Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, οι εθνικές κάλπες θα στηθούν το 2016. Αυτό διεμήνυσε το Μαξίμου βάζοντας τέρμα στα σενάρια για τριπλές εκλογές τον ερχόμενο Μάρτιο.
Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια… παράτολμη πρόβλεψη από μια κυβέρνηση που έχει 153 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ υπό διάλυση και καμιά 10αριά εθνοπατέρες να μην είναι και τόσο σίγουροι.
Τους επόμενους δύο μήνες στη Βουλή δεν θα γίνουν κρίσιμες ψηφοφορίες, όμως, από τον Ιανουάριο ξανάρχεται η τρόικα και οι πληροφορίες λένε ότι ανοίγει καυτά θέματα, όπως π.χ. μειώσεις στις συντάξεις.
Παράλληλα, τον Απρίλιο –πιθανότατα- ξεκινά ο διάλογος για το χρέος, εφόσον η κυβέρνηση παρουσιάσει αξιόπιστα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Τι σημαίνει, όμως, συζήτηση για το χρέος; Νέα μέτρα προκειμένου να μας κουρέψουν εμμέσως οι δανειστές αυτά που χρωστάμε;
Υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας που πιστεύει ότι θα περάσει ακόμη ένα σκληρό μέτρο; «Το έχουν ξαναπεί οι βουλευτές και πάλι ψηφίζουν», θα πει κανείς. Όχι, αυτή τη φορά η κατάσταση είναι πράγματι οριακή, οι βουλευτές δεν μπορούν να ψηφίσουν κάτι άλλο. Αφήστε δε που υπάρχουν και μερικοί που ετοιμάζονται να παίξουν τα παιχνιδάκια που τόσο καλά ξέρει η Αγία Οικογένεια.
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση αυτή βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, έστω κι αν φιλοδοξία του πρωθυπουργού και του επιτελείου του είναι να φτάσουν μέχρι το 2016. Ακόμη κι αν υπάρξουν «μαξιλάρια» ασφαλείας μέσα στη Βουλή, κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι τώρα δεν υπάρχουν «μαξιλάρια» στην κοινωνία. Κι αν δε συμβεί κάτι το συνταρακτικά θετικό για την Ελλάδα, τότε θα είναι θέμα χρόνου η προσφυγή στις κάλπες.
Με την ελληνική προεδρία να τρέχει, ασφαλώς δεν μπορούν να γίνουν εκλογές, επομένως, πιο πιθανή ημερομηνία είναι ο Μάιος και οι τριπλές κάλπες. Εκτός κι αν τα «ατυχήματα» συμβούν την Άνοιξη, όταν θα έχει «κάτσει» η μπίλια για το που το πάνε οι δανειστές.
Επομένως, ο Αντ. Σαμαράς έχει ουσιαστικά δύο ημερομηνίες – σταθμούς για να αλλάξει το κλίμα. Τρεις μήνες ή έξι μήνες για να έρθουν τα πάνω – κάτω και να είναι αυτός «καβάλα στο άλογο» κι όχι ο Αλέξης Τσίπρας και το ασκέρι του.
Το ερώτημα, πάντως, είναι τι θα γίνει αν πάμε έτσι όπως είναι τα πράγματα, σε εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, όποιο κόμμα κι αν βγεί πρώτο θα αναζητήσει συμμαχίες. Τα πάντα συνεπώς θα εξαρτηθούν από το ποια κόμματα θα μπουν στη Βουλή. Αν μπει η ΔΗΜΑΡ τότε θα είναι πρόθυμη για κυβερνητικό συνασπισμό. Ομοίως και ο Π. Καμμένος, τον ο οποίο ο κ. Τσίπρας κρατά σε απόσταση, όμως η προοπτική της εξουσίας θα τους φέρει πιο κοντά.
Υπάρχει και η προοπτική της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης και της νέας καλοκαιρινής περιπέτειας με απανωτές αναμετρήσεις. Αλλά με ένα κατακερματισμένο πολιτικό σύστημα λίγα μπορούν να αλλάξουν και όσοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους έναν… μεγάλο συνασπισμό, δηλαδή κυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, ίσως πιέσουν περισσότερο για να γίνει κάτι τέτοιο. Εδώ τα βρήκε ο Μητσοτάκης με το Φλωράκη, λένε χαρακτηριστικά.
Σε λίγες ημέρες μπαίνει το 2014 το οποίο θα είναι πολύ ενδιαφέρον και πολύ περίεργο. Θα… τα δούμε όλα που λέει και ο λαός.
Μέχρι εκείνες τις μέρες της θύελλας, δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε με όλα τα «παρτάλια» της πολιτικής. Ο Βύρων που θέλει να ανέβει στον… Ηλιάτορα του Καμμένου, η κορυφαία πολιτικός, Ραχήλ Μακρή που θέλει να κατέβει από αυτό και δηλώνει επικίνδυνα ελεύθερη, κάτι απίστευτοι πρώην Πασόκοι που το παίζουν κεντροαριστεροί, ο Κουβέλης που νομίζει ότι θα ηγηθεί μιας νέας δημοκρατικής συμμαχίας, ο Βενιζέλος που πήρε κόμμα και αφήνει… απόκομμα, και μια σειρά άλλων γελωτοποιών.
Πηγή : antinews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου