούν; 

Το βραχιόλι τώρα και η εφαρμογή χρησιμοποιούν μία διαφορετική τεχνολογία από το GPS για τον εντοπισμό των χρηστών – όπου όταν το έχει κανείς στο κινητό του γνωρίζει τη θέση του όποιος έχει πρόσβαση στο κέντρο ελέγχου. Πρόκειται για την GEOFENCING, όπου όταν περπατάει ο μελλοντικός φυλακισμένος στο σπίτι του, ο αλγόριθμός της εφαρμογής δοκιμάζει όλα τα σήματα του σπιτιού – ενώ το κάθε σπίτι διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο σημάτων επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου του WiFi δικτύου του ιδιοκτήτη και των κοντινών, του Bluetooth ανοικτής ομιλίας και των κυψελοειδών δικτύων. 

Ειδικότερα, όταν ο «προς κατ’ οίκον φυλάκιση» χρήστης περπατάει γύρω από το διαμέρισμα του, όπως υποχρεώνεται από τις Αρχές, η εφαρμογή δημιουργεί μία «σύνθετη υπογραφή του σπιτιού» – οπότε αργότερα, εάν προσπαθήσει να παραβιάσει τα όρια που έχει ο ίδιος τοποθετήσει, ενεργοποιείται και προειδοποιεί την αστυνομία. Η ποινή στην περίπτωση του Χονγκ Κονγκ είναι έως έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο ύψους 25.000 δολάρια Χονγκ Κονγκ (3.200 $) – ο απόλυτος εφιάλτης δηλαδή ενός αυστηρού αστυνομικού κράτους που ελέγχει παραβιάζοντας κάθε δημοκρατικό κανόνα τους πάντες. 

Επί πλέον συγκεντρώνει πληροφορίες για κάθε Πολίτη του μέσω της επιδημίας, τις οποίες φυσικά μπορεί να χρησιμοποιεί στο μέλλον κατά το δοκούν – όπως στην Ελλάδα, όπου ο κρατικός μηχανισμός απαιτεί να παίρνει κανείς την άδεια της κυβέρνησης με SMS ή με την αποστολή γραπτών ερωτήσεων όταν φεύγει από το σπίτι του για να πάει στη δουλειά του, για βόλτα, για ψώνια κλπ., με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται πληροφορίες για όλους και για όλα! Ο απόλυτος εφιάλτης λοιπόν. Η απόφαση αυτή πάντως δεν λήφθηκε δημοκρατικά από τη Βουλή, ούτε ερωτήθηκε κανένας προτού ληφθεί – ενώ παραδόξως επικροτείται από κόμματα και Πολίτες, με την επίκληση της επιδημίας. 

Περαιτέρω στο Χονγκ Κονγκ, η κυβέρνηση ισχυρίσθηκε πως το βραχιόλι δεν είναι ανησυχητικό για την προστασία της ιδιωτικής ζωής – επειδή δεν εντοπίζεται η ακριβής τοποθεσία του, αλλά εξετάζονται απλά τα σήματα που φανερώνουν εάν είναι κανείς μέσα ή έξω από το σπίτι του (πηγή). 

Εν τούτοις αρκετοί δεν το πιστεύουν, αφού από τα 6.000 βραχιόλια που διανεμήθηκαν μέχρι στιγμής (εικόνα) ενεργοποιήθηκε έως τις 20 Μαρτίου μόνο το ένα τρίτο (πηγή) – ενώ οι αξιολογήσεις στο κατάστημα του κολοσσού της παρακολούθησης και ενδεχομένως της αναγραφής της ιστορίας στο μέλλον κατά το 1984 του Orwell, της Google, απέδειξαν πως υπάρχουν πολλές δυσλειτουργίες και λάθη στην εφαρμογή (πηγή). Αρκετοί φιλύποπτοι όμως αναρωτήθηκαν εάν η πανδημία χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή ενός πειράματος για να δοκιμασθούν οι συγκεριμένες μέθοδοι παρακολούθησης και ελέγχου των μαζών – έτσι ώστε στο μέλλον, όταν πραγματικά υιοθετηθούν, να λειτουργούν αλάνθαστα.


Η Ταιβάν τώρα αναπτύσσει μία διαφορετική τεχνολογία παρακολούθησης για την επιβολή μέτρων απομόνωσης (πηγή) – με τη χρήση του GPS των τηλεφώνων που όμως στο Χονγκ Κονγκ δεν θα ήταν αποτελεσματική, λόγω του ότι είναι μία πυκνοκατοικημένη και κάθετη πόλη, όπου μπορεί να κρυφτεί κανείς από το GPS (=να μην έχει σήμα). Από την άλλη πλευρά, η Αυστραλία χρησιμοποιεί ένα τηλεφωνικό σύστημα παρακολούθησης που εφαρμόζει σε ποινικές έρευνες – μέσω του οποίοι κατέγραψε τις κινήσεις ενός ζευγαριού Κινέζων που μολύνθηκε από τον ιό (πηγή).

Η Σιγκαπούρη με τη σειρά της διαθέτει μία ομάδα «ψηφιακών ντετέκτιβ» – για να παρακολουθεί αυτούς που ευρίσκονται σε καραντίνα και για να εντοπίζει το ταξίδι των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κορώνα ιού (πηγή). Δεν θα έλειπε βέβαια το Ισραήλ, το οποίο εφάρμοσε μέτρα επιτήρησης του κυβερνοχώρου, επιτρέποντας στο κράτος να παρακολουθεί τα τηλέφωνα τόσο των επιβεβαιωμένων, όσο και των ύποπτων ασθενών με κορώνα ιό – όπου ασφαλώς όλοι είναι ύποπτοι. Τέλος, οι Η.Π.Α. συζητάει με τις Google και Face Book (πηγή), για τη χρήση των συγκεντρωτικών δεδομένων τοποθεσίας που διαθέτουν από τα έξυπνα τηλέφωνα (smart phones).

Επίλογος

Ολοκληρώνοντας, ο κορώνα ιός είναι μία τρομακτική πραγματικότητα, μία θανατηφόρα πανδημία – επομένως πρέπει ασφαλώς να ληφθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την καταπολέμηση της. Εάν όμως τα μέτρα αυτά προκαλέσουν έναν οικονομικό Αρμαγεδδώνα στις υπερχρεωμένες χώρες, όπως ο ιός στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εξαλείφοντας τες από το πρόσωπο της γης ως ελεύθερα Έθνη, τότε θα πρόκειται για δώρο άδωρο – πόσο μάλλον όταν είναι θύματα του δολοφόνου της Ευρώπης (ανάλυση), της χώρας που έχει χρησιμοποιήσει ανερυθρίαστα την ευρωπαϊκή κρίση χρέους του 2010 που η ίδια προκάλεσε, για να απομυζήσει τους πάντες.

Εκτός αυτού, εάν τα μέτρα αυτά χρησιμοποιηθούν για την κατάργηση της Δημοκρατίας και για τον ολοκληρωτικό έλεγχο των κοινωνιών από τις αχόρταγες για εξουσία και πλούτη ελίτ, τότε θα πρόκειται ξανά για δώρο άδωρο. Επομένως πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με τις επιλογές και με τις ανοχές μας – αφού η επιδημία θα περάσει, αλλά τα υπόλοιπα θα έλθουν για να μείνουν για πάντα.

Ως εκ τούτου πιθανολογούμε πως αυτοί που πιστεύουν πραγματικά στην ατομική ελευθερία και στη Δημοκρατία είναι ταυτόχρονα υπεύθυνοι Πολίτες και μένουν από την αρχή εκούσια σπίτι, αλλά δεν πρόκειται να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν, όσο και αν τους κοστίσει – ενώ δεν θα ανεχθούν την κατάλυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, ούτε φυσικά μεθόδους παρακολούθησης, ελέγχου και φασιστικής αστυνόμευσης. Θα καταδικάσουν δε αυτές τις μεθόδους, όπως το Επιτελικό Κράτος που εγκαινίασε η σημερινή κυβέρνηση – η οποία καλά θα κάνει να ασχοληθεί επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, όπως είναι η οικονομία, το μεταναστευτικό και τα εθνικά, όπου μέχρι στιγμής δεν έχει τίποτα άλλο να επιδείξει, εκτός από τις συνεχείς αποτυχίες της, την υποτέλεια της απέναντι στη Γερμανία και τη διαρκή επιδείνωση των συνθηκών στην Ελλάδα.


Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου