MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Μητσοτάκης: «Θα σεβαστώ την Συμφωνία των Πρεσπών» – Απανωτά «φάουλ» από τη ΝΔ

Συνεχίζει τα απανωτά φάουλ η ηγεσία της ΝΔ, η οποία ναι μεν καλπάζει στις δημοσκοπήσεις, όχι όμως γιατί έχει να προτάξει κάτι καλύτερο από τον εθνικό ολετήρα Τσίπρα, απλά για πολλούς Έλληνες υπάρχει η λογική του «το μη χείρον, βέλτιστον».

Πριν λίγες ημέρες, ο Κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε μια δήλωση που πέρασε στα ψιλά, στο φόρουμ των Δελφών

Ειδική αναφορά έγινε στη Συμφωνία των Πρεσπών και ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις βασικές του θέσεις: «Το 70% των Ελλήνων πιστεύουν ότι είναι κακή συμφωνία. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το όνομα, όταν προέκυψε το θέμα, ο κ. Τσίπρας δεν έβαλε τη ΝΔ στον διάλογο και ξαφνικά κατέληξε σε μία συμφωνία που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε δεχθεί, καθώς περιλαμβάνει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. … Κανείς δεν εξήγησε γιατί δεν έχουν την εθνικότητα της Βόρειας Μακεδονίας. … Η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες των Μακεδόνων, όποιον διαφωνεί του λένε ότι είναι φασίστας ή ακροδεξιός. … Με τη Συμφωνία είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Θέλω συμφωνία άλλα όχι μία συμφωνία που θα αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα, και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αποσταθεροποίησης από τα αισθήματα που κυριαρχούν στην Βόρειο Ελλάδα. … Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη προστασία των εμπορικών σημάτων των εταιριών».

Όσο για το τι θα κάνει αν γίνει πρωθυπουργός, απάντησε: «Είναι μία επικυρωμένη συμφωνία και θα την σεβαστώ, αν υπάρχουν περιθώρια να την βελτιώσω προς όφελος της χώρας μου θα τα εκμεταλλευτώ. … Επίσης η Ελλάδα επιφυλάσσεται όλων των συμφερόντων της αναφορικά με την πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι παρά τα καλά λόγια από το εξωτερικό ο κ. Τσιπρας δεν είναι ηγέτης, δεν λύνει προβλήματα και προσέθεσε «περιμένω τον κ. Τσίπρα να αρχίσει να ξεδιπλώνει το πρόγραμμά του όσο πλησιάζουν οι εκλογές και οι Έλληνες θα του πουν ευχαριστώ δεν θα πάρω».

Κύριε Μητσοτάκη πρόκειται για μια συμφωνία η οποία θα αλλάξει τον χάρτη των Βαλκανίων και της Ελλάδας. Όχι μόνο δεν πρέπει να την σεβαστείτε, αλλά θα πρέπει να είχατε ήδη προχωρήσει σε κινήσεις που θα έθεταν εμπόδια στην κύρωσή της από το Ελληνικό κοινοβούλιο.

Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, όπως για παράδειγμα θα μπορούσε σύσσωμη η ΚΟ της ΝΔ να είχε παραιτηθεί.

Δείτε το βίντεο: 


ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΟΥΛ – ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ – ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Eνας φιλοσκοπιανός, υβριστής του Κώστα Καραμανλή, είναι το νέο κελεπούρι της Πειραιώς. Πρόκειται για τον Παύλο Ελευθεριάδη, ο οποίος θα βρίσκεται, όπως ανακοινώθηκε χθες, στα ευρωψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

«Το αν έχουμε εμείς ή οι Σκοπιανοί περισσότερη σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο είναι θέμα των ιστορικών. Ας πιστεύει καθένας μας ό,τι θέλει» έγραφε ωμά ο «αξιότιμος» κύριος καθηγητής το 2008, σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Εθνικισμός και εθνικό συμφέρον». Ο κ. Ελευθεριάδης, ο οποίος μιλούσε για «μακεδονικό» και όχι για «σκοπιανό», διατύπωνε ευθαρσώς μια θέση που, αν μπήκε στον κόπο να τη διαβάσει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, είναι να απορεί κανείς πώς τον ενέταξε στα ψηφοδέλτιά της. «Γιατί αντιδρά η Ελλάδα στον αυτοπροσδιορισμό της ΠΓΔΜ ως “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”; Ποιο εθνικό της συμφέρον βλάπτεται;

Η επίσημη θέση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σήμερα είναι ότι η ονομασία αυτή “σφετερίζεται την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας”. Η θέση αυτή όμως είναι πολύ δύσκολο να θεμελιωθεί» ισχυριζόταν. Στην εξωφρενική επιχειρηματολογία του ο Παύλος Ελευθεριάδης, σε μια περίοδο που οι βόρειοι γείτονές μας έστηναν αγάλματα και διατείνονταν ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανέφερε ότι ο ελληνικός πολιτισμός ανήκει σε όσους αγαπούν τα ελληνικά γράμματα και τη δημοκρατία και πως «οι κληρονόμοι είναι τόσο πολλοί και τα δικαιώματά τους τόσο αποσπασματικά ώστε ο όρος χάνει το νόημά του», θέλοντας να αποδομήσει όλα τα εθνικά επιχειρήματα που μιλούσαν για «σφετερισμό» εκ μέρους των Σκοπιανών, αναφέρει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Στο ίδιο άρθρο, το νέο asset του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα έβαζε με την κυβέρνηση Καραμανλή χρεώνοντας στους υπουργούς του… «εθνικιστικό θυμό». Γιατί; Επειδή, άκουσον άκουσον, τα διαβατήρια που εκδίδονταν επί των ημερών της Ν.Δ. δεν ανέφεραν τη χώρα μας ως «Greece», παρά μόνον ως Hellenic Republic. Πιστεύει ο κ. Ελευθεριάδης ότι πρέπει να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Γραικοί;

Τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή τον έχει στολίσει δε ουκ ολίγες φορές, με αποτέλεσμα να αναρωτιέται κανείς αν χωράει στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη ένας πολέμιος του πρώην πρωθυπουργού. Τον Δεκέμβριο του 2014 στην αμερικανική έκδοση του περιοδικού «Foreign Affairs» είχε κατηγορήσει τον Καραμανλή ότι τα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησής του «παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει τις πρόωρες εθνικές εκλογές που προκάλεσε ο ίδιος» και πως έδρασε «όχι τόσο από απερισκεψία όσο από αδυναμία».

Αποδομούσε δε κομμάτι κομμάτι την πολιτική του πρώην πρωθυπουργού λέγοντας πως «όταν βρέθηκε στην εξουσία, υποχώρησε μπροστά στα οργανωμένα συμφέροντα». Εναν χρόνο αργότερα, στη βρετανική «Telegraph», κατηγορούσε από κοινού ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για λαϊκισμό.

Ο κ. Ελευθεριάδης, ο οποίος είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έχει φλερτάρει πολλές φορές με την πολιτική. Οι φιλοδοξίες του τον ώθησαν μάλιστα το 2016 να διεκδικήσει ακόμη και την ηγεσία του Ποταμιού, ενώ έκανε ένα πέρασμα και από την Ωρα Αποφάσεων των κ. Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη και Ραγκούση. 

Αυτή την εικόνα θέλει να περάσει ο Κ. Μητσοτάκης; Θέλει να δώσει πάτημα στο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν μας τα λέει καλά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου