MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Σάββας Καλεντερίδης: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «Κερκόπορτα» που θα εκθέσει σε κίνδυνο την πραγματική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη

Σάββας Καλεντερίδης: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «Κερκόπορτα» που θα εκθέσει σε κίνδυνο την πραγματική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.

Τηλεοπτική συνέντευξη στον Γιώργο Παναγιωτίδη, στην Πέλλα Τηλεόραση, στα πλαίσια της εκπομπής «Ιστορία, Λαογραφία, Πολιτισμός»


Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Στο κόκκινο εξελίσσεται η κυβερνητική αντιπαράθεση μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος αισθάνθηκε ότι δεν καλύφθηκε από τον πρωθυπουργό στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και την αντιπαράθεση του με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Κοτζιάς από το πρωί είχε συνεχείς συσκέψεις με συνεργάτες του, ενώ μετά τη δήλωση και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου ένιωσε θιγμένος.

Σαλβίνι: Στρατιωτική κατοχή οι Τούρκοι στην Κύπρο αλλά εμείς στην Ε.Ε. τους φλερτάρουμε και τους δίνουμε χρήματα

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, καταδίκασε την «τρέλα» των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Μόσχα την Τετάρτη, και ξεκίνησε μια σκληρή επίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Έρχομαι εδώ επειδή είμαι πεπεισμένος ότι οι κυρώσεις είναι οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική τρέλα", δήλωσε ο Σαλβίνι. Τα σχόλιά του έτυχαν μια θερμής αντίδρασης από το ακροατήριό του, σε μια συγκέντρωση της ρωσο-ιταλικής επιχειρηματικής κοινότητας, ενώ αρκετοί Ρώσοι και Ιταλοί επιχειρηματίες πήραν το μικρόφωνο για να πιέσουν τον υπουργό ώστε να συνδράμει να αρθούν τις κυρώσεις.

Μελέτη ΕΚΤ: Ελλάδα και Πορτογαλία έχουν τα πιο ευάλωτα ομόλογα

Σύμφωνα με τη μελέτη, «σε ορισμένες πιο μικρές χώρες, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, κυριαρχούν διαρκώς αυξημένα επίπεδα νευρικότητας» όσον αφορά στην πορεία των κρατικών τίτλων τους. Μάλιστα, η χώρα μας και η Πορτογαλία αλληλοεπηρεάζονται.

Ωστόσο, η νευρικότητα που εμφανίζουν δεν μεταδίδεται σε κανένα άλλο κράτος-μέλος της ευρωζώνης. Βεβαίως, στην παρούσα φάση οι ελληνικοί τίτλοι συμπαρασύρονται κυρίως από τις εξελίξεις στην Ιταλία, οι οποίες δεν έχουν δημιουργήσει σοβαρά και παρατεταμένα προβλήματα στις υπόλοιπες οικονομίες της ευρωζώνης.