MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Σενάρια τρόμου για τον κορωνοϊό - Στους 1.775 οι νεκροί, φόβοι για πανδημία έως τον Μάιο του 2020 - Από εργαστήριο η εξάπλωση της επιδημίας;

Ξεπέρασαν τα 71.000 τα κρούσματα - Πως εξελίσσεται η επιδημία στον πλανήτη - Επαναπατρισμός πολιτών από το κρουαζιερόπλιο Diamond Princess

(upd) Μόνο ανησυχία προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις αλλά κυρίως οι εκτιμήσεις για την πορεία του κορωνοΐού, καθώς οι απόψεις των ειδικών κατατείνουν στο ενδεχόμενο μίας πανδημίας το προσεχές διάστημα. 

Στο πλαίσιο αυτό και παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις της κινεζικής ηγεσίας, πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σταδιακά ο Covid -19 εξακολουθεί να σκορπά τον θάνατο και εκτός των κινεζικών συνόρων αφού την Κυριακή 16/2 καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος στην Ταϊβάν.


Μέχρι στιγμής, οι νεκροί ανέρχονται σε 1.775 ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 71.000 την ώρα που ο διακεκριμένος αμερικανοκινέζος επιδημιολόγος του Harvard, Erick Feigl-Ding προειδοποιεί ότι «μέσα στους επόμενους δύο μήνες η παγκόσμια κοινότητα θα βρεθεί αντιμέτωπη με πανδημία κορωνοΐού.

Την ίδια προειδοποίηση εκφράζει και ο ΠΟΥ δια στόματος του γενικού διευθυντή Tedros Adhanom Ghebreyesus, ενώ η γαλλίδα υπουργός Υγείας μετά τον πρώτο θάνατο από κορωνοΐό στην Ευρώπη που καταγράφηκε στη Γαλλία, δήλωσε πως θα «πρέπει όλοι να είναι προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση μιας πιθανής πανδημίας σε ολόκληρη τη Γαλλία».

Την ίδια στιγμή, ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates προειδοποιεί για 10 εκατομμύρια θανάτους, εάν εξαπλωθεί ο ιός στην Αφρική.


Στους 1.775 οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Ξεπέρασαν τα 71.000 τα κρούσματα

Στους 1.770 ανέρχονται οι νεκροί στην ηπειρωτική Κίνα από την επιδημία του κορωνοϊού σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, ο αριθμός των θυμάτων που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός στην στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 1.770 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αυξημένος κατά 105 από την προηγουμένη ημέρα.

Οι εκατό από τους νέους θανάτους καταγράφηκαν στη Χουμπέι, την επαρχία της κεντρικής Κίνας η πρωτεύουσα της οποίας, η πόλη Ουχάν, είναι η εστία της μόλυνσης.

Σε όλη την επικράτεια της ηπειρωτικής Κίνας — πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο — καταγράφηκαν 2.048 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο πάντως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 1.775 ενώ το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται σε 71.334, εκ των οποίων τα 70.551 στην Κίνα.


Από εργαστήριο ξεκίνησε η εξάπλωση του κορωνοϊού;

Εν τω μεταξύ, επανέρχεται η θεωρία για το ενδεχόμενο η εξάπλωση του ιού να ξεκίνησε τελικά από εργαστήριο. 

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο «South China University of Technology» ισχυρίζονται ότι η εξάπλωση του ιού ξεκίνησε από το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Ουχάν.

Σε μελέτη των διδακτορικών φοιτητών, Μποτάο Τσιάο και Λεί Χιάο, στο εργαστήριο του κέντρου βρίσκονταν ζώα για ερευνητικούς σκοπούς, μεταξύ των οποίων 605 νυχτερίδες που αιχμαλωτίστηκαν στην κινεζική επαρχία Χουμπέι. 

Σύμφωνα με τη μελέτη, ένας ερευνητής δέχτηκε επίθεση από νυχτερίδες μέσα στο εργαστήριο και ήρθε σε επαφή με το αίμα των ζώων. Ο Κινέζος επιστήμονας μπήκε σε καραντίνα για 28 μέρες. 

Στο εργαστήριο από το οποίο ενδέχεται να ξεκίνησε η εξάπλωση του κορωνοϊού, γίνονται μελέτες για τις επιδημίες ενώ οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται 280 μέτρα μακριά από την υπαίθρια αγορά της Ουχάν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Washington Times» που επικαλείται δηλώσεις του Ντάνι Σόχαν, ενός πρώην αξιωματικού της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, το Ινστιτούτο ιολογίας στην Ουχάν είναι μέρος ενός μυστικού προγράμματος βιολογικών όπλων.

Η εξέλιξη της επιδημίας - Που έχουν καταγραφεί κρούσματα

Πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, όπου έχουν μολυνθεί πάνω από 70.551 πολίτες, έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν 700 κρούσματα μόλυνσης από τον COVID-19 σε τριάντα χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης, για πρώτη φορά, της αφρικανικής ηπείρου.

Ένας πρώτος θάνατος εκτός Ασίας καταγράφηκε την περασμένη Παρασκευή στη Γαλλία.

Κίνα

Ο αριθμός των νεκρών της επιδημίας αυξήθηκε σε 1.770 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική επιτροπή υγείας της Κίνας, ενώ άνω από 70.550 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα (πλην Χονγκ Κονγκ και Μακάο).

Στην πλειονότητά τους οι θάνατοι καταγράφονται στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν.

Ο αριθμός αυτός έχει πλέον ξεπεράσει κατά πολύ κατά πολύ εκείνον των θυμάτων του κοροναϊού που προκαλούσε το Σύνδρομο Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (ΣΟΑΣ), που είχε ανέλθει σε 774 παγκοσμίως την περίοδο 2002-2003, ανάμεσά τους 349 στην ηπειρωτική Κίνα και 299 στο Χονγκ Κονγκ.
• Ένας άνθρωπος πέθανε στην αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ, όπου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 57 κρούσματα. 

• * Δέκα κρούσματα έχουν αναφερθεί στην αυτόνομη περιοχή του Μακάο.

Ασία-Ειρηνικός

Νότια Κορέα: 30 κρούσματα.
Ιαπωνία: 59 κρούσματα, ανάμεσά τους ένα θανατηφόρο. 
Ταϊβάν: 20 κρούσματα. Χθες Κυριακή ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος εξαιτίας του COVID-19 στη χώρα.

Νοτιοανατολική Ασία

Καμπότζη: Ένα κρούσμα.
Μαλαισία: 22 κρούσματα.
Φιλιππίνες: Τρία κρούσματα, ανάμεσά τους ένα θανατηφόρο στη Μανίλα. Επρόκειτο για Κινέζο ο οποίος καταγόταν από την Ουχάν. Επρόκειτο για τον πρώτο θάνατο εξαιτίας του COVID-19 εκτός Κίνας.
Σιγκαπούρη: 75 κρούσματα.
Ταϊλάνδη: 34 κρούσματα.
Βιετνάμ: 16 κρούσματα.

Νότια Ασία

Ινδία: Τρία κρούσματα.
Νεπάλ: Ένα κρούσμα.
Σρι Λάνκα: Ένα κρούσμα.
Αυστραλία: 15 κρούσματα.

Αμερική

Καναδάς: Οκτώ κρούσματα.
ΗΠΑ: Δεκαπέντε κρούσματα. Ένας αμερικανός πολίτης υπέκυψε στην Ουχάν.

Ευρώπη

Γερμανία: 16 κρούσματα.
Γαλλία: 12 κρούσματα, ανάμεσά τους ένα θανατηφόρο. Επρόκειτο για τον πρώτο νεκρό λόγω του COVID-19 εκτός Ασίας.
Ιταλία: Τρία κρούσματα.
Ισπανία: Δύο κρούσματα. Οι ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.
Βέλγιο: Ένα κρούσμα.
Φινλανδία: Ένα κρούσμα.
Σουηδία: Ένα κρούσμα.
Ηνωμένο Βασίλειο: 9 κρούσματα.
Ρωσία: 2 κρούσματα. Οι ασθενείς έχουν βγει από το νοσοκομείο.

Μέση Ανατολή

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Εννέα κρούσματα.

Αφρική

Αίγυπτος: Το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη 14η Φεβρουαρίου ότι επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του COVID-19 στην ήπειρο της Αφρικής.


Bill Gates: Σε κίνδυνο 10 εκατομμύρια άνθρωποι, εάν ο Covid – 19 εξαπλωθεί στην Αφρική 

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates για τον Covid -19, λέγοντας πως απειλούνται εκατομμύρια ζωές.

«Αυτή είναι μια τεράστια πρόκληση.

Γνωρίζουμε πάντοτε πως μπορεί να εξελιχθεί μία πανδημία που προκλήθηκε φυσικά ή σκόπιμα και πως θα μπορούσε να διαταράξει τα συστήματα υγείας και τις οικονομίες», σημείωσε ο Gates και πρόσθεσε πως μία τέτοια πανδημία θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερους από 10 εκατομμύρια θανάτους.

«Θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος εάν εξαπλωθεί σε περιοχές όπως η υποσαχάρια Αφρική και την υπόλοιπη Ασία η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ, πολύ δραματική», σημείωσε σε δραματικούς τόνους.

Πρόσθεσε ότι ο Covid-19 είναι πιο επικίνδυνος από τον Ebola, επειδή ο ρυθμός εξάπλωσης της νόσου είναι πολύ πιο γρήγορος.

«Ο Ebola είναι τρομερός ιός, αλλά δεν είναι σαν μια αστραπιαία γρίπη», είπε.

«Αυτός ο κορωνοϊός έχει πολλές ομοιότητες με μια πολύ άσχημη γρίπη, από την άποψη του ποσοστού θνησιμότητας.

Μοιάζει με την επιδημία γρίπης του 1957», τόνισε μιλώντασε εκδήλωση.

«Αυτή η ασθένεια, εάν εξαπλωθεί στην Αφρική, θα είναι πιο δραματική από ό, τι στην Κίνα, αν και δεν προσπαθώ να ελαχιστοποιήσω την κατάσταση στην Ασία με κανένα τρόπο», συνέχισε.

Επαναπατρίζουν πολίτες από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess - Άλλα 99 θετικά κρούσματα – Δύο Έλληνες στο πλοίο

Εν τω μεταξύ, μια σειρά από χώρες ετοιμάζονται να απομακρύνουν πολίτες τους από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα ανοιχτά της Ιαπωνίας από τις 3 Φεβρουαρίου την ώρα που όπως αναφέρεται άλλοι 99 επιβάτες διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό.

Σημειώνεται πως από τους 3.700 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, περίπου οι 400 είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Η Αυστραλία θα απομακρύνει περισσότερους από 200 πολίτες της που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο την ερχόμενη Τετάρτη 19/2.

Όπως έγινε γνωστό, τα άτομα αυτά θα παραμείνουν σε καραντίνα για άλλες 14 ημέρες. 

Στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονται και δύο Έλληνες, με τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια να υποστηρίζει πως ενδεχομένως εντός της εβδομάδας θα αρχίσουν οι προσπάθειες για τον επαναπατρισμός τους

Σημειώνεται πως χθες Κυριακή 16/2 οι ΗΠΑ απομάκρυναν περίπου 400 πολίτες τους από το Diamond Princess, ενώ ο Καναδάς, η Ιταλία, η Νότια Κορέα και το Χονγκ Κονγκ έχουν επίσης ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να απομακρύνουν τους πολίτες τους από το κρουαζιερόπλοιο. 

Σημειώνεται ότι το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess βρίσκεται σε καραντίνα από τις 3 Φεβρουαρίου οπότε έφτασε στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, αφού ένας επιβάτης του που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό. 


Erick Feigl-Ding: Όλοι οι επιστήμονες πιστεύουμε ότι το ποσοστό επικείμενης πανδημίας είναι πολύ υψηλό

Εν τω μεταξύ, ολοένα και περισσότεροι επιστήμονες αναφέρονται στο ενδεχόμενο ο κορωνοϊός να εξελιχθεί σε πανδημία.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Realnews ο επιδημιολόγος Eric Feigl-Ding αναφέρει ότι «όσο εξαπλώνεται σε ολοένα και περισσότερες χώρες ο ιός, ένα είναι το ερώτημα: θα έχουμε πανδημία;

Προς το παρόν αυτό δεν έχει συμβεί.

Οι εκτιμήσεις μας, όμως, δείχνουν ότι ο ιός αναμένεται να εξαπλωθεί και τελικά να γίνει πανδημία μέσα στους επόμενους έναν με δύο μήνες.

Εάν σταθούμε τυχεροί, αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι το φθινόπωρο, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν σε λίγο στο βόρειο ημισφαίριο δεν ευνοούν τη μετάδοση του ιού».

Ο Eric Feigl-Ding, ο οποίος στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με τη μελέτη της επιδημίας του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS), σημειώνει ότι «όλοι οι επιστήμονες συγκλίνουμε στην άποψη ότι το ποσοστό επικείμενης πανδημίας είναι πολύ υψηλό.

Πόσοι άνθρωποι θα πεθάνουν παγκοσμίως δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε».

Όπως εξηγεί, «ο νέος ιός είναι πολύ μεταδοτικός.

Ωστόσο, είναι λιγότερο θανατηφόρος από άλλους ιούς».

Μέχρι στιγμής, συνεχίζει, τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν ότι ένας άνθρωπος που νοσεί είναι δυνατόν να μεταδώσει τον ιό σε άλλους 2 με 3 συνανθρώπους του, την ίδια στιγμή που η αναλογία από τον ιό της κοινής γρίπης είναι 1 προς 1 και στην επιδημία του SARS ήταν 1 προς 1,3.

Πάντως, σημαντικό πλέον, σύμφωνα με τον Αμερικανοκινέζο επιδημιολόγο, είναι να τεθούν όλα τα κράτη σε ετοιμότητα κάτι για το οποίο ήδη έχει προειδοποιήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Το εμβόλιο, όπως αναφέρει, δεν αναμένεται νωρίτερα από το τέλος του έτους, καθώς εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 9 με 12 μήνες.

Ακόμη, χαρακτηρίζει ιδιαίτερα επιθετικά και ικανοποιητικά τα μέτρα που ήδη εφαρμόζουν πολλές χώρες.

«Με ανησυχούν περισσότερο η Αφρική και η Ινδία», σημειώνει χαρακτηριστικά , λέγοντας οι χώρες αυτές έχουν τεράστιο πληθυσμό, κακές συνθήκες υγιεινής και ελλιπείς ιατρικές υπηρεσίες.

Για την Ελλάδα δεν φαίνεται να ανησυχεί, αν και όπως λέει, είναι μια χώρα που αναμένεται το επόμενο διάστημα να δεχθεί εκατομμύρια τουριστών και δη από την Κίνα.


ΠΟΥ: Παραμένουμε ανήσυχοι για την αύξηση των κρουσμάτων - Nα γίνουν περισσότερες επενδύσεις για την προστασία

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού εξέφρασε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Tedros Adhanom Ghebreyesus υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι παίρνει κουράγιο από τις ενέργειες της Κίνας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Το ξέσπασμα του covid-19 παραμένει ένα επείγον περιστατικό για την Κίνα και είναι αδύνατον να προβλέψουμε πού θα εξαπλωθεί η επιδημία, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Ο Tedros δήλωσε στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ότι παίρνει κουράγιο από τις ενέργειες της Κίνας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, αλλά ότι εξακολουθεί να ανησυχεί για την αύξηση των κρουσμάτων

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση να γίνουν περισσότερες επενδύσεις στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση των ασθενειών, με αφορμή την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ο οποίος εντοπίστηκε τον Δεκέμβριο στην Κίνα.

Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus από το βήμα της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια ανέφερε πως «ο κόσμος δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια για να προετοιμαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες, όμως σχετικά λίγα χρήματα για να προετοιμαστεί για την επίθεση ενός ιού που μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο φονικός και καταστροφικός από οικονομική, πολιτική και κοινωνική σκοπιά» και προειδοποίησε ότι «αυτό είναι επικίνδυνα μυωπικό».

Πρόσθεσε ότι ΠΟΥ ανησυχεί για την έλλειψη συναίσθησης του επείγοντος χαρακτήρα που έχει η χρηματοδότηση των μέτρων προετοιμασίας και ετοιμότητας από πλευράς της διεθνούς κοινότητας.

Ο ΠΟΥ απηύθυνε έκκληση για να συγκεντρωθούν 675 εκατ. δολ. για να προσφερθεί βοήθεια σε χώρες όπου τα συστήματα υγείας είναι αδύναμα, προκειμένου να προετοιμαστούν για το πιθανό ξέσπασμα επιδημιών όπως αυτή του COVID-19.

Ακόμη, ο Tedros Adhanom Ghebreyesus υπογράμμισε ότι η Κίνα καθυστέρησε την εξάπλωση του ιού σε διεθνές επίπεδο επιβάλλοντας δραστικά μέτρα, όπως η απομόνωση πόλεων με εκατομμύρια κατοίκους και έτσι, κέρδισε χρόνο ώστε ο υπόλοιπος κόσμος να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Georgieva: Προκαλεί σοκ στην παγκόσμια οικονομία

Το σοκ, που προκαλεί ο κορωνοϊός στην παγκόσμια οικονομία, δυσχεραίνει περαιτέρω τις προοπτικές για μία εντονότερη παγκόσμια ανάπτυξη, εκτίμησε η επικεφαλής του ΔΝΤ Kristalina Georgieva.

Αν και είπε ότι είναι πρόωρο να εκτιμήσει γενικότερα το οικονομικό σοκ του κορωνοϊού, επαίνεσε την Κίνα για τα «πολύ επιθετικά» μέτρα της να περιορίσει τον αντίκτυπο, συμπεριλαμβανομένης της εισροής ρευστότητας και κινήτρων στις πληγείσες περιοχές.

«Αυτό που λείπει είναι μια πιο επιθετική προσέγγιση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε η Georgieva μιλώντας στο Bloomberg.

Καθώς ο αντίκτυπος του covid -19 προκαλεί πανικό σε όλες τις εφοδιαστικές αλυσίδες, οι περισσότερες μεγάλες κεντρικές τράπεζες είναι σε επιφυλακή, αλλά δεν έχουν ακόμη υποδείξει ότι σχεδιάζουν μία πολιτική νομισματικής χαλάρωσης. 

Ο Λευκός Οίκος δεν εμπιστεύεται τα στοιχεία που δίνει η Κίνα 

Ο κορωνoϊός που ξέσπασε στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας πριν από ένα μήνα και έχει εξαπλωθεί ήδη σε δώδεκα χώρες, τροφοδοτεί την ήδη έντονη δυσπιστία της αμερικανικής κυβέρνησης για το κατά πόσο το Πεκίνο παράσχει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την επιδημία.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες ότι «δεν έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις πληροφορίες που προέρχονται από την Κίνα» σχετικά με την καταμέτρηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης στο CNBC.

Εξάλλου η Κίνα εμφανίζεται απρόθυμη να δεχθεί βοήθεια από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και έχει αντιμετωπίσει με κατασταλτικά μέσα πληροφορίες επιστημόνων για τον ιό, που θεωρεί ανησυχητικές.

Η δυσπιστία των αξιωματούχων των ΗΠΑ στην Κίνα ξεκινά από τη δεκαετία του 1950, όταν οι κινεζικές αρχές καθόριζαν μη ρεαλιστικές ποσοστώσεις παραγωγής που οδήγησαν τους τοπικούς αξιωματούχους να διογκώνουν τα δεδομένα.

Η δυσπιστία εντάθηκε με το ξέσπασμα του SARS το 2003, με περίπου 8.000 κρούσματα και 800 νεκρούς σε διάστημα εννέα μηνών.

Οι διαφορές στην αναφορά οικονομικών δεδομένων τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν δυσχεράνει την πεποίθηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στην Κίνα.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Peter Navarro έχει αποκαλέσει την Κίνα ως «εκκολαπτήριο ασθενειών».

Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου