MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Χώρα Μπανανία: Οι Έλληνες στα γκισέ να πληρώσουν τους εξοντωτικούς φόρους υπό την απειλή της κατάσχεσης και οι αλλοδαποί κάνουν… πάρτι με το κοινωνικό μέρισμα

Χώρα Μπανανία η Ελλάδα. Οι Έλληνες τρέχουν στα γκισέ των τραπεζών για να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρους, τέλη κυκλοφορίας και πολλά ακόμη με την απειλή της κατάσχεσης της ακίνητης ή κινητής περιουσίας και την ίδια στιγμή οι μετανάστες σπεύδουν στα γκισέ των τραπεζών να εισπράξουν το κοινωνικό μέρισμα και άλλα επιδόματα με τα οποία τους πριμοδοτεί το κράτος για να ζουν στις πλάτες των Ελλήνων. 

Αυτά δεν γίνονται πουθενά. Ας πάει ένα Έλληνας στη Γερμανία να εισπράξει κοινωνικό μέρισμα. Στη λάντζα θα είναι με την απειλή της απέλασης. Ούτε καν αυτούς που έχουν διαβατήρια δεν δέχονται και του υποβάλλουν σε εξευτελιστικούς ελέγχους για να μπουν στη χώρα. 

Είναι επίσης ντροπή, Έλληνες οι οποίες δεν έχουν να φάνε να πηγαίνουν στα συσσίτια του Δήμου ή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή οπουδήποτε αλλού να βρουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό και να δηλώνουν πώς το σύστημα του κοινωνικού μερίσματος τους πέταξε έξω γιατί δηλώθηκαν ως φιλοξενούμενοι σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο και οι αλλοδαποί να εισπράττουν το κοινωνικό μέρισμα. Και όχι ένας ούτε δύο αλλά το 10%. Μάλιστα αυτό είναι το ποσοστό. Ένας στους δέκα που πήρε κοινωνικό μέρισμα ήταν αλλοδαπός. 

Οι Έλληνες λοιπόν θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή να πληρώσουν: 

1. Τέλη κυκλοφορίας. Εκπνέει η προθεσμία που έχουν οι 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2018. Για όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπεται η επιβολή προστίμου ίσου με την αξία τους. 

2. Κατάθεση πινακίδων. Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες πρέπει να υποβάλουν δήλωση ακινησίας και να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματος στην εφορία επίσης ως τις 29 Δεκεμβρίου. 

3. ΕΝΦΙΑ. Τελευταία προθεσμία την Παρασκευή και για την προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ. Η εκπρόθεσμη καταβολή του φόρου επιφέρει προσαύξηση 0,73% μηνιαίως. 

4. Δόσεις οφειλών. Όλες οι δόσεις για τις ρυθμίσεις οφειλών πρέπει να καταβληθούν την Παρασκευή. 

5. Νομικά πρόσωπα. Οι επιχειρήσεις καλούνται να καταβάλλουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος. 

6. ΦΠΑ Νοεμβρίου. Οι επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικό σύστημα θα πρέπει ως την Παρασκευή να καταβάλουν τον ΦΠΑ του προηγούμενου μήνα. 

7. Γονικές παροχές ή δωρεές. Οι πολίτες που κινδυνεύουν να πληρώσουν επιπλέον φόρο λόγω τεκμηρίων διαβίωσης με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2018 μπορούν να τον αποφύγουν αν χρησιμοποιήσουν για τη κάλυψη των τεκμηρίων δωρεές ή γονικές παροχές χρηματικών ποσών που θα πρέπει να γίνουν ως την Παρασκευή. 

8. Αναδρομικές αποδοχές. Τροποποιητικές δηλώσεις θα παραλαμβάνονται χωρίς κυρώσεις ως την Παρασκευή. Οι δηλώσεις αναδρομικών για το οικονομικό έτος 2015 κατατίθενται ηλεκτρονικά και για τα προηγούμενα οικονομικά έτη στις αρμόδιες ΔΟΥ. 

9. Κληρονομιές. Μέχρι μεθαύριο Παρασκευή οι κληρονόμοι θα πρέπει να καταθέσουν χειρόγραφα στην εφορία τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογουμένου που απεβίωσε το 2016. Πριν από την υποβολή της δήλωσης απαιτείται ενημέρωση του τμήματος διοικητικής και μηχανογραφικής υποστήριξης της ΔΟΥ του αποβιώσαντος. 

Και ενώ οι Έλληνες έχουν αυτόν τον Γολγοθά μπροστά τους (και μιλάμε μέχρι την Παρασκευή γιατί οι υποχρεώσεις και οι πληρωμές δεν τελειώνουν ποτέ), οι αλλοδαποί κάνουν… πάρτι. 

Από την Ινδία μέχρι και την Γερμανία ήταν οι υπηκοότητες των πολιτών που δικαιούνταν και έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα που μοίρασε η κυβέρνηση από το πλεόνασμα φέτος. Συνολικά το κοινωνικό μέρισμα έχουν λάβει, μέχρι στιγμής, πολίτες 172 διαφορετικών εθνικοτήτων, ενώ ανάμεσά τους συναντάμε πολίτες από χώρες της Ασίας, την Αλβανία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, προκύπτει πως: 

– 9.700 που έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα είναι από Ινδία, Μπανγκλαντές, Σρι Λάνκα, Αίγυπτο και Φιλιππίνες, άλλοι 400 από την Κίνα, που εργάζονται στην Ελλάδα.

– 97.000 από τους δικαιούχους είναι από Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία. 

– 1.500 δικαιούχοι είναι από χώρες όπως Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου