MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

"Καταλαβαίνουμε ότι είμαστε σε πόλεμο με την Τουρκία"; Σύμφωνα με τον Δημήτριο Ν.Τσαϊλά υποναύαρχο (εα) του ΠΝ, η Τουρκία δεν αποτελεί πλέον απειλή, αλλά ενεργό μαχητή σε έναν πόλεμο σκιάς με ολόκληρη τη Δύση και αιχμή δόρατος τον Ελληνισμό.

Μέρος του προβλήματος είναι ότι η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποτιμούν την κατάσταση. Δεν αντιλαμβάνονται ότι βρισκόμαστε πλέον σε πόλεμο.

Ν. Λυγερός: Αιωνόβια Μνήμη ενάντια στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Ν. Λυγερός: Αιωνόβια Μνήμη ενάντια στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Μέρος I & II

Αίθουσα Φαρμάκη Δήμου Ελλασσόνας.

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, ώρα: 19.00
ώρα: 18.00

Ο ένοχος της εκρηκτικής ανόδου των χρεών

Τα χρέη άρχισαν να αυξάνονται όταν τα επιτόκια μετά το 1980 έγιναν για πρώτη φορά μεγαλύτερα από το ρυθμό ανάπτυξης. Τι ακριβώς συνέβη; Απλά κυριάρχησε στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα ο αχαλίνωτος νεοφιλελευθερισμός με την περιοριστική νομισματική πολιτική, κάτω από το πέπλο, το προπέτασμα καπνού καλύτερα του μονεταρισμού – της πλέον παράλογης και αιρετικής θεωρίας που έχει υπάρξει ποτέ, η οποία εκδίωξε βίαια το σύστημα της ελεύθερης αγοράς προς όφελος των «σοβιετικών ελίτ» και κατέστρεψε τη δυναμική που είχε αποκτήσει την εποχή που επικρατούσαν οι κανόνες του Keynes.

Η πολιτική χρεοκοπία της Ελλάδας

Τα κόμματα έχουν υποβαθμίσει σε τέτοιο βαθμό τη Βουλή και τον πολιτικό λόγο που νομίζει πλέον κανείς ότι, παρακολουθεί συζητήσεις σε μία τριτοκοσμική χώρα – σε ένα απολίτιστο κράτος που κυβερνάται από άτομα του υποκόσμου που δεν σέβονται κανέναν και τίποτα. Εάν συνεχιστεί η παρωδία, η Ελλάδα θα καταστραφεί εντελώς – όχι επειδή δεν έχει τις δυνατότητες να ξεφύγει από την κρίση και να ανακτήσει την ευημερία της, αλλά εξαιτίας της αθλιότητας αυτών που έχουμε ψηφίσει εμείς οι Έλληνες.

Επικαιρότητα 

Με όσο πιο απλά λόγια γίνεται, η εξουσία της ΕΕ και του πλανήτη έχει αναληφθεί από τις χρηματαγορές (ανάλυση) – οι οποίες έχουν υπερχρεώσει χώρες και Πολίτες, επέβαλλαν την παγκοσμιοποίηση, θέλουν να καταργήσουν τα εθνικά κράτη και να ανοίξουν εντελώς τα σύνορα της Δύσης, μεταξύ άλλων μέσω της συμφωνίας του Μαρόκου, για να μετατρέψουν τους εργαζομένους σε φθηνούς σκλάβους χρέους στην υπηρεσία τους. 

Stratfor: Πού οδηγεί η κλιμάκωση της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ

Πώς επηρεάζονται οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού και γιατί είναι απίθανο η ΕΕ να επιβάλει σοβαρές κυρώσεις στην Άγκυρα. Οι τουρκικές απειλές, το «παράθυρο ευκαιρίας» της Ελλάδας και γιατί αναμένεται καυτό καλοκαίρι.

Μετάφραση-Επιμέλεια: Άννα Φαλτάϊτς

Οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου βάζουν… πλώρη για ταραγμένες θάλασσες. Στις 6 Μαΐου, η Τουρκία δήλωσε πως τα πλοία της θα συνεχίσουν να ερευνούν για πετρέλαιο και αέριο σε μια θαλάσσια περιοχή που η Κύπρος θεωρεί πως είναι μέρος της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της. 

Κατασκευαστικές: Υπό κατάρρευση ο κλάδος - 36.000 επιχειρήσεις έκλεισαν, μείωση 50% στην απασχόληση

Ανακοινώθηκε η ίδρυση ενός νέου φορέα του ΕΣΒΥΚ, δηλαδή του Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας Υποδομών Κατασκευών.

Πάνω από 36.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν στον τομέα των κατασκευών χάθηκαν την τελευταία 8ετία (2009-2017), ενώ η απασχόληση στον κλάδο μειώθηκε κατά 50%.

Αυτό επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια ημερίδας στην οποία συμμετείχαν όλοι οι Σύνδεσμοι του τεχνικού κλάδου ΣΑΤΕ, ΣΤΕΑΤ και ΣΕΓΜ, στην διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε η ίδρυση ενός νέου φορέα του ΕΣΒΥΚ, δηλαδή του Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας Υποδομών Κατασκευών. 

Υβριδικός πόλεμος και τα θολά όρια ειρήνης και πολέμου

Γράφει ο Γιώργος Λυκοκάπης
Δεθνολόγος 

Για να δώσουμε μία εικόνα του «υβριδικού πολέμου» θα παραφράσουμε τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ (από την συνέντευξη του στην Καθημερινή) και μία περίφημη φράση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ. Μπορούμε να ισχυριστούμε πως ο υβριδικός πόλεμος είναι «κάτι περισσότερο από Ψυχρό Πόλεμο και κάτι λιγότερο από έναν πλήρη πόλεμο». 

Η Γαλλία βάζει «φρένο» στην Άγκυρα – Κανονικά οι έρευνες από την TOTAL – ΥΠΕΞ: «Eξελίξεις στα ενεργειακά τα επόμενα 24ωρα»

Σημαντικές εξελίξεις και ανακοινώσεις αναμένονται τα επόμενα 24ωρα σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά της Α.Μεσογείου, σύμφωνα με όσα είπε ο Κύπριος ΥΠΕΞ, κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος και βρέθηκε στη Γαλλία για σημαντικές συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης και εκπροσώπους της TOTAL. 

Το Παρίσι, με ηχηρά μηνύματα και προειδοποιήσεις βάζει «φρένο» στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και εμπράκτως δείχνει πως το ενεργειακό πρόγραμμα δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τις παράνομες ενέργειες της Άγκυρας, ενώ τα συμφέροντα της Κύπρου και των Συμμάχων θα διαφυλαχτούν με κάθε μέσο.