MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Ο αθόρυβος εχθρός του Ελληνικού έθνους

Γράφει ο Γρηγόρης Γ. Μπρόζος
Φοιτητής οικονομικού Α.Π.Θ.

Την τελευταία 10ετία η πατρίδα μας έχει γίνει δέκτης αμέτρητων προβλημάτων. Με ναυαρχίδα την οικονομική κρίση η τουρκική προκλητικότητα, το brain drain, το ασταθές πολιτικό τοπίο είναι μερικές μόνο από τις συμφορές που έχουν πλήξει τον τόπο. Υπάρχει κάτι όμως πολύ πιο σοβαρό, πολύ πιο επικίνδυνο που επί 10ετίες λειτουργεί αθόρυβα μέχρι να κάνει την εμφάνιση του, τότε που δεν θα υπάρχει επιστροφή. 

Από το 2011 και έπειτα για πρώτα φορά στην ιστορία μας ζούμε το εξής σενάριο. Οι Έλληνες που γεννιούνται είναι πολύ λιγότεροι από τους Έλληνες που πεθαίνουν! Παράλληλα ζούμε μία άνευ προηγουμένη εισαγωγή αλλοεθνών. Η μείωση λοιπόν των Ελλήνων και η αύξηση των αλλοδαπών εντός του Ελληνικού χώρου χωρίς αμφιβολία αναδεικνύει το δημογραφικό ως το σπουδαιότερο πρόβλημα της συγχρόνου Ελλάδος . Ένα πρόβλημα που σε αντίθεση με όλα τα άλλα μας απειλή όλους μας με τρομακτική συρρίκνωση και ίσως αφανισμό! 

Με την γλώσσα των αριθμών

Οι εκτιμήσεις υποστηρίζουν ότι το 2050 θα είναι ένα καθοριστικό έτος. Τότε υπολογίζεται ότι τα 10,9 εκατομμύρια Ελλήνων του σήμερα θα έχουν γίνει 10 (αισιόδοξη πρόβλεψη) έως 8,3 (απαισιόδοξη πρόβλεψη) ! Για όσους θεωρήσουν την μεταβολή ασήμαντη αρκεί να πούμε ότι την τελευταία 30ετία στον πληθυσμός της Ελλάδος προστέθηκαν 1.000.000 άνθρωποι ενώ η επόμενη 30ετία απειλεί να μειώσεις τον πληθυσμό κατά 900.000 έως 2.000.000 ψυχές ! Μία πιο αναλυτικά ματιά αποκαλύπτει ακόμα τρομακτικότερα στοιχεία καθώς ο εναπομένων Ελληνικός πληθυσμός του 2050 θα αποτελείται από 35,2% έως 39,6% από ανθρώπους μεγαλύτερους των 65 ετών! Αυτό που θα πρέπει να μας ανησυχεί είναι ότι το μοιραίο έτος 2050 ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός (7εκκ. σήμερα) θα μειωθεί στα 4,8-5,5 εκκ. ενώ ο πραγματικός οικονομικά ενεργός πληθυσμός (4,7 εκκ. σήμερα) προσδιορίζεται στα 3-3.7 εκκ. Οι άνθρωποι δηλαδή που καλούνται με την εργασία τους να συντηρήσουν συνταξιούχους, παιδιά αλλά και αυτό το ίδιο το κράτος είναι αμφίβολο εάν θα μπορούν να το κάνουν. 

Οι γείτονες

Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα παρακολουθεί απαθής τον πληθυσμό της να μειώνεται η Τουρκία των 82 εκκ. υπολογίζεται ότι θα φτάσει στα 95.819.428 το 2050. H Αλβανία με ένα σημερινό πληθυσμό 2.8 εκκ μέχρι το 2050 θα έχει χάσει μόλις 100.000 ανθρώπους. Ανάλογη τύχη με αυτήν των Ελλήνων περιμένουν και οι Βούλγαροι για τους οποίους υπολογίζεται απώλεια της τάξεως των 2 εκκ. ενώ το κράτος των Σκοπίων το 2050 θα έχει μειωθεί κατά 100.000. Οι συσχετισμοί δυνάμεων στην περιοχή λοιπόν θα επιβαρύνει κι άλλο την Ελλάδα που θα έχει μία εξαιρετική μείωση στον στρατεύσιμο πληθυσμό σε αντίθεση με τους Τούρκους που αναμένουν αύξηση μεγαλύτερη από την τωρινό πληθυσμοί της Ελλάδας ! 

Η λύση

Σε παλαιότερα έτη έχουμε δει προσπάθειες εμπλουτισμού του Ελληνικού πληθυσμού με μαζικές ελληνοποιήσεις το μεταναστών στην χώρα μας. Κάτι τέτοιο όμως όχι απλά δεν λύνει το πρόβλημα αλλά το διογκώνει καθώς πέρα από την μηδενική προσφορά στην αύξηση των Ελλήνων εισάγε το ζήτημα την αλλοίωσης του Ελληνικού πληθυσμού δίνοντας το διακαίομαι σε κάθε θρησκεία και εθνότητα να ενταχθεί στο έθνος των Ελλήνων! Πρέπει να δοθούν κίνητρα ώστε οι Έλληνες να γεννήσουν περισσότερο κίνητρα όπως επιδόματα, σταθερό πολιτικοοικονομικό περιβάλλον, υγειές εκπαιδευτικό σύστημα και κυρίως σιγουριά και αίσθημα ασφάλειας για το μέλλον. 

Επίλογος

Καμιά φορά οι μεγαλύτερες συμφορές τα θανάσιμα κτυπήματα έρχονται ξαφνικά από εκεί που κανένας δε το περιμένει, από μέρη που το φως της δημοσιότητας δεν έχει έρθει ποτέ. Οι άνθρωποι που θα αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας από τις 8 Ιουλίου εκτός από της πολιτικές ανάπτυξης εκτός από τα εξοπλίστηκα προγράμματα θα πρέπει να αναλώσουν τις δυνάμεις τους και στην λύση του χρόνιου δημογραφικού μας προβλήματος. 

Πηγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου