MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Από το βυθίσατε «Χόρα», παρακολουθήστε με ψυχραιμία το Μπαρμπαρός.*

Γράφει ο Νίκος Καρατουλιώτης 
Υποστράτηγος Ε.Α. 

Το καθεστώς του Αιγαίου, οι τουρκικές διεκδικήσεις και η εθνική κυριαρχία. 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

1. Συνθήκη του Λονδίνου

Στις 30-5-1913 υπεγράφη μεταξύ των Βαλκανίων Συμμάχων, και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Με αυτή ανατίθεται στις Μεγάλες Δυνάμεις να αποφασίσουν για την τύχη των Οθωμανικών νήσων στο Αιγαίο εκτός της Κρήτης. 

Τι σόι εταίροι είναι οι Ευρωπαίοι; Έβλεπαν το ταβάνι όταν ο Πρόεδρος ζητούσε βοήθεια…


Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε μία σημαντική ευκαιρία, να δηλώσει με τρανταχτό τρόπο την ισχύ της, αλλά -προς το παρόν τουλάχιστον- την απώλεσε, αν και προσπάθησε να κάνει μία διορθωτική κίνηση στο χθεσινό Συμβούλιο Υπουργών, όπου έκαναν καλή εμφάνιση ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Με αφορμή την τουρκική εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, έθεσαν την τουρκική επίθεση στην κυπριακή ΑΟΖ και ζήτησαν το αυτονόητο, όπως έχουν δικαίωμα, το οποίο απορρέει από τη συμμετοχή των δύο χωρών στην Ένωση:

Η γερμανική υστερία για τις ευρωεκλογές

Η ενίσχυση των «ακροδεξιών λαϊκιστικών κομμάτων» σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, η οποία τρομάζει τη γερμανική ελίτ που ευημερεί εις βάρος της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων, οφείλεται κυρίως στα γερμανικά εξαγωγικά τανκς – τα οποία στραγγαλίζουν τις άλλες οικονομίες, καταδικάζοντας τες στην ανεργία, στη φτώχεια, στην κατάρρευση του κράτους προνοίας, στη διάλυση του παραγωγικού τους ιστού, στην εξαθλίωση των Πολιτών και στην εκτόξευση των χρεών τους, δημοσίων και ιδιωτικών.

Άρθρο 

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε δραστηριοποιηθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό η οικονομική ελίτ της Γερμανίας, οι επιχειρήσεις, οι επικεφαλής τους και οι διάφοροι σύνδεσμοι τύπου ΣΕΒ, υπέρ της μαζικής συμμετοχής των Πολιτών στις Ευρωεκλογές – με διαφημιστικά πλακάτ, με αγγελίες στις εφημερίδες και στα περιοδικά, με αναφορές στα τηλεοπτικά μέσα, με την οργάνωση ειδικών εκδηλώσεων, καθώς επίσης με μηνύματα στα κοινωνικά μέσα μαζικής δικτύωσης.

Στάλιας : Το δωδεκάωρο του Κούλη

Η ευρωζώνη είναι μια ζούγκλα ανταγωνισμού εκ κατασκευής. Τι σημαίνει αυτό; 
Για να βρει μια χώρα ευρώ, που είναι ξένο νόμισμα, κατ’ ανάγκη θα το βρει από τις εξαγωγές. Δεν έχει άλλο τρόπο. Άρα θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική. Δηλαδή στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών θα πρέπει η Ελλάδα να ανταγωνιστεί την Γερμανία, την Ιταλία και όλες τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, όπως και κάθε άλλη χώρα τις υπόλοιπες χώρες.

Ν. Λυγερός - Η Επέτειος της Γενοκτονίας των Ποντίων - 100 χρόνια ενάντια στη λήθη

Ν. Λυγερός - Η Επέτειος της Γενοκτονίας των Ποντίων - 100 χρόνια ενάντια στη λήθη

660 Kenton Road, Kenton Harrow, HA3 9QN

Κυριακή 12 Μαίου 2019, ώρα: 13.00
ώρα: 18.00

ΕΛΣΤΑΤ: Πάνω από 4.000 αυτοκτονίες στην Ελλάδα την περίοδο 2008-2016

Μέσα σε 8 χρόνια αυτοκτόνησαν 3.487 άνδρες και 750 γυναίκες στην Ελλάδα

Το 2014 ήταν το έτος με τις περισσότερες αυτοκτονίες που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Υγείας.

Τα στοιχεία έχει συλλέξει η Ελληνική Στατική Αρχή και διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Από τα διαθέσιμα στοιχεία, που δεν περιλαμβάνουν τις μη θανατηφόρες απόπειρες, προκύπτει ότι οι άνδρες που αυτοκτόνησαν την περίοδο 2008 έως 2016 είναι πολλαπλάσιοι των γυναικών.

Κομματικές παρωπίδες

Θα έπρεπε να ντρέπεται η Ευρώπη για τη συμπεριφορά της απέναντι μας, όπως επίσης η Γερμανία που την ελέγχει – επειδή θέλει να καταστρέψει την Ελλάδα, να τη διαμελίσει με αφετηρία τη Μακεδονία και να αλλοιώσει τον πληθυσμό της. Η αιτία είναι το ότι, αφενός μεν είναι εκδικητική και δεν ξεχνάει πως υπενθυμίσαμε πρώτοι το ναζιστικό παρελθόν της, αφετέρου λόγω του ότι προσπαθεί να αποφύγει την πληρωμή των άνω των 300 δις € που μας οφείλει. Θα έπρεπε όμως να ντρέπονται κατά πολύ περισσότερο εκείνοι οι ανόητοι που τοποθετούν το κακώς εννοούμενο κομματικό τους συμφέρον πάνω από την επιβίωση της πατρίδας μας και των παιδιών της – προσφέροντας υπηρεσίες στους ξένους, κυρίως όμως στους Γερμανούς.