MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Τι ξέχασε να μας πει ο Κ. Σημίτης

Ούτε ίχνος αυτοκριτικής από τον πρώην πρωθυπουργό

Άλλη μια εμφάνιση - παρέμβαση η οποία προκάλεσε αίσθηση πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα δραστήριος το τελευταίο διάστημα, την ώρα που κορυφώνονται οι ζυμώσεις στην κεντροαριστερά, εν όψει του μπαράζ των εκλογικών αναμετρήσεων των ερχόμενο Μάιο, με το βλέμμα στη «μάχη των μαχών» που δεν είναι άλλη από τις εθνικές εκλογές.

Δέσμιοι των δανειστών -Για τίποτα δεν αποφασίζουμε εδώ -Έξωθεν εγκρίσεις για Α’ κατοικία, αποπληρωμή ΔΝΤ…

Άλλη μια τηλεδιάσκεψη με τους …θεσμούς δεν κατέληξε σε οριστική λύση για το θέμα του νέου νόμου Κατσέλη περί προστασίας της πρώτης κατοικίας…

…Τραπεζίτες, ΤτΕ, κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει στο πως μπορεί το θέμα να προχωρήσει προς όφελος όλων, αλλά….άλλες οι βουλές του …Υψίστου!

…Και στην Αθήνα βρίσκεται για τα …περαιτέρω, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Ντέκλαν Κοστέλο. Σήμερα θα είναι ο βασικός ομιλητής στο συνέδριο που διοργανώνει η Κομισιόν σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ, με θέμα την «Ενσωμάτωση της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο»…

Ο γρίφος των κρατικών ομολόγων

Για την Ελλάδα, ειδικά μετά το έγκλημα του PSI, δεν υπάρχει η παραμικρή εμπιστοσύνη, υπενθυμίζοντας πως οι ελληνικές τράπεζες δεν δανείζουν πλέον καμία επιχείρηση και κανένα νοικοκυριό, εάν έχουν προβεί σε ρύθμιση των χρεών τους – κάτι που ισοδυναμεί με τη θανατική καταδίκη των υπερχρεωμένων Ελλήνων, τεκμηριώνοντας μεταξύ άλλων πως η χώρα μας θα αναπτυχθεί μόνο όταν αλλάξει ιδιοκτησία (σύντομα).