Βασικός λόγος που πολλοί στην Ελλάδα υποστηρίξαμε την αγορά των γαλλικών μαχητικών Rafale, ήταν το γεγονός ότι τα πλεονεκτήματα που διαθέτουν είναι άγνωστα στην τουρκική πολεμική αεροπορία. Αυτό δίνει στην ελληνική αεροπορία πλεονέκτημα και φέρνει σε δύσκολη θέση τους Τούρκους χειριστές που δεν έχουν αντιμετωπίσει τα Rafale στο πεδίο. Όμως είναι έτσι, ή με ευθύνη της Γαλλίας ο εχθρός τελικά γνωρίζει τα μυστικά των Rafale, πριν καν τα αποκτήσουμε εμείς;
Την προηγούμενη εβδομάδα, γράφτηκαν πολλά σχετικά με την απόφαση του Κατάρ, να μετασταθμεύσει 36 αεροσκάφη του στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων και Rafale. Αυτή η ενέργεια, ωστόσο, ακυρώνει τον πρωτεύοντα λόγο για τον οποίο η Ελλάδα απόκτησε τα Rafale. H αντίδραση των Γάλλων ήταν χλιαρή. Προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα. Τα πράγματα, όμως, είναι χειρότερα! Μας το δείχνει μία αποκαλυπτική φωτογραφία (την παρουσιάζουμε κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα) που κυκλοφόρησε σε κλειστές ομάδες στα social media:
Την προηγούμενη εβδομάδα, γράφτηκαν πολλά σχετικά με την απόφαση του Κατάρ, να μετασταθμεύσει 36 αεροσκάφη του στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων και Rafale. Αυτή η ενέργεια, ωστόσο, ακυρώνει τον πρωτεύοντα λόγο για τον οποίο η Ελλάδα απόκτησε τα Rafale. H αντίδραση των Γάλλων ήταν χλιαρή. Προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα. Τα πράγματα, όμως, είναι χειρότερα! Μας το δείχνει μία αποκαλυπτική φωτογραφία (την παρουσιάζουμε κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα) που κυκλοφόρησε σε κλειστές ομάδες στα social media:
Εστιάζουμε στον τρίτο πιλότο από δεξιά ο οποίος κρατά σημειώσεις. Πρόκειται για πιλότο της Αεροπορίας του Πακιστάν, όπως φαίνεται από την σημαία στο μπράτσο του. Δίπλα του και πίσω του κάθονται πιλότοι του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας, στο πλαίσιο της άσκησης “Anatolian Eagle 2021”, που η Τουρκία διοργάνωσε μαζί με τους συμμάχους της, το Πακιστάν το Κατάρ και για πρώτη φορά και το Αζερμπαϊτζάν.
Μία αποκαλυπτική λεπτομέρεια
Ελάχιστοι παρατήρησαν μια λεπτομέρεια, η οποία αποτυπώνεται ευκρινώς στην δεύτερη φωτογραφία στον κόκκινο κύκλο. Ο εν λόγω Πακιστανός πιλότος, στο μπράτσο του πάνω από την σημαία του Πακιστάν, φέρει το σήμα (patch στην ορολογία των πιλότων) του μαχητικού Rafale. Εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα, διότι το Πακιστάν δεν διαθέτει Rafale. Άρα, από πού κι ως που ο Πακιστανός πιλότος φέρει αυτό το σήμα;
Οι πηγές μου αναφέρουν ότι η ιστορία ξεκινά από παλιά, πριν η Ελλάδα αποφασίσει να προμηθευτεί Rafale, όταν η Ινδία αποφάσισε να τα προμηθευτεί το 2016. Τον Απρίλιο 2019, ένα άρθρο της ινδικής “Hindustan Times” εγκαλούσε την Γαλλία, διότι σύμφωνα με τον αρθρογράφο Rezaul Hasan Laskar, ενώ η Ινδία είχε παραγγείλει Rafale «το Πακιστάν έστειλε στο Παρίσι δύο πιλότους του να εκπαιδευτούν σε αυτά, πριν καν αυτά μπουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από την αεροπορία της Ινδίας».
Η αποκάλυψη εκείνη πήρε έκταση, αναγκάζοντας τον Γάλλο Πρέσβη στην Ινδία Αλεξάντρ Ζίνγκλερ να προχωρήσει σε διάψευση, χαρακτηρίζοντας την “fake news”! Το άρθρο του Laskar γράφτηκε το 2019, αλλά αναφερόταν σε μια έκθεση του 2016 γραμμένη στα αραβικά, η οποία έλεγε ότι «η Dassault Aviation της Γαλλίας υπέγραψε την συμφωνία για τα Rafale με την Ινδία τον Σεπτέμβριο 2016 και λίγο αργότερα, το Νοέμβριο, δυο Πακιστανοί πιλότοι πήγαν να εκπαιδευτούν στην Γαλλία».
Άλλοι αναλυτές, επικαλούμενοι πληροφορίες, μιλάνε ξεκάθαρα για Πακιστανούς πιλότους ανταλλαγής (“Pakistani exchange officers”), οι οποίοι μαθαίνουν τα μυστικά των Rafale, πετώντας τα για το Κατάρ. Ενημερώνουν, βέβαια, την αεροπορία τους για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τα αντιμετωπίζουν σε αερομαχίες. Και ενώ τα πράγματα άρχισαν να εξομαλύνονται μεταξύ Ινδίας και Γαλλίας, το Κατάρ παρήγγειλε 12 επιπλέον Rafale το 2017, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 36, σε μια συνολική συμφωνία που άγγιξε τα 6.5 δισ. ευρώ. Και ναι μεν είναι πολλά τα λεφτά για την κατασκευάστρια Dassault, αλλά φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι οι Ινδοί δημοσιογράφοι είχαν δίκιο που φώναζαν. Η πολεμική αεροπορία του Κατάρ έχει στις τάξεις της Πακιστανούς πιλότους που μαθαίνουν τα μυστικά των Rafale.
Έκθετοι οι Γάλλοι
Η φωτογραφία που παρουσιάζουμε σήμερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα αυτό ακριβώς αποδεικνύει. Η Ελλάδα προστέθηκε στην λίστα όσων χωρών προμηθεύτηκαν Rafale, με αποτέλεσμα η αξία του αεροσκάφους να ανεβεί στην αγορά, μιας και η ελληνική αεροπορία είναι από τις καλύτερες διεθνώς και η επιλογή της προσθέτει στην αξιοπιστία του Rafale. Η Ελλάδα, εξάλλου, είναι για σχεδόν μισό αιώνα πελάτης της γαλλικής Dassault.
H φωτογραφία, λοιπόν, εκθέτει τους Γάλλους και την Dassault, αφού από τη μια έχουμε χώρες όπως η Ινδία και η Ελλάδα, που δίνουν δισ. για να αποκτήσουν και να συντηρούν Mirage και Rafale από το υστέρημα των πολιτών τους και από την άλλη έχουμε Πακιστανούς και Τούρκους, που μαθαίνουν τα στρατηγικά μυστικά των αεροσκαφών αυτών από τους Καταριανούς.
Δεν μιλάμε για απλή εκμάθηση των μυστικών του αεροσκάφους που σε ένα θερμό επεισόδιο Ινδίας-Πακιστάν, οι Ινδοί θα έχουν απωλέσει το πλεονέκτημά τους, αλλά για κάτι χειρότερο. Μιλάμε για μεταστάθμευση Rafale (4,5ης γενιάς) από το Κατάρ στην Τουρκία, με αποτέλεσμα η τουρκική αεροπορία πιθανόν να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σε μια σύγκρουση με την Ελλάδα πάνω από το Αιγαίο ή την Μεσόγειο!
Δωρεάν Rafale για την Τουρκία!
Στην αριστερή φωτό, ο σουλτάνος πριν μια εβδομάδα, διαφημίζει την τζάμπα αεροπορία που απέκτησε από τους Καταριανούς, σε μια περίοδο που έχει απαξιωθεί η δική του. Και ξυπνά άσχημα αντανακλαστικά σε όσους υποστηρίξαμε την συμμαχία με τους Γάλλους, μιας και αισθανόμαστε κορόιδα που δίνουμε τα λεφτά μας στην γαλλική βιομηχανία, όταν αυτή προσποιείται ότι δεν συμβαίνει τίποτα στην τουρκική βάση του Ικονίου (Konya) όπου θα βρίσκονται μόνιμα τα καταριανά Rafale και 250 πιλότοι.
Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι εμείς βιαζόμασταν να αποκτήσουμε Rafale κι ο σουλτάνος, με την σιωπηρή ανοχή των Γάλλων, κατάφερε να τα έχει πρώτος και μάλιστα τσάμπα στο έδαφός του! Τι έχει να πει, άραγε, για όλα αυτά η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα, Πατρίκ Μεζονάβ; Όσοι υποστηρίξαμε την αγορά των Rafale πιστεύαμε –όπως αποδεικνύεται αφελώς– ότι η Γαλλία είναι ένας έντιμος προμηθευτής και εταίρος, παρότι είχαμε ακούσει στο παρελθόν για Πακιστανούς που πετούσαν διαφόρους τύπους αεροσκαφών της Τουρκίας στο Αιγαίο και παρότι είχαμε ακούσει τι είχε συμβεί μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.
Πηγή : https://slpress.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου