MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Καζάκης: Τι ομελέτα να φτιάξει ο Τσίπρας αφού δε θέλει να σπάσει αυγά;

Με άρθρο του στο «Χωνί» ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ επισημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διέπεται δυστυχώς από τη λογική του «takeitorleaveit» και το «πωλείται όπως είναι επιπλωμένο».

Σύμφωνα με τον κ. Καζάκη, ίσως να φταίνε οι καινούριες παρέες που απέκτησε στα σαλόνια υψηλής πολιτικής στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

«Γι’ αυτό άλλωστε και ο κ. Τσίπρας διεκδικεί την εκλογική αυτοδυναμία. Όχι την αυτοδυναμία μέσα στο λαό, που θα απαιτούσε τη συγκρότηση ενός πλατύτατου πλειοψηφικού ρεύματος με συμμαχίες και πολιτικές συμφωνίες μέσα από την κινηματική αναγέννηση της κοινωνίας , αλλά και την κομματική αυτοδυναμία στην κυβέρνηση.

Η κομματική αυτοδυναμία υπηρετεί το δόγμα «ισχυρή κυβέρνηση». Σε ολόκληρη τη μεταπολίτευση, όμως, πήξαμε από «ισχυρές κυβερνήσεις» που εφάρμοσαν το πρόγραμμά τους και μας οδήγησαν στην χειρότερη χρεοκοπία στην ιστορία του ελληνικού κράτους».

Προσεγγίζοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα ο κ. Καζάκης υπογραμμίζει ότι το δυστύχημα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως υιοθετήσει τον διχαστικό πολιτικό λόγο του Αντώνη Σαμαρά, αλλά από την ανάποδη.

«Με άλλα λόγια, όπως ο Σαμαράς μας λέει το εκπληκτικό και άκρως προκλητικό «ή εμείς ή το χάος», το ίδιο μας πλασάρει και ο Τσίπρας για τον εαυτό του.

Δηλαδή τι θέλει να μας πει ο κ. Τσίπρας; Ότι έτσι κι αποτύχει ο ίδιος, χάνεται κάθε ελπίδα για τον λαό και την πατρίδα; Τέτοιου τύπου διλήμματα χρησιμοποιεί μόνο όποιος θέλει να φτιάξει κομματικούς στρατούς και όχι να συσπειρώσει το λαό για να λύσει προβλήματα.

Όμως δεν είναι μόνο ατόπημα της ομιλίας Τσίπρα. Υπάρχει και ένα άλλο ακόμα χειρότερο. Υιοθέτησε ανοιχτά την απόσπαση της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Βόρειας Ελλάδος από τον εθνικό κορμό, από την ενιαία και αδιαίρετη εθνική επικράτεια.

Έτσι πρότεινε η Θεσσαλονίκη να παίξει ‘ πρωταγωνιστικό ρόλο… στην αναγκαία διαβαλκανική συνεργασία και τη βαλκανική υπανάπτυξη, ιδιαίτερα στους τομείς του πολιτισμού, της οικονομίας και του περιβάλλοντος.

Καταλάβατε τι λέει; Σε μία περίοδο όπου επίσημα οι δανειστές και οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν σχέδια διάσπασης της εθνικής επικράτειας και κατακερματισμού του ενιαίου και αδιαίρετου χαρακτήρα της σε περιφέρειες και ειδικές οικονομικές ζώνες, με αμφισβητούμενη εθνική κυριαρχία, ο κ. Τσίπρας υιοθετεί πλήρως αυτή τη λογική, θέλοντας τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα να γίνονται ‘επίκεντρο ενός νέου περιφερειακού πόλου συνανάπτυξης’.
Ο Καλλικράτης δημιούργησε περιφέρειες για ‘διεδαφική συνεργασία’, ενώ ο κ. Τσίπρας ζητά ‘συνανάπτυξη’. Μιλάμε για κορυφαία διαφορά!

Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας ζητά να γίνει η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα το δόλωμα στα Βαλκάνια, προκειμένου όπως λέει ο ίδιος, ‘η Ελλάδα να συμπεριφέρεται ως υπεύθυνη ευρωπαϊκή δύναμη’. Δηλαδή, η Ελλάδα να κινείται με γνώμονα όχι τα συμφέροντα του λαού της, αλλά της Ευρώπης. Να γίνει δηλαδή ο σέμπρος των Ευρωπαίων αποικιοκρατών στα Βαλκάνια. Αυτό σημαίνει ‘υπεύθυνη ευρωπαϊκή δύναμη’».

Ο κ.Καζάκης ρωτά τον κ. Τσίπρα ποιες από τις αρχές του ψηφίσματος του ΟΗΕ σχετικά με τη ρύθμιση των κρατικών χρεών αποδέχεται ο ίδιος και το κόμμα του στην αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους της Ελλάδος.

«Αποδέχεται, π.χ. ότι η αναδιάρθρωση και διαγραφή του χρέους είναι κυριαρχικό δικαίωμα του κράτους και δεν μπορεί να εμποδίζεται να εμποδίζεται από κανέναν ιδιώτη δανειστή ή άλλο κράτος;

Αποδέχεται ότι η βιωσιμότητα του χρέους εξαρτάται από το αν μπορεί να εξυπηρετηθεί χωρίς να θίγεται ο πυρήνας των ανθρωπίνων, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων ενός λαού; Αυτά λέει το ψήφισμα, γι’ αυτό και η Ελλάδα των Σαμαροβενιζέλων απήχε. Ο κ. Τσίπρας υιοθετεί αυτές τις αρχές;

Όχι βέβαια. Διότι απλά έχει αποκλείσει τις μονομερείς ενέργειες απέναντι στους δανειστές. Κάτι που το ψήφισμα θεωρεί ως κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους για την αναδιάρθρωση του χρέους του.

Ο κ. Τσίπρας ελπίζει σε μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη που άγνωστο πώς πότε και γιατί θα διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών χρεών, ανάμεσα τους και του ελληνικού.

Ενώ τη βιωσιμότητα του χρέους την εναποθέτει στη ‘ρήτρα ανάπτυξης’ για την αποπληρωμή του υπολοίπου, ‘έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού».

Πηγή  : crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου