Μετά την οικονομική κρίση «έρχεται» η πολιτική, όπως ακριβώς είχαμε εκτιμήσει στο άρθρο μας: Το «τέλος» της πολιτικής…
Αυτό ανακοίνωσε ο παγκοσμιοποιητής, George Soros και απ' ότι δείχνουν τα πράγματα ετοιμαζόμαστε για ραγδαίες εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Την λύση στην «πολιτική κρίση». η οποία θα προέλθει από την δικαιολογημένη πολιτική απαξίωση, θα δώσει εν αρχή μια παγκόσμια κυβέρνηση «συνεργασίας», σε όσες χώρες είνα αυτό δυνατό, η οποία επιδιώκεται να δώσει την θέση της σε ένα κέντρο εξουσίας, το οποίο θα στηρίζεται και επίσημα από πολυεθνικές.Θα πατήσουν πάνω στον φόβο της ακυβερνησίας, αφού σύμφωνα με τον Σόρος: Μετά την οικονομική κρίση ακολουθεί η πολιτική κρίση και η Ευρώπη κινδυνεύει.
Όπως θα διαβάσετε στην συνέχεια αυτό που ανησυχεί τους παγκοσμιοποιητές της Δύσης είναι η κατάσταση στην Ουκρανία (θυμηθείτε εδώ), την οποία οι ίδιοι δημιούργησαν, δίχως να λάβουν για άλλη μια φορά υπόψη σοβαρά υπόψη τον ρωσικό παράγοντα, ο οποίος στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους, προασπίζοντας τα δικά του συμφέροντα.
Διαβάζουμε την είδηση με βάση δημοσίευμα της Καθημερινής, όπως την βρήκαμε στο iefimerida:
Η οικονομική κρίση ήταν ίσως το ηχηρότερο καμπανάκι που χτύπησε εντός της Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες. Το θέμα είναι αν οι ήχοι έφτασαν στα… σωστά αυτιά και αν αναλύθηκαν ορθά. Τουτέστιν: το ερώτημα είναι αν η οικονομική κρίση μάς έκανε σοφότερους.
Όπως σημειώνει η Καθημερινή, στο θέατρο του μουσείου σύγχρονης τέχνης Bozar στις Βρυξέλλες (ήταν κατάμεστο εν ώρα Μουντιάλ, αν αυτό σημαίνει κάτι) ο διάσημος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι και ο πρώην υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί, βρέθηκαν στο ίδιο πάνελ για να συζητήσουν αυτό ακριβώς το θέμα. Ποιο είναι το μέλλον της Ευρώπης και πόσο σοφότερη έγινε από την κρίση.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του Τζορτζ Σόρος που και παλαιότερα έχει ταχθεί με το μέρος των απαισιόδοξων ως προς τη διαχείριση της κρίσης από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Μάλιστα, για άλλη μια φορά τόνισε πως ότι αν δεν επικεντρωθεί η ΕΕ την επόμενη πενταετία στην ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και την δημιουργία θέσεων εργασίας μπορεί και να αντιμετωπίσει ακόμα και πρόβλημα δημοκρατίας.
Πολιτική κρίση
Για να γίνει πιο κατανοητός προχώρησε ακόμα περισσότερο τον συλλογισμό του λέγοντας πως μετά την οικονομική κρίση, έρχεται στην Ευρώπη μια πολιτική κρίση: «Η οξεία κρίση του ευρώ είναι πια πίσω μας, αλλά τώρα αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι μια πολιτική κρίση», τόνισε. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι παρόλο που είχε υποτιμήσει τις δυνατότητες να αλλάξουν οι πολιτικές στην Ευρώπη και πίστευε μέχρι πρόσφατα ότι όποιες αλλαγές γίνονται στις Βρυξέλλες θα είναι μικρές και περισσότερο στο περιθώριο, τώρα αυτό που βλέπει είναι μια πραγματική αλλαγή μέσα από την αναπτυξιακή πολιτική που προτείνει ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός στα μάτια του Τ. Σορός θέλει να εκμεταλλευτεί «κάτι που μέχρι τώρα έχει μείνει ανεκμετάλλευτο» όπως χαρακτηριστικά λέει και αυτό δεν είναι άλλο από την εισαγωγή των ευρωομολόγων προγραμμάτων – ομόλογα δηλαδή που θα χρησιμοποιούνται για την χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων. Αυτά τα ευρωομόλογα προγραμμάτων δεν θα κάνουν τίποτα διαφορετικό από αυτό που θα έκαναν τα ευρωομόλογα αν είχαν εισαχθεί στην Ευρώπη πριν μερικά χρόνια και θα είχαν μειώσει το βάθος της κρίσης λέει. «Αυτό βέβαια δεν ήταν δυνατόν καθώς η καγκελάριος Μέρκελ είχε πει ότι αυτό δεν θα συμβεί όσο ζει» λέει ο 83 χρόνος επενδυτής ο οποίος όμως βλέπει ότι αν βρεθεί ένα τρόπος αυτά τα ομόλογα να παρουσιαστούν διαφορετικά και να εκδοθούν σε συνεργασία με την ΕΚΤ τότε τα αποτελέσματα μπορεί και να είναι εντυπωσιακά.
Οι αναξιοποίητοι πόροι
Όπως εξηγεί «100 δισεκατομμύρια σε ευρωομόλογα προγραμμάτων μπορεί να δημιουργήσουν επενδύσεις τρισεκατομμυρίων ευρώ» που εύκολα θα αποπληρωθούν ενώ μπορούν να χρησιμοποιήσουν πόρους αναξιοποίητους. Πιο συγκεκριμένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έργα υποδομής, δημιουργία ενός έξυπνου ηλεκτρικού δικτύου, δημιουργία αμφίδρομου δικτύου παροχής φυσικού αερίου από την Ισπανία ως την Ουκρανία λέει ο Σορός με ενθουσιασμό εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το εγχείρημα.
Ο Πούτιν
Αναφερόμενος στην πολιτική κρίση που προανήγγειλε ο διεθνής επενδυτής αυτό που τον ανησυχεί βαθιά είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία καθώς η «Νέα Ρωσία» με την ριζοσπαστική της κυβέρνηση όπως την χαρακτηρίζει δημιουργεί «υπαρξιακό πρόβλημα» στην Ευρώπη και τονίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να υπερισχύσει ενωμένη.
Πηγή : pygmi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου