MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

“Ωρολογιακή βόμβα” 200 δισ.+ στην οικονομία – Πνίγουν πολίτες και επιχειρήσεις τα χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες – “Μούγκα” από κυβέρνηση – δανειστές

Η προεκλογική περίοδος άνοιξε τις πύλες της στη ΔΕΘ. Οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν την ευκαιρία να απλώσουν την…πραμάτεια τους και άλλος λίγο, άλλος πολύ “πούλησαν” στους πολίτες την ελπίδα για το αύριο της χώρας…

…Επέκταση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αύξηση του κατώτατου μισθού, αποφυγή του κουρέματος των συντάξεων, σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων, μείωση ασφαλιστικών εισφορών για επαγγελματίες και αγρότες, είναι τα “προϊόντα” που βρήκαν αγοραστές..

Η συνωμοσία του λαμπτήρα

Πώς μπορεί ένας λαμπτήρας να αλλάξει τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε; Μπορεί μία οικονομία να παράγει με την υπόθεση ότι υπάρχουν άπειροι πόροι, ενώ ζει σε ένα πεπερασμένο πλανήτη; Ο εκτυπωτής σου που σταμάτησε να δουλεύει, χάλασε πραγματικά ή τον προγραμμάτισαν έτσι; 

Σε αυτά και σε άλλα τόσα ερωτήματα απαντά το ντοκιμαντέρ The light bulb conspiracy. Προβλήθηκε το 2010, σκηνοθετήθηκε από τον Cosima Dannoritzer και πραγματεύεται το θέμα της προγραμματισμένης βραχυβιότητας (ΠΒ). Προγραμματισμένη βραχυβιότητα είναι η εσκεμμένη μείωση της ποιότητας των προϊόντων ή η τεχνητή παρέμβαση σε αυτά έτσι ώστε να έχουν περιορισμένη, πολύ μικρότερη, διάρκεια ζωής

Η λεηλασία ενός έθνους: Εδωσαν της Ιστορία μας στους δανειστές - Θα διαχειρίζονται 10.000 μνημεία μέχρι το 2115!

Ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι Βούλγαροι το τόλμησαν στην τριεθνή Κατοχή της χώρας το 1941-1944. Μόνο με την λεηλασία του Ιράκ το 2003 συγκρίνεται αυτό που δέχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ: Η διαχείριση πάνω από 10.000 ελληνικών μνημείων μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο, δηλαδή τους δανειστές!

Σχεδόν όλα τα μουσεία και τα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας, περιλαμβανομένης της Ακρόπολης, του μουσείου της Ακροπολης, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του μουσείου της αρχαίας Ολυμπίας κλπ.

Η ιδιωτικοποίηση της εξουσίας

Αν και με ενοχλεί, θεωρώ έντιμη τη δήλωση του κ. Α. Γεωργιάδη, σύμφωνα με την οποία το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η ΝΔ στη ΔΕΘ θα χρηματοδοτηθεί από το πλεόνασμα που θα είναι μεγαλύτερο του 3,5% του ΑΕΠ – με απλά λόγια ότι, εάν επιτυγχάνεται 4,5% τότε το 1% θα χρησιμοποιείται για τη μείωση των φόρων που εξαγγέλθηκαν.

Άποψη

Απασχολούμενοι με την εν λειτουργία χρεοκοπία της Ελλάδας, με τις ιδιωτικοποιήσεις (ανάλυση), όπου τα πάντα εκποιούνται σε εξευτελιστικές τιμές από τους νέους ιδιοκτήτες της, στο βωμό του δημοσίου χρέους που όμως συνεχίζει να αυξάνεται ασταμάτητα (ενώ δεν θα αποφύγει το ξεπούλημα ούτε καν η Ακρόπολη, με κριτήριο τη διαμαρτυρία του συλλόγου αρχαιολόγων, σχετικά με τη μεταβίβαση των μνημείων στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, πηγή), δεν δίνουμε την απαραίτητη σημασία στη νούμερο ένα αποκρατικοποίηση – σε αυτήν της εξουσίας, την οποία ασκούν πλέον απολυταρχικά οι «δανειστές» με υποχείρια τους όλες τις κυβερνήσεις, έχοντας καταλύσει εντελώς τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς της, συμπεριλαμβανομένης της Βουλής και του Συντάγματος.