MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Τελειώνουν τα τουρκικά F-35 – Δεν δίνουν ούτε Patriot στον Ερντογάν – Οργή από ΗΠΑ – Τελεσίγραφο από ΝΑΤΟ

Η αμερικανική κυβέρνηση, μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, διαφωνεί κάθετα και οριζόντια με την απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει στην εγκατάσταση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 στο έδαφος της.

Θεωρεί την απόφαση για την αγορά των S-400 αντισυμμαχική ενέργεια και είναι βέβαιο ότι η Τουρκία θα υποστεί κυρώσεις στο πλαίσιο του σχετικού και πολύ αυστηρού νόμου που ψηφίστηκε για τη Ρωσία και ειδικά για ρωσικές εταιρείες. Μία εξ αυτών, είναι η εταιρεία που κατασκευάζει τους S-400, η Αλμάζ Άντεϊ. Ο νόμος προβλέπει συνέπειες για τις χώρες που δεν συμμορφώνονται με τους αμερικανικούς κανόνες.

Καταρρέει η παγκόσμια τάξη πραγμάτων

Τίποτα δεν είναι όπως ήταν. Οι μεγάλες δυνάμεις αναλώνονται σε ανταγωνισμούς, οι Ευρωπαίοι ανησυχούν. Ποιος θα μαζέψει τα εύθραυστα κομμάτια της παγκόσμιας τάξης; Aυτό είναι από τα θέματα της Διάσκεψης του Μονάχου.

Όταν οι 40 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και εκπρόσωποι άλλων χωρών και οργανώσεων φτάσουν στο Μόναχο ανάμεσα στα έντυπα της Διάσκεψης Ασφάλειας του Μονάχου που θα πάρουν είναι και το Munich Security Report MSR, μια έκθεση 100 σελίδων με συμπεράσματα για την κατάσταση στον κόσμο.