MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Πολιτικό λάθος η παράδοση της Μακεδονίας – Κανείς έλληνας δεν είναι υπερήφανος με το ξεπούλημα της ιστορίας

Το όνομα Βόρειος Μακεδονία είναι μεγάλη νίκη για την FYROM και μεγάλη ήττα για την Ελλάδα. 

Σε ιστορικό ατόπημα, ποδοπατώντας με εθνομηδενιστική στρατηγική αγώνες δεκαετιών και ιστορία αιώνων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησαν με τον σκοπιανό πρωθυπουργό Zaev να μετονομαστεί η FYROM σε Βόρεια Μακεδονία που θα αναγνωρίζει η Ελλάδα ως Severna Makedonja.

O σκοπός της κίνησης αυτής ήταν να ικανοποιηθούν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ που θέλουν και οι δύο οργανισμοί να εντάξουν την FYROM αυτό το κράτος των 2,3 εκατ κατοίκων στους κόλπους τους. 

Γιατί είναι ιστορικό λάθος; 

Α) Ποδοπατείται η ιστορία της Ελλάδος και οι εθνικοί αγώνες με τους μακεδονομάχους ώστε η ελληνική Μακεδονία σήμερα να είναι ελεύθερη και τμήμα της ελληνικής δημοκρατίας. 

Β) Η Ελλάδα αναγνωρίζει στα βόρεια σύνορα της ένα κράτος με το όνομα Μακεδονία με γεωγραφικό προσδιορισμό Βόρεια Μακεδονία. 

Το επιχείρημα ότι επειδή είναι γεωγραφικός προσδιορισμός σημαίνει ότι συνειρμικά θα υφίσταται και η Νότια Μακεδονία της Ελλάδος είναι παραπλανητικό γιατί εξισώνει την ελληνική ιστορία με ένα κομουνιστικό μόρφωμα της εποχής του Josip Broz Tito.

Γ) Η Ελλάδα αποδέχθηκε την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας επίσης ιστορικά ανεπίτρεπτο.

Δ) Επί σχεδόν 20 χρόνια οι σκοπιανοί προσπαθούσαν από το ιστορικό πουθενά να αποκτήσουν ιστορία και κληρονομία κατασκευάζοντας ένα μύθο ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου δηλαδή εμφανίστηκαν ως κλέφτες της ιστορίας, ως λαθρεπιβάτες της πολιτιστικής κληρονομίας. 

Έρχεται η Ελλάδα και με αυτή την εγκληματική πρόταση αναγνωρίζει στους σκοπιανούς ότι είναι απόγονοι του Αλεξάνδρου αναγνωρίζεται σε ένα ιστορικό κλέφτη να επικαλείται… εθνική συνείδηση. 

Ε) Είναι ξεκάθαρο ότι το όνομα Βόρειος Μακεδονία είναι μεγάλη νίκη για την FYROM και μεγάλη ήττα για την Ελλάδα. 

Όσα κόμματα και βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου ψηφίσουν υπέρ του ονόματος Βόρειος Μακεδονία θα έχουν επιτελέσει έγκλημα κατά του ελληνισμού, της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

ΣΤ) Το σχέδιο ανταλλαγής αγαλμάτων μεταξύ Ελλάδος και FYROM μπορεί να θεωρηθεί τελείως γελοίο. 

Κανείς έλληνας δεν θα είναι υπερήφανος που ξεπουλήθηκε η ελληνική ιστορία από μια ελληνική κυβέρνηση εθνομηδενιστών. 

Η Ελλάδα πιόνι στο παιχνίδι του ΝΑΤΟ 

Η Ελλάδα παίζει το παιχνίδι των αμερικανών και των ευρωπαίων ως προς την FYROM την πρώην Γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας και θα αποδειχθεί στην πράξη ως εθνικά επιζήμια η ακολουθούμενη εξωτερική πολιτική. 

Μπορεί ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός να πήρε έναντι του ονόματος Βόρεια Μακεδονία έξοδο από τα μνημόνια χωρίς πιστωτική γραμμή με αυξημένο capital buffer αλλά η παραχώρηση ενός ιστορικού ονόματος…δεν θα αποτελέσει εφαλτήριο για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών.
Θα είναι μια μονίμως επίπλαστη και εύθραυστη σχέση 

Γιατί;

Ορισμένοι υποστηρίζουν όχι με δόλο αλλά ως επιχείρημα ότι δεν έχει νόημα αυτή κόντρα 10ετιών με την FYROM.

Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος να αποδεχθεί σύνθετη ονομασία με το όνομα Μακεδονία υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση και ότι μέσω της οικονομικής διπλωματίας η FYROM θα είναι υπό τον έλεγχο της Ελλάδος. 

Αυτά όμως τα επιχειρήματα είναι μυθοπλασίες που στερούνται λογικής. 

Γιατί; 

Η Ελλάδα στο παρελθόν στην περίοδο της επίπλαστης οικονομικής της ευημερίας μέσω των τραπεζών, ειδικά της Εθνικής τράπεζας και ελληνικών επιχειρήσεων είχαν καταφέρει να ελέγχουν την οικονομία της FYROM. 

Παρά αυτή την οικονομική διείσδυση οι κάτοικοι της FYROM περίπου 2 εκατ σλάβοι, αλβανοί κ.α. ούτε τις αλλυτρωτικές βλέψεις εγκατέλειψαν, συνέχισαν να προκαλούν και να επιμένουν ότι υφίσταται μακεδονικός λαός, μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ιστορία…που δεν είναι ελληνική. 

Ενώ είχε προϋπάρξει έντονη οικονομική διπλωματία και διείσδυση οικονομική το αποτέλεσμα ήταν για την Ελλάδα σχεδόν μηδέν. 

Δεν απέδωσε η προσπάθεια της Ελλάδος να ελέγξει την οικονομία της FYROM....για τα εθνικά συμφέροντα. 

Οι έλληνες χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα την FYROM για την σύσταση εταιριών καθώς ο φορολογικός συντελεστής είναι 12,5% για τις νεοϊδρυθείσες αλλοδαπές εταιρίες. 

Ωστόσο η πλειοψηφία των εταιριών αυτών δεν έχει παραγωγικό αντικείμενο αλλά το κίνητρο είναι η φοροαποφυγή. 

Και ενώ η ιστορία διδάσκει ότι η οικονομική διπλωματία έχει αποτύχει η Ελλάδα προτείνει το όνομα Βόρεια Μακεδονία. 

Η FYROM υποκρίνεται ότι θα αλλάξει το σύνταγμα μια χώρα που ενώ δεν μπορεί να απειλήσει την Ελλάδα, δεν θα εγκαταλείψει ούτε ότι είναι μακεδόνες, ούτε ότι μιλούν την μακεδονική γλώσσα. 

Ακόμη και εάν υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο σύνταγμα στο πλαίσιο διπλωματικών τακτικών η FYROM δεν θα έχει απεμπολήσει ή εγκαταλείψει καμία από τις πάγιες θέσεις της. 

Οι αμερικανοί θέλουν να εντάξουν στο ΝΑΤΟ την FYROM για να ανακόψουν τον ρωσικό επεκτατισμό και για να μην αφήσουν την FYROM έρμαιο της τουρκικής προπαγάνδας. 

Οι ευρωπαίοι θέλουν να κλείνουν υποθέσεις καθώς θεωρούν τις διμερείς εκκρεμότητες «γραφειοκρατία».

Η Ελλάδα θέλοντας να εμφανιστεί ως μια διαλλακτική χώρα οδηγείται σε εθνική ήττα καθώς από την υπόθεση FYROM δεν θα κερδίσει το παραμικρό. 

Η Ελλάδα παίζει ένα παιχνίδι που κερδίζουν όλοι οι άλλοι χωρίς εθνικό όφελος.
Αυτά τα ανερμάτιστα περί οικονομικής διπλωματίας δοκιμάστηκαν και απέτυχαν στο παρελθόν και μάλιστα δοκιμάστηκαν ουσιωδώς και απέτυχαν. 

Η ελληνική κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί εθνικά συμφέροντα επιζητώντας λύση για την FYROM και το όνομα όταν εγκαταλείπει πάγιες εθνικές θέσεις. 

Η FYROM λόγω της μίξης των κατοίκων της χώρας ένα συνονθύλευμα σλάβων, αλβανών και Ρομά δεν θα είναι ποτέ αξιόπιστος σύμμαχος της Ελλάδος. 

Η αλήθεια έχει αποκαλυφθεί....δυστυχώς η ελληνική διπλωματία ακόμη δεν έχει κατανοήσει ότι δεν εξυπηρετεί εθνικά συμφέροντα...δεν υπάρχει όφελος για την Ελλάδα. 

Ποια τα επιχειρήματα της ελληνικής κυβέρνησης για την λύση που προτείνει; 

1. Η συμφωνία ανταποκρίνεται απόλυτα στην εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για χρήση erga omnes, που διατηρεί η χώρα εδώ και 20 χρόνια. 

2. Η αποδοχή της χρήσης erga omnes αποτελεί μεγάλη διπλωματική επιτυχία για την Ελλάδα, δεδομένου ότι στο παρελθόν αυτό δεν είχε γίνει αποδεκτό ούτε ως βάση συζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι οι γείτονές μας όχι μόνο θα χρησιμοποιούν το συμφωνηθέν όνομα στις διεθνείς τους σχέσεις, στους διεθνείς οργανισμούς, στα διεθνή fora και στα διεθνή έγγραφα, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. 

3. Το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», που θα αναγνωρίζεται στη χώρα μας ως «Severna Makedonja» βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό που ενείχε η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», το οποίο αποτελούσε τη συνταγματική ονομασία της γείτονος και με το οποίο είχε ήδη αναγνωριστεί από περισσότερα από 140 κράτη σε διμερές επίπεδο, μεταξύ των οποίων τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα.

4. Η κυβέρνηση ωστόσο πέτυχε όχι μόνο την αποδοχή του erga omnes αλλά και την υποχρέωση της γείτονος να προχωρήσει άμεσα σε συνταγματική αναθεώρηση. 

5. Η συνταγματική αναθεώρηση αποτελεί τεράστια νίκη της Ελλάδας, δεδομένου ότι δεν περιλαμβανόταν στην εθνική γραμμή, όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 χρόνια και ακολουθήθηκε από όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά αποτέλεσε κόκκινη γραμμή της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και ότι ουδέποτε στο παρελθόν έχει συμφωνήσει χώρα σε αλλαγή του Συντάγματός της βάσει διεθνούς συμφωνίας. 

6. Η συμφωνία προβλέπει πως η Ελλάδα θα προχωρήσει σε κύρωση μόνο αφού ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα. Η μεν πρόσκληση στο ΝΑΤΟ και το άνοιγμα κεφαλαίων της ΕΕ θα πραγματοποιηθούν με την κύρωση από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ της σύμβασης, η ένταξή της και στους δυο οργανισμούς θα γίνει όμως μετά τη συνταγματική αναθεώρηση, καθώς στην πρόσκληση θα προβλέπεται ρητά πως είναι άκυρη εάν δεν πληρωθεί ο όρος της αναθεώρησης.

7. Με τη συμφωνία αυτή παίρνουμε πίσω την ιστορία μας, τα σύμβολα και την παράδοσή μας αφού στη συμφωνία η γειτονική χώρα αποδέχεται ρητά το διαχωρισμό μεταξύ των Ελλήνων Μακεδόνων, του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού τους, τη γλώσσα τους και την περιοχή στην οποία διαβιούν από τη μία, και του λαού της εν λόγω χώρας με τη δική του ιστορία, γλωσσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά από την άλλη (βλ. άρθρο 7 παρακάτω). 

8. Το όνομα θα εγγραφεί στο σύνταγμα της πΓΔΜ με την απαραίτητη αναθεώρηση. Παράλληλα, οι πάνω από 140 χώρες που αναγνωρίζουν σήμερα την εν λόγω χώρα με τον όρο Μακεδονία, θα την αναγνωρίζουν εφεξής ως Βόρεια Μακεδονία. 

9. Το όνομα διαχωρίζει απόλυτα την εν λόγω χώρα από την ελληνική Μακεδονία και τις τρεις περιφέρειές της (Ανατολική, Κεντρική, Δυτική). 

10. Το τέλος του αλυτρωτισμού επιβεβαιώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο καθώς παρέχονται εγγυήσεις με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ως προς την εξάλειψη, πρόληψη και καταστολή πάσης φύσεως αλυτρωτικής ρητορικής και ενεργειών είτε προέρχονται από δημόσιους είτε από ιδιωτικούς φορείς. 

11. Εξασφαλίσθηκε η απαλοιφή όλων των αλυτρωτικών αναφορών από το σύνταγμα της γείτονος. Για παράδειγμα, α) αντικαθιστούν το άρθρο για τη στήριξη της ομογένειάς τους, με πιστή αντιγραφή του αντίστοιχου κεφαλαίου στο Ελληνικό Σύνταγμα. Στο πλαίσιο αυτό αφαιρούνται οι αναφορές σε προστασία ‘’μακεδονικών μειονοτήτων’’ σε γειτονικές χώρες β) αντικαθίσταται το άρθρο για την προστασία των συνόρων απαλείφοντας οποιεσδήποτε προβληματικές αναφορές, γ) αφαιρούνται οποιεσδήποτε ακόμα και έμμεσες ιστορικές αναφορές σε αλυτρωτικές βλέψεις στο προοίμιο του Συντάγματος. 

12. Η συμφωνία προβλέπει πως η ιθαγένεια/υπηκοότητα στην Βόρεια Μακεδονία θα είναι Macedonian/citizen of the Republic of North Macedonia. Ο ανωτέρω ενιαίος όρος αντικαθιστά το σκέτο «Macedonian» που αναγράφεται σήμερα στα ταξιδιωτικά έγγραφα, άρα αποτελεί σαφή βελτίωση. Η Ελλάδα θα αναγνωρίζει την ιθαγένεια/υπηκοότητα ως «πολίτες της Severna Makedonja».

Σημειώνεται ότι είναι διαφορετικός ο όρος «ιθαγένεια/υπηκοότητα» (nationality) από τον όρο εθνότητα (ethnicity). Συνεπώς, η συμφωνία δεν αναγνωρίζει εθνότητα/έθνος, αλλά το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των πολιτών της γείτονος. Mε το άρθρο 7 της συμφωνίας κατοχυρώνεται ότι οι πολίτες μας έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να προσδιορίζουν τους γείτονές μας με όποιο όρο χρησιμοποιούν. (βλ. άρθρο 7 παρακάτω)

13. Οι γείτονές μας ήδη έχουν αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου τους, του αυτοκινητοδρόμου τους και του σταδίου τους. Θα υπάρξει είτε ανταλλαγή αγαλμάτων με τον Δήμο της Θεσσαλονίκης ή σε περίπτωση που η ανταλλαγή δεν γίνει, η συμφωνία προβλέπει πως η γειτονική χώρα θα τοποθετήσει πλακέτες σε αγάλματα και μνημεία ώστε να καθίσταται σαφές ότι αποτελούν σύμβολα του ελληνικού πολιτισμού (π.χ ο Ιππέας στην πλατεία των Σκοπίων θα έχει επιγραφή πως αναφέρεται στην ελληνιστική περίοδο και θα σημειώνεται ότι συμβολίζει τη φιλία Ελλάδας – πΓΔΜ). 

14. Παρά το γεγονός ότι η γλώσσα «Macedonian language» είχε αναγνωριστεί από την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΟΗΕ ήδη από το 1977, η στη συμφωνία εμπεριέχεται η πρόσθετη σαφής διατύπωση ότι ανήκει στην οικογένεια των Νότιων Σλαβικών γλωσσών, καθώς και η ρητή καταγραφή ότι η γλώσσα αυτή διαχωρίζεται από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική-μακεδονική γλωσσική κληρονομιά. 

15. Όλοι οι επιθετικοί προσδιορισμοί κρατικών και ευρύτερα δημοσίων, οργάνων καθώς και ομογενειακών/πολιτιστικών οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από το κράτος θα καθορίζονται με τον όρο «της Βόρειας Μακεδονίας» με ταυτόχρονη κατάργηση του προσδιορισμού «της Μακεδονίας».
16. Καθιερώνεται Ομάδα εργασίας ειδικών η οποία από το 2019 και μέσα σε 3 χρόνια θα πρέπει να διευθετήσει θέματα εμπορικών σημάτων".

Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου