MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Πρώτη σε ανεργία στην Ευρώπη η Ελλάδα επί Κ.Μητσοτάκη: Το κυβερνητικό lockdown στοίχισε την δουλειά σε 1 ανά 2 Έλληνες!

Ελάχιστα επηρεάστηκε η Σουηδία


«Καμένη γη» είναι η Ελλάδα μετά το lockdown, καθώς χιλιάδες πολίτες έχασαν τη δουλειά τους εν μέσω πανδημίας.


Όπως αναφέρει η έρευνα του Eurofound πάνω από το 20% των Ελλήνων έχασε την εργασία του εξαιτίας του κυβερνητικού lockdown, ποσοστό που είναι το χειρότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η έρευνα του Eurofound εστιάζει στις επιπτώσεις της πανδημίας στην πρώτη φάση της (άνοιξη του 2020), στην δεύτερη φάση (καλοκαίρι του 2020) και πλέον δημοσιεύονται τα συνολικά αποτελέσματα, τα οποία περιλαμβάνουν την τρίτη φάση (άνοιξη του 2021).

Τα στατιστικά δεδομένα που καταφθάνουν καθημερινά πλέον από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς περιγράφουν μία εξαιρετικά αρνητική εικόνα για τις επιδόσεις της χώρας μας στη διαχείριση της κρίσης και καταρρίπτουν όλη τη γνωστή επιχειρηματολογία η οποία προωθείται από τα κυβερνητικά κλιμάκια και τα φίλια προς την κυβέρνηση ΜΜΕ περί επιτυχούς και αποτελεσματικής αντιμετώπισης της πανδημίας.

Έτσι η Ελλάδα είναι από τις τελευταίες χώρες της ΕΕ ως προς τη συνολική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, είναι από τις τελευταίες χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, ενώ κατατάσσεται στις τελευταίες χώρες του δυτικού κόσμου γενικότερα ως προς τις μεθόδους και την αποτελεσματικότητα των μηχανισμών διαχείρισης της πανδημίας καθ' όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΕ:

- Η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη θέση, 1η ανάμεσα στις 27 χώρες της ΕΕ, στις απώλειες θέσεων εργασίας με ποσοστό 45,5% συνολικά και στα τρία κύματα της πανδημίας (πολίτες που είχαν δουλειά πριν και απάντησαν ότι την έχασαν).

- Στη 2η χειρότερη θέση είναι η Κύπρος (43,6%) και στην 3η η Σλοβενία (39,3%).

- Την καλύτερη θέση έχει η Σουηδία (10,4%) και ακολουθούν η Δανία (11%) και το Λουξεμβούργο (13,6%).

- Ο μέσος όρος των 27 χωρών της ΕΕ στις απώλειες θέσεων εργασίας είναι 28,1%.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ στο ποσοστό όσων απαντούν πως έχασαν την δουλειά τους (από όσους είχαν δουλειά πριν) κατά την διάρκεια της πανδημίας.
 

Στην Ελλάδα το ποσοστό ξεπερνάει το 20% ενώ ακολουθεί η Λιθουανία στην δεύτερη θέση και η Ισπανία στην τρίτη θέση.

Στον αντίποδα εμφανίζονται το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία (και οι δύο χώρες με ποσοστά κάτω του 5%) και το Βέλγιο (κάτι περισσότερο από 5%).

Ο μέσος όρος για τις χώρες της ΕΕ (27) είναι κάτι λιγότερο από 10%.

Στην τρίτη θέση η Ελλάδα στην ΕΕ στο ποσοστό όσων είδαν τα οικονομικά τους να χειροτερεύουν κατά την διάρκεια της πανδημίας
 

Στην τρίτη θέση στην ΕΕ η Ελλάδα στο ποσοστό όσων είδαν τα οικονομικά τους να χειροτερεύουν μέσα στην πανδημία (κάτι λιγότερο από 40%). Στην πρώτη θέση η Βουλγαρία (κάτι περισσότερο από 40%) και στην δεύτερη θέση η Σλοβακία (40%).

Στον αντίποδα και πάλι το Λουξεμβούργο, η Δανία (λιγότερο από 10%) και η Σουηδία.

Ο μέσος όρος της ΕΕ (27) είναι στο 25%.

Στην τρίτη θέση η Ελλάδα και στο ποσοστό (άνω του 70%) των ανθρώπων που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα οικονομικά
 

Στην τρίτη θέση και με ποσοστό άνω του 70% η Ελλάδα στην ΕΕ, στο ποσοστό όσων δηλώνουν πως δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα οικονομικά. Υψηλό το ποσοστό καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κροατία και στην δεύτερη η Σλοβακία.

Στον αντίποδα η Δανία (15%), το Λουξεμβούργο και η Σουηδία (κάτι περισσότερο από 20%).

Ο μέσος όρος της ΕΕ (27) είναι κάτι περισσότερο από 40%.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου