MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Η παγίδα της παγκοσμιοποίησης

Στις κατ’ επίφαση Δημοκρατίες της Δύσης, η αληθινή εξουσία ανήκει αφενός μεν στους πολυεθνικούς ομίλους, αφετέρου στις πολύ πιο ισχυρές χρηματαγορές – όπου εάν η κυβέρνηση μίας χώρας δεν υποτάσσεται στους κανόνες της οικονομικής απορρύθμισης (=ασυδοσίας του Κεφαλαίου) που της επιβάλλονται ή δημιουργεί ελλείμματα στον προϋπολογισμό της προς όφελος των Πολιτών της, οι αγορές αυξάνουν τα επιτόκια δανεισμού της, ανατρέποντας την μέσα σε λίγες εβδομάδες. 

ΜέΡΑ25: Γιάννης Στουρνάρας, ο κύριος τοποτηρητής της Τρόικας στην Ελλάδα

Το γάντι που πέταξε ο Γιάννης Στουρνάρας με την ομιλία του την περασμένη Πέμπτη για τις «προκλήσεις» της ελληνικής οικονομίας σήκωσε το ΜέΡΑ25, με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη να απαντά πως ο κεντρικός τραπεζίτης μίλησε «κανονικά ως αυτό που πραγματικά είναι: ο κύριος τοποτηρητής της Τρόικας στη χώρα».

Στην ανακοίνωση - απάντησή του, ο τομέας Οικονομίας και Οικονομικών του ΜέΡΑ25 κατηγορεί τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας πως αναμασά το αφήγημα των δανειστών για τα κόκκινα δάνεια στοχεύοντας σε μαζικούς πλειστηριασμούς και πώλησή τους σε αρπακτικά funds.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

Του Χασάπη Πέτρου 

Τυχαίο; Μόλις χρεοκόπησαν την Ελλάδα, ξαφνικά "ανακαλύφθηκε" ο τεράστιος υπόγειος πλούτος της, αλλά αυτός ο απόλυτα ελληνικός πλούτος δεν μας ανήκει πλέον. Συνομωσιολογία; Ο αναγνώστης ας το κρίνει μόνος του.

Η χρεοκοπημένη χώρα μας είναι ήδη υπό την κατοχή και τη διεύθυνση των «προστατών», είτε αυτοί έχουν τη μορφή των δανειστών – «θεσμών» είτε τη μορφή ισχυρών «συμμάχων». Οι δε Έλληνες πολιτικοί έχουν δύο επιλογές: Η μία είναι να γίνουν οι σύγχρονοι «Εφιάλτες» της πατρίδας, υπακούοντας πλήρως στις εντολές των «προστατών» για να παραμείνουν στις καρέκλες τους, η άλλη είναι να πάνε ήσυχα στο σπίτι τους, για να μην πάνε με άλλο τρόπο.

Οικονομικοί εισαγγελείς: Διώξεις για δάνεια 400 εκατ. ευρώ σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Τα δάνεια για τα οποία ζητείται η άσκηση της δίωξης ξεπερνούν τα 200.000.000 ευρώ με τους τόκους για καθένα από τα δυο μεγάλα κόμματα.

Παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης έστειλε η οικονομική εισαγγελία μετά το πέρας της έρευνάς της για τα δάνεια των κομμάτων χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις για περισσότερο από μια δεκαετία. Οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά από μακρά έρευνα κατέληξαν σε ένα πολυσέλιδο πόρισμα με το οποίο ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος περισσότερων από 100 στελεχών, τραπεζικών αλλά και υπευθύνων οικονομικών των κομμάτων.

Σάββας Καλεντερίδης: Να γίνονται ψυχοτεχνικά τεστ σε υποψήφιους βουλευτές

Από τον Σάββα Καλεντερίδη – Ψυχοτεχνικά τεστ για επιδοξους βουλευτές

Οταν ένας νέος θέλει να δώσει εξετάσεις στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι υποχρεωμένος να περάσει από ψυχοτεχνικά τεστ. Ο λόγος είναι απλός: Τα τεστ αυτά λειτουργούν ως «φίλτρο» για να μην περάσουν στις σχολές άτομα με διαταραγμένη προσωπικότητα, αφού σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους θα διαχειρίζονται την εξουσία. Και όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, όταν διαχειρίζονται την εξουσία άτομα με διαταραγμένη προσωπικότητα, τότε μπορεί να έχουμε δράματα και καταστροφές!