MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Το ένα και μοναδικό πρόβλημα της Ελλάδας

Οι Έλληνες δεν έχουν κατανοήσει ακόμη τι έχουν, τι κινδυνεύουν να χάσουν, καθώς επίσης πόσα θα μπορούσαν να κερδίσουν – εάν αποφάσιζαν να διώξουν τους εισβολείς, χρηματοδοτώντας μόνοι τους το χρέος τους.

«Η ονομαστική διαγραφή μέρους του χρέους (50%) θα ήταν ασφαλώς η πλέον σωστή λύση για την Ελλάδα – εάν δεν είχε υποθηκεύσει η σημερινή κυβέρνηση τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, παύοντας να απαιτεί τη διαγραφή αμέσως μετά την εκλογή της, εάν δεν κινδύνευε να απομονωθεί η χώρα ή εάν δεν είχε ξεπουληθεί το 2011 η δυνατότητα μετατροπής του εξωτερικού μας χρέους σε εθνικό νόμισμα. 

Πολιτική ελευθερία

Ο ένας στους δυο Έλληνες δεν βλέπει πια το παιδί του, ενώ ο άλλος ζει από τη σύνταξη των γονιών ή των παππούδων του – φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίζουν κάποιοι πως ναι, αυτή η κατάσταση είναι καλύτερη από το να είναι άστεγοι και ανασφάλιστοι οι Έλληνες.

Άποψη

– του Γεωργίου Μιχαήλ*

Λίγο πριν πεθάνει ο Χριστός στο Σταυρό ζήτησε νερό. Οι στρατιώτες βούτηξαν ένα σφουγγάρι στο ξύδι και με ένα κλαδί το έφεραν στο στόμα του. Μόλις το γεύτηκε, έγειρε το κεφάλι του και παρέδωσε το πνεύμα του.

Όχι στους «πράσινους» φόρους!

Έχω έναν λογαριασμό της ΔΕΗ μπροστά μου και τον κοιτάζω με δέος (δείτε τη σχετική Εικόνα 1).

Εικόνα 1. Ενδεικτικός λογαριασμός ΔΕΗ

Το Συνολικό Ποσό Πληρωμής είναι 319 ευρώ.

Εκ των οποίων:

Το κόστος για τη ΔΕΗ (δηλαδή το καθαρό κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώθηκε) είναι 178,25 ευρώ.

Το κόστος ΕΤΜΕΑΡ (δηλαδή για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) είναι 151,53ευρώ.

Δηλαδή το συνολικό ποσό που πλήρωσε ο συγκεκριμένος καταναλωτής για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελεί το 47,5% του συνολικού ποσού! Τα μισά χρήματα που πληρώνουμε για να φωτίσουμε τα σπίτια μας, για να μαγειρέψουμε, για να ζεσταθούμε αφορούν τις επιδοτήσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Τα ποσά αυτά δεν είναι καθόλου μικρά: όταν αθροιστούν στο σύνολο των ελληνικών νοικοκυριών τότε το συνολικό ποσό είναι ιλιγγιώδες.