MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Το μεγάλο κόλπο των τραπεζών

Στην περίπτωση υποθηκευμένων κατοικιών και επιχειρήσεων με κόκκινα δάνεια συνολικού ύψους 50 δις, τα funds θα τα αγοράσουν καταβάλλοντας μόλις 10 δις. Θα αποκομίσουν δηλαδή άμεσα ένα τεράστιο κέρδος ύψους 40 δις ευρώ με συνοπτικές διαδικασίες. Και είναι πολύ πιθανό και αυτά τα 10 δις ή ένα μεγάλο μέρος τους, να τα δανειστούν από τις ίδιες τις τράπεζες που τους τα πουλούν!

Άποψη

– του Θεόδωρου Κατσανέβα

Οι δηλώσεις Δραγασάκη για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με πιθανή επιβάρυνση των Ελλήνων φορολογουμένων και ο βομβαρδισμός της κοινής γνώμης για πιθανό κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000, δεν είναι τίποτα άλλο από προετοιμασία της κοινής γνώμης για την εφαρμογή στην πράξη ενός μεγάλου κόλπου των τραπεζών με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς. Εκείνο που σχεδιάζεται στην πραγματικότητα είναι η μαζική υφαρπαγή των εμπράγματων ασφαλειών ( κατοικίες, οικόπεδα, επιχειρήσεις ) των κόκκινων δανείων από τραπεζικά funds στο ελάχιστο της αξίας τους.

Ν. Λυγερός: Στρατηγική αντιμετώπιση του Πρωτοκόλλου Εισδοχής Σκοπίων

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: 

"Στρατηγική αντιμετώπιση του Πρωτοκόλλου Εισδοχής Σκοπίων". 

Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Ι.Π.Μεσολογγίου. 

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, 
ώρα: 19.00

Paul Craig Roberts : Οι πιστωτές έκλεψαν το οικονομικό μέλλον των Ελλήνων. Η Ελλάδα δεν είναι ένα κυρίαρχο έθνος

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά από οκτώ χρόνια Μνημονίων είναι απείρως χειρότερη από αυτή όταν εισήλθαμε το 2010 και πλέον δεν υπάρχει ορατή ελπίδα πραγματικής οικονομικής ανάκαμψης στον ορίζοντα για την χώρα. 350.000 Έλληνες, κυρίως νέοι και επαγγελματίες, έχουν εγκαταλείψει τη νεκρή Ελλάδα.

«Το ποσοστό γεννήσεων είναι πολύ χαμηλότερο από το μέγεθος που είναι αναγκαίο για να διατηρηθεί το υπόλοιπο του πληθυσμού. Η λιτότητα που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό από την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις ελληνικές κυβερνήσεις έχει ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 25%.

Δεν θα το πιστεύεις! Πόσοι αστυνομικοί φυλάνε τους 3 βουλευτές και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας για την ασφάλεια των πολιτών, καθώς οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, προστατεύουν μια χούφτα μόνο ανθρώπους και συγκεκριμένα τους 3 βουλευτές Πιερίας και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

40 Αστυνομικοί της Πιερίας φυλάνε καθημερινά τα σπίτια των 3 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Τζαμακλή, Μπέττυς Σκούφα & Στέργιου Καστόρη και τα γραφεία του κόμματος στην Κατερίνη, μετά τα γνωστά επεισόδια που σημειώθηκαν με αφορμή την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.