MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Προσοχή! Οι σημαντικές εξελίξεις στο Αιγαίο είναι μπροστά μας

Του Λεωνίδα Οικονομόπουλου*

Από την δεκαετία του ’50 και μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, άρχισε η αντιπαράθεση Ελλάδος – Τουρκίας με τελείως διαφορετικό περιεχόμενο από ό,τι ήταν προ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατά τις πρώτες δεκαετίες, οι κύριες αντιπαλότητες σχετίζονταν με το Κυπριακό και την ελληνική μειονότητα στην Τουρκία, ενώ από την δεκαετία του ’70 προστέθηκαν και άλλα θέματα με πολύπλοκες νομικές και διεθνείς διαστάσεις, όπως είναι η υφαλοκρηπίδα, η αποστρατικοποίηση των ανατολικών νησιών του Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, καθώς και αυτό του εναερίου χώρου.

Η Άγκυρα στέλνει δεύτερο γεωτρύπανο: «Δεν αναγνωρίζουμε την ΑΟΖ που κήρυξε η Λευκωσία - Μπλόφα το ένταλμα σύλληψης»

Η Τουρκία στέλνει και δεύτερο γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο για γεωτρήσεις την επόμενη περίοδο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενώ ανέφερε πως έχει τελειώσει η περίοδος των σεισμικών ερευνών και χαρακτήρισε μπλόφα ή ρητορική τα διεθνή εντάλματα σύλληψης του προσωπικού του Πορθητή, λέγοντας ότι δεν τα λαμβάνουν σοβαρά. 

Η αποστολή του δεύτερου γεωτρύπανου αλλά κι άλλων πολεμικών πλοίων σημαίνει πως η Άγκυρα δεν έχει την παραμικρή διάθεση να κάνει πίσω από την εισβολή της στην κυπριακή ΑΟΖ και είναι έτοιμη για όλα.

"Οι Παρδαλές Επαναστάσεις"

- By John.k

Όλες οι "παρδαλές επαναστάσεις" της Νέας Τάξης, βασίζονται στα ευρήματα του Gene Sharp... 

Δοκιμασμένα πράγματα, που λειτουργούν....

Έχουν γίνει πρόσφατα σχετικά στην Ουκρανία, και σε πολλά άλλα μέρη... στην Συρία, στην Ρωσία, στην Ελλάδα, στην Αμερική ... κλπ

Η αριστερή σχιζοφρένεια

Το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία παρουσιάζει το BREXIT, ειδικά χωρίς συμφωνία παρά το ότι είναι η καλύτερη επιλογή, ως την επί γης Αποκάλυψη – κάτι που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τους ισχυρισμούς του Έλληνα πρωθυπουργού, μετά την προδοσία του Ιουλίου του 2015, όπου στην κυριολεξία δολοφόνησε την τελευταία ελπίδα των Ελλήνων. Έκτοτε όπως γνωρίζουμε βαδίζει στα ίχνη των Εργατικών, κυκλοφορώντας με τις ελίτ – όπως με το σκάφος της κυρίας Παναγόπουλου, χωρίς ίχνος ντροπής.
Αριστερός και υπέρ της ΕΕ, ακόμη και αν δεν ήταν γερμανική, δεν γίνεται σε καμία περίπτωση.

Ν. Λυγερός - Η συμφωνία των Πρεσπών - Στρατηγική Ακύρωσης. Θεσσαλονίκη

Ν. Λυγερός - Η συμφωνία των Πρεσπών - Στρατηγική Ακύρωσης. Θεσσαλονίκη

Part I & II

6 Μαΐ 2019