MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Πόλεμο κήρυξε ο Β.Σόιμπλε σε συνταξιούχους και νησιώτες: «Δεν έχω καμία κατανόηση όταν παίρνουν παράνομα επιδόματα»

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ «ΒΟΗΘΕΙΑ» ΤΑ ΕΝΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Σε μετωπική σύγκρουση με την ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται πλέον το Βερολίνο με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον περιβόητο Βόλφακανγκ Σόιμπλε να επιτίθεται μετωπικά πλέον σε συνέντευξη του που θα δημοσιεύσει σήμερα Πέμπτη στην Die Zeit, αποσπάσματα της οποίας προδημοσίευσε η Deutsche Welle, αρνούμενος έστω να δεχθεί ότι η Ελλάδα δεν λαμβάνει από τους εταίρους "βοήθεια", όπως την χαρακτηρίζει, αλλά δανεικά με τόκο, όπως είναι στην πραγματικότητα. 

Στην επισήμανση ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους «πάγωσε» επειδή η κυβέρνηση ήθελε να ανακουφίσει οικονομικά τους συνταξιούχους και να αναβάλει την επιβολή ΦΠΑ στα νησιά που υποφέρουν από την προσφυγική εισβολή, ο Γερμανός υπουργός απάντησε: "Οχι. Ρωτήσαμε την Κομισιόν, το ΔΝΤ, και την ΕΚΤ και τον ESM να πάρουν θέση εάν η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης συνάδει με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας. Και η απάντηση είναι όχι. Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες θα διαλυθεί η ευρωζώνη".

Οταν του ανέφεραν ότι ίσως να βοηθούσε περισσότερο εάν έδειχνε μεγαλύτερη κατανόηση για τις ανάγκες άλλων χωρών, ο ίδιος τόνισε ότι κατανόηση δεν σημαίνει να δέχεσαι χωρίς αντίρρηση τα πράγματα, όταν πηγαίνουν "προς τη λάθος κατεύθυνση", υποστήριξε με αξισημείωτη αρρωστημένη εμμονή...

"Μερικοί ξεχνούν επίσης πως τα χρήματα δεν προέρχονται μόνο από τους Γερμανούς ή τους Γάλλους φορολογουμένους αλλά και από χώρες όπως η Λιθουανία και η Σλοβακία. Εκεί οι συντάξεις και τα επιδόματα είναι πολύ πιο χαμηλά από ότι σε χώρες που λαμβάνουν βοήθεια", συμπλήρωσε ο Β.Σόιμπλε, ξεχνώντας, μάλλον ηθελημένα, ότι αυτές οι χώρες επί 45 χρόνια βρίσκονταν υπό κομμουνιστικό καθεστώς, το οποίο όταν κατέρρευσε το 1990 δεν άφησε ούτε ένα ευρώ, ούτε μία κορώνα, ούτε ένα μάρκο, στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η Ελλάδα έδωσε 100.000 νεκρούς στον εμφύλιο μετά την γερμανική κατοχή, για να είναι ελεύθερη χώρα και να συγκεντρώσει εν συνεχεία ένα μεγάλο πλούτο στα ασφαλιστικά της ταμεία από το 1945 μέχρι το 2010, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου "φαγώθηκε" στο PSI του 2012 που επέβαλε ο ίδιος με την συναίνεση της τότε ελληνικής κυβέρνησης Παπαδήμου. 

Ολα αυτά ο Σόιμπλε τα ξέχασε...

Και τώρα παραπονιέται ότι "Η αντίληψη ότι η Γερμανία ευθύνεται για τη δυστυχία πολλών ανθρώπων, με την πολιτική της λιτότητας, είναι λανθασμένη", τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

"Δεν μπορείτε σε βάθος χρόνου να εξηγήσετε ούτε στους Ολλανδούς ούτε στους Γερμανούς ότι είναι οικονομικά ορθό να πληρώνουν διαρκώς χωρίς όριο για άλλες χώρες. Η αλληλεγγύη μπορεί να δικαιολογηθεί μόνον όταν η βοήθεια είναι περιορισμένη και οδηγεί στο να αλλάξει κάτι προς μια θετική κατεύθυνση" είπε επιμένοντας να χαρακτηρίζει "βοήθεια" τα δάνεια που δίνονται στην Ελλάδα, 

«Στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο φάνηκε κάτι τέτοιο. Μετά την εφαρμογή του προγράμματος η οικονομία τους αναπτύσσεται (!!!), εν μέρει ραγδαία. 

Η Ελλάδα βρίσκεται στο τρίτο πρόγραμμα και χωρίς την οικονομική βοήθεια των δισεκατομμυρίων θα ήταν χρεοκοπημένη εδώ καιρό. 

Τότε οι Έλληνες πολίτες θα υπέφεραν πολύ περισσότερο. Για τον λόγο αυτό δεν έχω καμία κατανόηση όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνει επιδόματα και απευθύνει κατηγορίες στη γερμανική κυβέρνηση, που αντιδρά στην αντίθετη με τις συμφωνίες παροχή τους, ότι θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους", πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

Το πού θα βρισκόταν η γερμανική οικονομία, αλλά και η γαλλική και η ολλανδική κλπ. αν "εσκαγε" η Ελλάδα το 2010 χωρίς να δεχθεί το Μνημόνιο και χωρίς να πληρώσει τις γαλλικές και γερμανικές τράπεεες, δεν το είπε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου