MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Έρχεται το νέο «ηλεκτρονικό μάτι» – Ό,τι δεν δηλώνεται, θα κατάσχεται! -Δείτε αναλυτικά

Έρχεται με το κλείσιμο της αξιολόγησης με τους δανειστές η «Αυτοματοποίηση διαδικασιών κατασχέσεων» η οποία θε φέρει και κατασχέσεις-εξπρές … Από εδώ και στο εξής προγράμματα ηλεκτρονικών εφαρμογών θα παρέχουν τη δυνατότητα λειτουργίας μιας πλήρως αυτοματοποιημένης διαδικασίας κατασχέσεων σε βάρος των ασυνεπών οφειλετών». 

Έτσι λοιπόν όποιοι αποκρύψουν περιουσιακά και εντοπισθούν από το υπουργείο Οικονομιών, θα πληρώσουν υψηλά πρόστιμα, ίσα με την αξία του περιουσιακού στοιχείου το οποίο απέκρυψαν. Ουσιαστικά πάμε σε μία νέα μεθοδολογία καταγραφής όλης της περιουσίας των Ελλήνων, στην υποχρεωτική χρήση του «πλαστικού» χρήματος, σε εξπρές διασταυρώσεις στοιχείων και σε ισχυρά κίνητρα για τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών. Ωστόσο ενδεχομένως να υπάρξουν εξαιρέσεις από τη σύνδεση του «πλαστικού» χρήματος με τις φοροαπαλλαγές, όπως για συνταξιούχους πάνω από ένα ορισμένο όριο ηλικίας ή εισοδήματος. 

Η νομικός Ολυμπία Νικολοπούλου τονίζει ότι το μνημόνιο γράφει: «Ό,τι δεν δηλώνεται θα κατάσχεται, ενώ ο “ηλεκτρονικός φάκελος” κάθε φορολογουμένου θα είναι η φορολογική “ακτινογραφία” του κάθε πολίτη», σύμφωνα με το economy365.gr 

Την ίδια ώρα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών Επισημαίνουν ότι: 

1. Με μία απλή κίνηση στον υπολογιστή κάθε υπηρεσία θα γνωρίζει από τις οικονομικές υπηρεσίες το σύνολο της κινητής και της ακίνητης περιουσίας κάθε Έλληνα. 

2. Με μία κίνηση θα μπορεί να διασταυρώνει και όλες τις οικονομικές παραμέτρους που θα συνθέτουν την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων. 

3. Θα δηλώνονται όλα! Μισθοί, συντάξεις, οικόπεδα ακίνητα, μετοχές, τραπεζικοί λογαριασμοί, αμοιβαία αυτοκίνητα, χωράφια, σκάφη αναψυχής, ιδιωτικά αεροπλάνα, έργα τέχνης, κάρτες, τιμολόγια ΔΕΚΟ, και καθετί που συνθέτει την περιουσία των Ελλήνων. 

4. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τα μετρητά που θα μπορεί κάποιος να έχει στην κατοικία του θα ισχύσει ένα όριο. Δηλαδή ένα ποσό που δεν θα είναι υποχρεωτική η δήλωσή του. Εδώ δεν θα υπάρχει «πόθεν έσχες». 

5. Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν ότι έως τις αρχές Δεκεμβρίου το Taxis θα ενημερώσει όλους τους Έλληνες φορολογουμένους για όλη τους την περιουσία, ώστε στη συνέχεια να τους δοθεί η δυνατότητα να συμπληρώσουν στοιχεία τα οποία αγνοεί η Εφορία και πρέπει να μάθει. 

6.Λένε επ’ αυτού οι ειδικοί ότι, για να ετοιμαστεί σε τελική φάση το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, θα δοθεί η δυνατότητα οικειοθελούς συμμόρφωσης στους φορολογουμένους να τα δηλώσουν όλα! 

Με το νέο ηλεκτρονικό μάτι θα καταγράφονται όλες οι δαπάνες και οι εισπράξεις όπως: 

1.Χρήματα από ενοίκια και πληρωμές κάθε είδους. 

2.Πληρωμές ασφαλίστρων. 

3.Κάθε επισκευή. 

4.Χρέωση καρτών. 

5.Πληρωμές ρεύματος, νερού και ΔΕΚΟ. 

6.Λογαριασμοί κινητών και σταθερής τηλεφωνίας. 

7.Πληρωμή διδάκτρων. 

8.Πληρωμή για καύσιμα σε Ι.Χ. 

9. Σέρβις αυτοκινήτων.

Τι θα δηλώνουμε

●Καταθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

●Μετοχές, ομόλογα, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων.

●Συμμετοχή σε εταιρείες.

●Απόκτηση ακινήτου.

●Ανέγερση οικοδομής.

●Απόκτηση, συντήρηση και επισκευή Ι.Χ.

●Αγορά περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας.

●Πληρωμές δανείων.

●Εξοφλήσεις πιστωτικών καρτών.

●Δωρεές.

●Γονικές παροχές χρηματικών ποσών.

●Πληρωμή ενοικίων.

●Δίδακτρα φροντιστηρίων.

●Πληρωμή ασφαλίστρων.

●Ασφαλιστικές εισφορές.

●Πληρωμές ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ.

●Δαπάνες διαβίωσης.

Ήδη πάντως σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ο συνολικός αριθμός των φορολογουμένων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, δηλαδή εφορίες και τελωνεία, ανερχόταν τον Σεπτέμβριο στα 4.374.475 άτομα. Από αυτά η φορολογική διοίκηση μπορεί να λάβει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε 1.618.460, δηλαδή σε περίπου έναν στους τρεις! Στους υπολοίπους δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, είτε επειδή έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους είτε επειδή είναι εξαφανισμένοι ή γιατί οι οφειλές τους είναι πολύ χαμηλές (κάτω των 500 ευρώ). Από τους 1.618.460 που μπορεί να λάβει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, έχουν ληφθεί μέτρα περίπου στους μισούς, δηλαδή στους 788.947.

Οι υπόλοιποι 829.513 βρίσκονται στη λίστα αναμονής, για να ληφθούν εναντίον τους μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Στα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης που πρόκειται να λάβει εναντίον τους η φορολογική διοίκηση περιλαμβάνονται τα εξής:

● Δέσμευση ακινήτων και πώλησή τους με πρόγραμμα αναγκαστικού πλειστηριασμού.

● Κατάσχεση μισθών και συντάξεων, με έκδοση κατασχετηρίων στα λογιστήρια επιχειρήσεων και ασφαλιστικών ταμείων. 

● Κατάσχεση εισοδημάτων και απαιτήσεων στα χέρια τρίτων, όπως είναι ενοίκια και απαιτήσεις επιχειρήσεων από πελάτες τους

● Έκδοση κατασχετηρίων προς όλες τις τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου